Nechce sa mi robit na nom generalku, idem kupit nieco nove. Necham si ho uz len na doterajsie vozenie po meste a do prace.
Asi chcem:
- Full. Kvoli pohodliu v zlom terene, konecne to pustim v tazkych zjazdoch
- Zaroven 29er. Myslim ze na moje vozenie by bol v priemere asi vhodnejsi ako 26. Pripadne 27,5" ale takych full je zrejme v ponuke este menej ako v 29er.
No zaspal som dobu a ponuka je siroka. Alebo aj uzka, v porovnani s 26 full. Mozte prosim niekto poradit?
Neviem, ci Dema Spurr 3.0 za 1300€ minus zlava by bola pre mna. Nenasiel som ziadne testy/recenzie/kritiky. Neviem, ci ten ram je novy, alebo prebraty.
- Zadne pruzenie vyzera byt jednocapove. To je zle? (spätné pohyby pri pedálovaní, blokovanie pruzenia pri brzdeni,...) Ved aj Cannondale Scalpel 29er vyzera byt jednocap a vraj je super. Pravda, geometrie som neporovnaval. A aj tak vraj nemalo zavisi aj od tlmica.
- To pohupavanie, a potom strata energie pri pedalovani, co pred rokmi byvali problemy, to je na bajkoch stale take neprijemne alebo uz viacmenej vyladene? Tento Spurr ma ake moznosti/stupne nastavenie/tlmenia pruzenia?
- Predna vidla vyzera byt fajn.
- A ostatnu vybavu a teda vlastne ani hmotnost asi neriesim. Lebo niekde skratka musim mat mensie naroky ked nechcem mat bajk za 2-4k€. Vozim sa casto s menej zdatnymi, alebo babou/ami a tak tazsi bajk vlastne na vacsine vyletov aj uvitam
Je Dema Spurr 3.0 moc zly bajk? A v pomere k tej relativne nizkej cene?
Alebo inac: su ine full 29 za ovela lepsie? V com?
Odporucte prosim nejake.
Prilis vela by nemal stat. Terajsiu Meridu za 25tis Sk pred zlavou (Deore, V-brzdy, Santour pruzina) som tak bezstarostne nechaval/am zamknutu kdekolvek pred hypermarketmi apod. a nebal sa prilis o nu. Neviem, od akej cenovej hladiny je full "pouzitelny", ale napr. 2000€ by som uz asi nedal, sa mi to zda vela na to, ze jazdim v priemere rocne len asi 1-2 tis km.
Mam 178cm (ak Spurr, tak zrejme 18" ram...) A 63kg (to hadam ani tuhost ramu teda moc netreba riesit, ci?
Mne pohlad na specifikaciu vela nepovie, skopiroval som teda, aky tlmic ma ten ktory Anthem X 29er:
0.. RockShox Monarch RT, Solo Air, Floodgate switch and adjustable rebound
1.. Fox FLOAT CTD Evolution
2.. RockShox Monarch RT, Solo Air, Floodgate switch and adjustable rebound
3.. Fox FLOAT CTD Evolution
4.. RockShox Monarch R, Solo Air w/ adjustable rebound
Laicky, zo slov Floodgate switch sudim, ze moznost zamknutia maju 0 a 2. A ze moja 4 urcite nema, nie je v popise a vsak ju mam tak viem
Podla http://www.ridefox.com/product.php?m=bike&t=shocks&p=99106&ref=filter sudim, ze aj tlmic Fox FLOAT CTD Evolution 2014 ma tu moznost, 3 polohy, CTD ako Climb, Trail, or Descend.
Takze som si asi zodpovedal s vasou pomocou na moje otazky. Najlacnejsi Anthem 4 nema a vsetky ostatne maju moznost 3 poloh kompresie tlmica. Konecne budem moct kamosovi odpovedat, ze ktore to maju a ktore nie. A snad uz nebudem za uplneho paka, ze neviem zakladne veci