BMX trat v bratislave v Raci je jedna z mala (troch) BMX trati na Slovensku.
Momentalne ma velky proboem a potrebuje podporu kazdeho bikera ktoremu svet nie je uplne lahostajny:

Hrozí zánik 30 ročnej histórie BMX v Rači.
2.6.2015 o 9:20 | Karma článku: 4.94 | Prečítané 678-krát
Pred túto dilemu postavila občanov Rače aktuálna situácia športového klubu v Rači, ktorý sa 30 rokov venuje športovej príprave reprezentácie SR, pôsobí ako centrum talentovanej mládeže a olympijskej prípravy v bikrose.

A nie len ich. Pretože na BMX dráhe v Rači pravidelne trénujú alebo príležitostne využívajú aj deti takmer zo všetkých mestských častí Bratislavy, ale aj zo Senca, či z Bernolákova, keďže za posledných 10 rokov je to jediná prevádzkovaná BMX trať v Bratislave a širokom okolí. Zanikli BMX dráhy v Petržalke a v Karlovej Vsi (Iuventa), v Pezinku, Dunajskej Lužnej, Bukovej, v Zohore, v Trnave a ďalšie.

A to stále nie sú všetci, ktorých sa to týka. Sú tu ďalší – BMX kluby z celého Slovenska, horskí cyklisti (zjazd a four cross i cross country), zahraničné BMX kluby z Rakúska, Maďarska, Českej Republiky, Slovinska, ktorý sa najmenej za posledných 28 rokov zúčastňujú športových podujatí organizovaných klubom ako sú Slovenský pohár BMX, Majstrovstvá Slovenska, Klubové majstrovstvá Slovenska, Račiansky pohár BMX, ako aj rôzne medzinárodné podujatia BMX. Najvýznamnejším a najväčším športovým podujatím bol Európsky pohár BMX v roku 2003, ktorého sa zúčastnilo 234 pretekárov zo, 14 krajín. Aktuálne sa v roku 2015 konali Preteky olympijských nádejí krajín Vyšehradskej štvorky.

Hrozí teda BMX v Rači definitívny výmaz z kalendára BMX podujatí na Slovensku a v Európe?

viac prosim tuna:
http://katarinaracz.blog.sme.sk/c/382015/hrozi-zanik-30-rocnej-historie-bmx-v-raci.html

alebo tuna:
https://www.facebook.com/bmxraca

dakujeme za kazdu podporu, prejaveny zaujem ale napad....
03.06.2015 - 17:14:06
01
snad to neprejde a trat aj zazemie ostanu zachovane..je skoda, ze v bratislave sa nici a zastavuje vsetko, kde sa mozu deti-aj skakania chtivi dospelaci realizovat..bol som sa pozriet aj na petrzalsku bikrosku. fakt smutne ako to vyzera, no aj napriek tomu v petrzalke jazdi a skace kopec ludi, je krasne vidiet ako to moze prirodzene fungovat...staci malo a decka sa maju kde vyblbnut. ved nemusime mat majstrov sveta, staci ked sa mozu deti realizovat..vid kalnica a pumtracky. je to tam, decka si cestu najdu a jazdia-sportuju. nie je pravda, ze su dnesne deti lenive, ale co maju robit ked je vsade beton a skleniky.
03.06.2015 - 19:30:24
00
to ci to prejde alebo neprejde je silne zavisle na natlaku na verejnu mienku a apelaciu na poslancov, meststku cast a mesto.
Pre mna je volba lahka, je uplny nezmysel stavat parkingy a cesty miesto sportoviska, alebo zavadzajuce sportovisku. Tiez je nezmyselne projektovat BMX/Skate Freeride, len "aby bol", je tam vela nezmyselnych veci a zdravy rozum kaze takeho aktivity bojkotovat. Vizia zisku, a popularity niektorych ludi budovanim "sportovej vybavenosti pre siroku verejnost" je uplne scestna, to tam radsej mohol ostat ten "nevyuzity priestor divokej zelene a bazantov" ktore tam dneska pobehuju...

Je smutne ako dopadla juventa kde dneska zopar ludi "nacierno" napriek zakazu vstupu chodi jazdit, nic nove tam neni, hlavne ze BMX tam nemohlo ostat...

Ano Kalnica ich pumptracky su super, to je presne dokaz ze na vidieku (sory chalani) este zdravy rozum funguje ale v BA uz (asi dlho) nie.
03.06.2015 - 21:30:52
01
inak sory asi som to omylom dal do zlej temy, ak to niekto (admin) vie prehodit inam ako pod (Oficialne akcie), prosim spravte tak.
03.06.2015 - 21:32:41
00
keyboard_arrow_up