Lokalizácia
Formulár sa odosiela
aj tak nevidim dovod nenosit nic..aspon dusu kedye defekt je pomerne castz ukaz a nahradna dusa sa zmesti do hociktorej cyklotasticky a pumicka na rame tiez nie je nic hrozne...ale sak to je tvoja vec
Zobraziť komentár 26.09.2007 - 22:18:35
00
ja so sebou nosim stale multikluc, montpaky, dusu aj lepenie :)
...len raz sa mi stalo...ze som nezobral nitovacku... a hned v ten den som cestou z Kojsovky urval retaz :) ... odvtedy stale..
..len defekty sa mi nejak vyhybaju... minimalne 2 sezony som bez defektu :)
Zobraziť komentár 26.09.2007 - 22:42:29
00
Nitovač nenosím pretože som ešte nikdy neroztrhol reťaz a predpokladám, že ani v budúcnosti neroztrhnem (mám slabé nohy :) ).

Schválne som si vypočítal, že aj keby som náhodou reťaz roztrhol tak štatisticky na ten počet odjazdených kilometrov mi vyšlo, že mám voziť so sebou 0.43 nitovača (a čím viac kilometrov odjazdím bez roztrhnutia tým toto číslo klesá). Hádam až po dvoch roztrhnutiach by mi vyšlo že mám nosiť celý nitovač. Matematika nepustí.

To je teoria. Mne odisla retaz hore na Pekne v BA a to som mal malu v sedacke. Polovicka so starsou a malou pockali, ja som zbehol dolu na sidlisko (tam byvam) a nasadil som novu (stara retaz bola aj tak na vyhodenie, bo bola vytahana). Odvtedy teda vozim nitovač. Clovek nikdy nevie.
Zobraziť komentár 27.09.2007 - 07:45:18
00
Su veci ku ktorym sa netreba priznavat, ale aj tak. Roztrhol som retaz pod Lajoskou. Nitovacka v batohu, len som ju nevedel pouzit. Tiez to vie cloveka potesit. Takze kto neskusil, tak nech vezme staru retaz a nauci sa. (Aspon mi bude vediet pomoct az zase roztrham ... :P :oops: :P )
Zobraziť komentár 27.09.2007 - 07:47:11
00
retaz som urval pri preradovaní. Za normálnych okolností ju neurveš. Napriek tomu že sa mi to stalo len 1x tak vozím nitovačkú a 2x spojku SRAM (keby niekto potreboval) Neviem čo mi dalo vnuknutie, ale nosím zo sebou aj pätku (už sa vyplatila) pri zjazde som počul tik a bolo po patke. dodnes neviem čo tam bolo, lebo na cestičke nebol žiadny koreň a kameň o ktorí by mohla zavadiť (krátke ramienko)
Zobraziť komentár 27.09.2007 - 08:21:14
00
Zo zaciatku som tiez nevozil nic, po negativnych skusenostiach postupne pribudali veci az do dnesnej zostavy : pumpa, 2x dusa, lepenie, nitovacka, multikluc, 2x rychlospojka. Okrem pumpy je to vsetko v podsedlovke. V pripade nudze rad pomozem, asi by som nevedel odmietnut, aj ked hlavne na maraton je podla mna nezodpovedne chodit len tak. 8)
Zobraziť komentár 27.09.2007 - 09:10:16
00
Nitovač nenosím pretože som ešte nikdy neroztrhol reťaz a predpokladám, že ani v budúcnosti neroztrhnem (mám slabé nohy :) ).

Schválne som si vypočítal, že aj keby som náhodou reťaz roztrhol tak štatisticky na ten počet odjazdených kilometrov mi vyšlo, že mám voziť so sebou 0.43 nitovača (a čím viac kilometrov odjazdím bez roztrhnutia tým toto číslo klesá). Hádam až po dvoch roztrhnutiach by mi vyšlo že mám nosiť celý nitovač. Matematika nepustí.

