Na toto nepoužívam cyklostar, ale normálny automobilový benzín. Je mi proti srsti ten bordel vypúšťať do kanála. Mám velľkú nádobu so širokým hrdlom od pracieho gélu, do ktorej zbieram oleje a špinavé čistidlá z dielne.
Je to uspokojujúce, aj keď by kefka vnútri článkov ešte kúsok špiny vyhrabala.
Na vrchnáku mliekovej fľaše mám tavným lepidlom prilepené drôtené očko a na ňom silon na vyťahovanie reťaze z fľaše.
Inak tento tyzden je v tych moto veciach silikonovy olej v spreji za relativne nizku cenu. ALe z Lidlu na Kamennom n. v BA som sa takmer povracal - rozbite vajicka po podlahe zasusene, vsade nevybaleny a nedolozeny tovar, bordel, kartonove skatule...nikdy viac.
namočím celú reťaz na pár minút do cyklostaru v miske na trochu rozmočenie a uvolnenie bordelu.. potom zacvaknem reťaz v pračke, spojím ju zas spojkou a motám dokola 2-3 krát pretočím kolom dokola a už len prepláchnem vodou, vysuším a namažem..
na kontrolu bielou rukavičkou ako keď to človek poctivo kefkuje očko po očku to neni, ale reťaz je použitelne čistá..
Mám rád čistú robotu. Navlečiem gumené rukavice, rozpojím reťaz, dám do fľaše, pretrepem, vyberiem (stále v rukaviciach) vytriem do sucha v handre a potom už robím s čistou reťazou.
Kolko rozpojeni a spojeni vydrzi (podla Sramu) "jednorazovy" Powerlock ?
Na toto nepoužívam cyklostar, ale normálny automobilový benzín. Je mi proti srsti ten bordel vypúšťať do kanála. Mám velľkú nádobu so širokým hrdlom od pracieho gélu, do ktorej zbieram oleje a špinavé čistidlá z dielne.
Na vrchnáku mliekovej fľaše mám tavným lepidlom prilepené drôtené očko a na ňom silon na vyťahovanie reťaze z fľaše.
Robím to tiež tak, s pračkou na reťaz som mal viac roboty a navyše ten bordel okolo ..... . Ja rozpojenú reťaz strčím cez hrdlo dovnútra obyčajnej plastovej 1,5 l fľašky z minerálky, nalejem potrebné množstvo technického benzínu, zatvorím víčko, poriadne prehŕkam, nechám trošku pôsobiť , potom zasa potrasiem a keď si myslím že je to už OK, tak plastovú fľašu jednoducho rozrežem nožíkom, reťaz vytiahnem bez nutnosti loviť ju a fľašu odhodím do plastového odpadu.
to je idealne v robote, napriklad v strojarskej vyrobe, alebo niekde u automechanika. ja to tiez tak robim, len teda v robote, kde nieje problem s vyliatim a vyhodenim spinavych handier. ani ten smrad nevadi. este ju aj vyfukam vzduchom. a flasu mam s velkym hrdlom, nemusim rezat a lahko vytiahnem a lejem tam naftu, pekne vycisti, je mastnejsia a nevysusi.
PhilJ dobrá poznámka. Ja som písal za seba, používateľa PowerLink, kde tento problém nie je.
A k problému špinavého benzínu a iného bordelu z ropných produktov. Spomínal som, že to zbieram do nádoby a potom odnesiem chalanom do autoservisu kde zbierajú použitý olej a pod... Tuším aj na benzinku sa to dá odniesť, ale s tým nemám skúsenosť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
je
"periem" reťaz zhodenú z biku takže nič navyše ezadrbká
na kontrolu bielou rukavičkou ako keď to človek poctivo kefkuje očko po očku to neni, ale reťaz je použitelne čistá..
Pokojne SS
Kolko rozpojeni a spojeni vydrzi (podla Sramu) "jednorazovy" Powerlock ?
Robím to tiež tak, s pračkou na reťaz som mal viac roboty a navyše ten bordel okolo .....
Je to take ekologicke.
A k problému špinavého benzínu a iného bordelu z ropných produktov. Spomínal som, že to zbieram do nádoby a potom odnesiem chalanom do autoservisu kde zbierajú použitý olej a pod... Tuším aj na benzinku sa to dá odniesť, ale s tým nemám skúsenosť.