Zhanam si novy bike a mam nasledovne poziadavky:
Full suspension, 140-150mm (velmi teoreticky 160mm), vidla RockShox Pike, prevod 1x11, teleskop. sedlovka, vaha idealne do 12.5kg, max 13kg. Cenovy strop je 4000e.
Zatial mi najlepsie vychadza Canyon Spectral CF 9.0 EX, ale kedze nepatrim medzi extremne trpezlivych ludi, nechce sa mi velmi cakat nanho 2 mesiace a preto hladam alternativu. Ten Canyon som mal moznost na chvilku vyskusat vo velkosti L (dakujem uzivatelovi perez), ale mam pocit ze by mi Mko sadlo lepsie, ale nemam si ho samozrejme kde vyskusat.
Ake existuju alternativy v danej cene s mojimi poziadavkami?
Vdaka za rady.
posledný komentár: 5. 5. 2014 o 18:34
Dost na rozhrani velkosti si, taky dokonaly stred M/L. Tie bicykle su koncipovane aby boli dlhe a polozene, ale napriek tomu je vacsina znaciek relativne konzervativna (aj Canyon, Spectral ma len o 17mm dlhi reach nez '14 verzia a ta bola velmi malicka, strive ma o cm viac nez SC Nomad, ani jeden z nich to neni Mondraker).
Ak sa ti ale dobre sedelo na M-ku Specializedu, ktory je este mierne kratsi, tak ti asi vyhovuje kratsi bicykel. Ale radsej si to dobre vyskusaj, bolo by zle kebyze kvoli dlhemu trpu potom kompenzujes dobre navrhnutu geometriu ramu dlhym predstavcom (70+ mm) a posuvas sedacku dozadu...
Kebyze za 4tisic zmysluplne vyskladas SantaCruz uz ho mam :- ) A zase brat za 4k hoc aj lepsi hlinik len kvoli prestizi to zas nie...ludia tu dost glorifikuju tieto veci ale VPP ani logo SC nezaruci o nic lepsi jazdny zazitok a ked si pozries geometriu...tak zistis ze je totozna s dalsimi 10 modelmi s ktorych mozes vyberat.
Podla mna racionalny sposob kupy: Preferovany typ jazdy (a rozlozenie)---) Pozadovana geometria a typ odpruzenia ----) Vybava ktoru za dany budget chces ---- ) Znacka ktora sa ti paci a Dizajn co ti je sympaticky. Aspon pri 4k uz dava zmysel nepozerat nahodne modely kde tu :- )
Ten Santa Cruz je fakt pekny, ale pri cene 2500e iba za ram to proste nemam sancu za 4000e vyskladat s rozumnou vahou.
Stale vaham nad tym Kellysom, za 2800e mi to pride dobra kupa, len mi na nom vadi par veci a stale sa neviem mentalne dostat cez to, ze je to SK znacka.
Kebyze za 4tisic zmysluplne vyskladas SantaCruz uz ho mam - da sa - skladali sme to pred 2ma tyzdnami - sice 5010 ale tam je cena ramu rovnaka - 11kg vozitko na maratony vyslo presne 4000E.
Ale jasne - ak sa neda tak sa neda
pol, to video som videl, vcera som ten Kellys aj prebehol, ale vadia mi tam dake drobnosti, ktore velmi nechcem riesit, ked uz mam kupovat komplet bike. Uvidim.
Ta webka bike components je najlacnejsia na komponenty, alebo najdem aj nieco lacnejsie? Ci to bol len tip ze kde si to pozriet cca?
to uz radsej fakt ten spectral ... za tu cenu nic lepsie neposkladas
Ta webka bike components je najlacnejsia na komponenty, alebo najdem aj nieco lacnejsie? Ci to bol len tip ze kde si to pozriet cca?
odtial sme brali 85% nasich komponentov na 3 biky - dokopy to vyslo odtial najlacnejsie a mali tam to co sme my vtedy zhanali. tiez je tam velky vyber kolies... mozno svoje najdes aj na suncycle.sk kedze nebudes brat velku zmesku komponentov - matt ma tiez carovne ceny