Na roztrhnutie reťaze stačí aj konáričok zblúdený vopchatý do správneho miesta. A potom máš reťaz tam, kde sa ti roztrhne aj sama.
Štatisticky je vysoko pravdepodobné, že biker roztrhne reťaz aspoň RAZ! Takže sa neúprosne blížiš k bodu, keď sersam na opravu reťaze budeš potrebovať.
Zobraziť komentár 27.09.2007 - 09:21:21
00
Co vozim vzdy so sebou: pumpa + v podsedlovej taske: dusa, montpaky, samolepiace zaplaty, nitovacka na retaz, 4ks imbusakov a 50 SKK 8)
Zobraziť komentár 27.09.2007 - 09:25:53
00
tiez sa mi uz stalo na maratone v BE po 3.kilometri ze sa mi roztrhla retaz a nitovacku som vtedy nemal,takze som pekne odtlacil nazad na start a kedze bola nedela a v Belgicku vsetko zatvorene pekne som to zabalil a hajde domou...ale po tejto skusenosti vozim nitovacku,rychlospojku a par clankov retaze.Pumpicka,dusa je samozrejmost,vsetko pekne v Cameli.
Zobraziť komentár 27.09.2007 - 11:28:58
00
Pekný článok :lol: Našťastie sa maratónov nezúčastňujem takže nemusím riešiť takéto veci.
Na druhej strane keby som niekoho stretol v lese čo by potreboval pomôcť určite by som neriešil či zastaviť alebo nie, proste by som mu pomohol :wink:
Zobraziť komentár 27.09.2007 - 12:16:16
00
Nosím toho kopu, všetko tu už bolo spomenuté. Keďže mi to na nejaké vážne umiestnenie nevychádza / nevedno prečo... :wink: /, tak mi nevadia ani nejaké veci navyše. Nožík, dve duše, nejaký, mne zbytočný, kľúč. Čo keby parťák, čo je ďaleko vpredu, potreboval? A už sa to aj párkrát oplatilo.
Na pretekoch keď niekto stojí, alebo aj v lese, sa zvyknem pýtať, či niekto niečo nepotrebuje. Zatiaľ bolo treba len pumpu, aj to len preto, lebo dotyčnému sa pokazila.
Na druhej strane však som za sebestačnosť a nie "vyžierať", aby sa staral každý, len nie ja. Proste mi to pripadá také čudné, nevziať, šetriť váhu a potom sa spoliehať.
Ale je to o spôsobe myslenia, každý sme nejaký...
Zobraziť komentár 27.09.2007 - 12:45:18
00
Ono mat zakladnu vybavu je samozrejma vec o tom netreba ani niako debatovat ale skor o tom ako si to nemoze niekto bravat ale su aj obhajitelne vynimky ktorym treba pomoct...casto krat na dobrotu sami doplacame, takze vsetko je na kazdom znas individulane... :roll:
Zobraziť komentár 27.09.2007 - 14:19:38
00
Ja nosievam dusu ale skor ako kedy, minule som spadol v gaderskej roztrhnuty plast a dusa s nim ruky rozbite a dom okolo 50 km ale hned v Blatnici mi ponukol dusu dedincan a velmi mi tym vtedy pomohol bo aj tak husto mrholilo, je dobre mat zo sebou asi vsetky tie veci ktore sa daju opravit priamo na mieste.
Zobraziť komentár 28.09.2007 - 15:34:23
00
hm, precital som skoro vsetky prispevky ale nevsimol som si zeby niekto spomenul mobil. na bezne vyjazdy je to pomerne samozrejma vec, ale nosite mobil aj na maratonoch? ja nosim, aj ked som jednemu vytriasol dusu.. (v podsedlovej tasticke tymi otrasmi sa zacinal castejsie vypinat az napokon nesiel zapnut vobec) ale aj tak ho vo vacsine pripadov nosim so sebou aj ked s tym signalom po horach je to bieda, no co ak sa niekomu nieco stane... dusa, multikluc a lepenie su samozrejmostou :)
paci sa mi typ na nosenie rychlospojky retaze, upgradujem svoju vybavu :idea:
Zobraziť komentár 28.09.2007 - 16:10:48
00
ked chodievam bikovat, len tak "okolo domu" tak si neberiem nic... ale ked chodievam na dlhsie tury, tak si beriem do tescobaku jednu dusu, lepenicko, montpaky, multikluc, malu pumpu, niekedy aj olej a samozrejme nitovacku...
Zobraziť komentár 28.09.2007 - 16:12:50
00
keyboard_arrow_up