Zdravím, mám bike Author ERA 1.0, je to XC celopéro, ale teda bližší k trailu. Má to prednú vidlu RST TITAN AIR a všimol som si pri bežnom čistení, že koliesko na nastavenie rýchlosti "rebound" je vždy dosť mastné. Keď som sa na to zameral, tak to vypadá tak, že prepúšťa trošku olej, ale je to fakt minimál, kvapka za deň max..

Predpokladám, že by sa ju zišlo pretesniť, ale nakoľko som na nej nenajazdil viac ako 700 km, tak ma to prekvapilo. Mám si na to dávať väčší pozor, alebo je to ešte stále v normále?

Druhá otázka je tiež týkajúca sa tej istej vidly... Pri vracaní nahor je počuť zvuk ako keď guma drie o gumu.. Také pískanie/vŕzganie. Predpokladám, že je to ventil, ktorý reguluje rýchlosť reboundu, pretože, keď rýchlosť reboundu nastavím na maximum, teda ventil má najväčšiu priechodnosť, tak sa ten zvuk úplne stratí. Je to výrobná vada, alebo skôr normálna vec? Všimol som si to pri kúpe biku a predajca - ofiko predajca authoru mi povedal, že je to v poriadku a relatívne bežná vec.

Ďakujem za odpovede..

S pozdravom :)
20.05.2015 - 14:31:23
00
tak po prvé to pretekania tam nemá byť , jedna kvapka za deň je dosť vzhľadom nato že mazacieho oleja sú tam možno 5ml :) ja by som to nechal reklamovať ak je to novy bike. Tie zvuky z vidlice sú obyčajne kedže je to rst , kým rst ide tak nie je čo riešiť :)
25.05.2015 - 20:41:41
00
keyboard_arrow_up