Ja mam Stylo 3 sezony a v zivote problem s nejakymi zvukmi nebol a to sa o to nejak extra prikladne nestaram. Keby neslo o dizajn (ta hrozna bledo strieborna farba XT mi nesedi k biku), tak sa pri rovnakej cene asi tiez priklonim k XT a to kvoli tomu, ze sa mi viac pozdava technicke riesenie systemu uchytenia lavej
kluky na osku cez 2 imbusy, nez
ISIS styl uchytenia na Style. Zivotnost spoja lavej kluky s oskou pri velmi castom rozoberani je podla mna vyssia u Shimana, lebo to drazkovanie na Style by sa mohlo casom po xx (50? 80?) rozobratiach ciastocne opotrebovat (aspon mam ten dojem). A s tym drazkovanim suvisi aj druha vycitka voci Stylu - bez demontaze stahovaka integrovaneho v lavej kluke sa drazkovanie tazsie cisti. Ale budme realisti - kolko krat za sezonu sa priemerne demontuju kluky? Ak by to niekto robil hned aj 5 krat, tak najblizsich 10 rokov so Stylom problem nie je a to skor vymenim cely bike, nez by som mal problem s opotrebovanim kluk...
P.S. Pukanie nesuvisi priamo s klukami ako takymi, ved to je len kovovy vykovok resp. odliatok. Problem su stycne plochy - treba dobre vycistit a namazat zavity v rame kam sa montuju misky, zavity na klukach kam sa montuju pedale, spravne umiestnit ochrannu ocelovu podlozku medzi pedal a kluku (sucast kluky na Style - super vec), skontrolovat dotiahnutie prevodnikov atd. Okrem toho sa zvuk casto siri po rame tak, ze to vyzera ako pukanie kluky a v skutocnosti to moze byt aj plno inych veci...