ahojte, idem sa pochvalit, cez zimu som si chcel troska vytunit bike tak som sa ulakomil na komponenty FSA z ebay, made in china, kupil som sedlovku karbonovu a predstavec, hlavne koli cene (lakomec

), namontoval som ju pred prvou jazdou v januari a vytesoval sa ako som to pekne cele doladil

. teraz pri cisteni
biku som si vsimol prasklinu na sedlovke

no islo ma rozhodit, najzdil som cca 500km. Pri jednom vyjazde som chytil nerovnost na ceste (ani diera ani vytlk) proste taka "vlna" na ceste zrejme padnuty asfalt, samozrejme sedel som v sedle, zacitil som puknutie tak som hned kontroloval
ram ci mi nepraskol, ram je nastastie v poriadku ale sedlovka to nevydrzala
sranda je ze povodnu sedlovku EASTON hlinikovu som uz stihol predat

, takze som si objednal dalsiu samozrejme hlinikovu EASTON
Attachment:
sedlovka FSA made in china 2.JPG
"Rozdiel musíš zdaniť aj keď si v mínuse" Poprosim link na taky zakon
V akej krajine toto plati????
Podla toho co .. ale ak kupis vec a zaradis do uctovnica ako hmotny investicny majetok (neviem kolko je to dnes, >1000e asi), musis to odpisovat ako HIM. Byvalo to pri beznych spotrebakoch zrychlenym odpisom min. 4 roky (neviem ci sa to zmenilo). Postup pri odpisovani je v zakone o uctovnictve. Cca prvy rok si odpisal 25%, tj. tolko si mohol dat do nakladov. Ak si po roku vec predal, do uctovnictva sa uviedla ako min. cena prave nakupna minus 25%, z toho si zaplatil dan z prijmu a DPH. Aj keby realna cena toho bola desatinova. Podobne, v pripade kradeze, tam to bol pruser. Co sa tyka tovaru, alebo zasob, platili trochu ine pravidla, ale v tom neviem poradit
Tak podozrivé je už to, že dnes ráno ten produkt predával ako "karbonovú sedlovku FSA". Po mojom e-maily sa názov produktu zmenil behom pár minút na "karbonová sedlovka" a zmizla poznámka "Pro detailní informace navštivte web výrobce FSA".
No a samozrejme nikto nebude predávať sedlovku lacnejšie ako je možné ju nakúpiť
http://sport.bazos.sk/inzerat/49211838/Predam-carbon-kolesa-50mm.php
Toto je dost haluz, to je akoze Specialized Fast Trak "onalepkovany" ako Maxxis Ardent?
Ironiou je, ze niektore Specialized plaste vyraba prave Maxxis (napriklad konkretne aj Fast Trak