Kategórie
Bike-techNie zeby solo bajking nemal svoje vyhody, no obcas nezaskodi s niekym zdielat trasu, pripadne sa podelit o znalosti roznych tras priamo v terene...
Ak by to malo uspech, mohla by sa z toho stat aj tradicia zrazov bajkforistov.
Moja predstava nie je nejake brutalne chrtenie, proste skor vyletne tempo
Akcia -26% Rock Machine Blizz TRL 40-29 LTD bicykel, matte khaki/neon orange/black
od 919 €
-26%
MOC 1 389 €
Akcia -18% Rock Machine Thunder 29 VB detský bicykel, gloss metallic khaki/pearl black
559 €
-18%
MOC 839 €
Výpredaj -17% Endura FS260-Pro Thermo návleky na nohy, čierna
28,99 €
-17%
MOC 49,90 €
Výpredaj -26% R2 WOLF ATC03A návleky na nohy, čierna/strieborná
17,09 €
-26%
MOC 26,99 €
Však ma prehľad o Brazilii tak prečo nie o svojom meste?
Z Galovej sa treba vydat nie po zelenej na Priehybu pod Sivcom, ale po modrej znacke, ktora ide na Kosicku belu. Znacka vedie po peknej lesnej ceste dole kopcom. Zhruba po 450 m zjazdu sa pride na krizovatku lesnych ciest v tvare Y na ktorej je aj drevena buda pre lesakov. Modra znacka pokracuje do lava dole kopcom. Treba sa vsak dalej vydat po vrstevnici ako by do prava. Cesta tam trochu stupa a zhruba po 600 m sa na nej objavi aj zelena znacka, ktora vedie z Galovej ktora pride k razcestniku Priehyba pod Sivcom.
Ak by sa tam niekto chcel vybrat rad sa pridam.
Prikladam aj mapku, popisana trasa je oznacena cervenou farbou.
Ja chodievam presne tak, ako popisuje neron.
Dva razy som išiel po zelenej, vždy smerom od Sivca a vždy vo vysokej žihľave, ktorá mi ošľahávala aj prsty zvierajúce riadidlá. ... ale netvrdím, že to nevyskúšam tretíkrát.
Do naklikaneho gpx som dal obe trasy, zelenu aj to co popisuje neron.
Co odporucam je nasledujuca trasa. Treba vyrazit po cervenej smerom na Prielohy alebo Janosikovu bastu. Asi po 250 m od razcestnika pod Vysokym vrchom pride krizovatka v tvare X. Na nej treba zabocit ostro do lava (je to cesta bez turistickeho znacenia a je to prva odbocka od razsetnika do lava) a po vrstevnici popod hreben kopca Koprivy (ten je vzdy po lavej ruke). Cesta sa ku konci zvazuje a v miernom klesani vychadza na krizovatku kde si lesaci priblizuju drevo a kde sa napaja na cestu a modru TZ veducu z Galovej na zeleznicnu zastavku Ruzin. Ak chces ist dalej na Galovu, odboc na modru znacku ktora vedie cestou hore kopcom.
Cesta je v perfektnom stave, nijaka tazba, asi v polovici je cez nu padnuty strom ale je pekne prerezany a da sa prejst nijake prenasanie alebo obchadzanie nehrozi.
Na prilozenej mapke je tato trasa vykreslena cervenou farbou. Bohuzial lesna cesta nie je naznacena na mape freemap, ale v skutocnosti tam je.
@Neron , dik za tak presny popis
https://www.facebook.com/events/1613845318895197/
su na tom useku este stale ochranne ploty? alebo tie boli az dalej na zelenej - smerom na Priehybu pod Sivcom?
My sme sli juhozapadom po cykloceste oznacenej ako "1" a potom zltou dokopca a v zobaciku zltej tesne pod nemcovou dolkou sme bocili do lesa, je tam naznacena cesta. Je to cesta len ciastocne, zarastena a potom konci v plote a polome. Ale kupodivu ju krizuje niekolko velmi kvalitnych zvaznic a lesnych ciest, lenze nas tlacil cas, nebol cas experimentovat