Pekny vikend mimo BA report z prieskumu, mozno sa to niekomu zide (gpx neskor)
- zlta z chaty pod Klacianskou Magurou od bodu, kde sa odpaja zo zvaznice pod pamatnikom je paradny singlac (hodny rebricka)
- chata/penzion v Turcianskych Klacanoch , kde sa parkuje je fajn, dobre varia (otestovana kapustnica)
- general od zjazdovky dole je nejaky menej strmy ako minuly rok
- singlac od chaty pod Chlebom po bod, kde sa ide dole na Mojzisove pramene odporucam kazdemu, kvoli vyhladom a vobec, proste je to asi 10x (milion) lepsie ako luka na Bielom Krizi v Malych Karpatoch (jemnu narazku v tom rozhodne treba hladat )
- zjazd na Mojzisove pramene je narocny. Pomerne dost. Asi polovicu som znasal. Voda je vyborna.
- prieskum polovnickeho chodnika od pramenov na zvaznicu (viz. gpx) sa podaril (ostatne kontrolovali sme stav uz na zvaznici) .. prechod od pramenov je velmi vtipny .. kazdopadne, chodnik je precisteny a podla niektorych naznakov z toho bude nova turisticka znacka. Na bike prevazne nevhodna, iba cast z neho sa da. Ten zbytok chodnikov podla NLC nic moc , smer od prepoju na Sutovsky vodopad vyzeral, ze je napoly schatraly.
- zelena z Podhradia na Sutovsky hrad , najprv rozmyta zvaznica (ale slapatelna), potom polovnicky chodnik az hore, prevazne vsetko slapatelne, smerom dole asi fajn, ale kratke. Hrad hore je pekne miestecko. Nemecki turisti dostali prednasku z historie hradu v anglictine Prieskum hrebena dalej ukazal nejaky chodnik, ale okrem par vynimiek nic na bajk. Kazdopadne, velmi pekne machove skaly, jedina nevyhoda, cestou hore plno ovadov.
- cervena na Katovu skalu velmi pekne, slapatelne .. vyhlad super, zjazd dole velmi pekny. Skoda, ze tam vyrezali novu zvaznicu a este takym sposobom, ze urvali kus svahu a nic netusiaci pokojni turisti, iduci vacsou rychlostou dole chodnikom by mohli nedobrovolne davat drop z vysky asi 2-3m.
- 2 polovnicke chodniky, ktore som pozeral od smeru chat , jeden je zvaznica , druhy uz zjavne tiez neexistuje..
- ten dalsi chodnik pod Katovou skalou, ktory pretina cervenu TZ a ide okolo skaly, ten som si tiez nevsimol, v tej rychlosti
- zlta zo Zakluk na Lucenec nic zaujimave. Na opacnu stranu pekny vyhlad spod Lucenca, inak nic zaujimave. Od Zakluk dole na Drviska by mozno nieco mohlo byt ..
- hrad Sklabina velmi pekna zalezitost, krasny vyhlad na Velku Fatru, doporucujem , aj ako kratku zastavku, ak niekto ide autom okolo
- od hradu na mape nakresleny polovnicky chodnik existuje, je zjazdny, ale len asi 100m za bod rozpojenia sa, kde je solisko pre zver a koniec .. dolna cast tam este nieco zostalo, ale tazko aj na peso. Skoda, bolo by to velmi pekne.
- pekna alejova zvaznica dole pri potoku a zastavka pri studnicke ukazala, ze Teplicke serpentiny by mohli byt zaujimave, ak by ta nova zvaznica (pod Katovou skalou) sla nejako rozumne hore, dalo by sa mozno vsetko prepojit a vyrobit pekny singlacovy okruh
edit: z vyjazdu ma bolia ramena, nevedno preco ,parkrat som skoro (raz ano) padol do jamy .. vyzera to tak, ze starnem Vcera som si spravil osobny rekord .. po 3 km vyjazdu 500 vyskovych, po dalsich 2km uz 700. Skoro ako v Malych Karpatoch
Ahojte,
chcem na vikend prist do Kuneradu/Raj. Teplice a trosku si to tam pobikovat.
Naposledy som bol v Kunerade v roku 1988 na celoslovenskom zraze turistov (hrala tam kapela Lojzo!) takze nemam sajnu kade a co sa da
Pojdeme asi dvaja baba/chlap a chcel by som aby tam nebolo vela tlacenia (myslim, prenasanie, skaly atd - tlacit budeme o tom potom)
Plan je ->
Raj.Teplice resp. Kunerad - Sedlo Majbikova po modrej, ale neviem ci je to najlepsia cesta. (prip. Kunerad - zlta a napojit sa na zelenu na hreben)
Dalej az na Mincol po cervenej.
Odtial po modrej na Anakondou a do Visnoveho
a naspat dako do Kuneradu resp. Rajeckych dakou cestou v lese - tu ozaj neviem co a ako
1. bude teda spat hore cez Vretenicu na sedlo Javorina a po cervenej naspat, kde sa opat otvaraju moznosti
z kriznej do turia po zelenej
z velkej luky po modrej
z veterneho po zletej
co sa tyka navratu (bod 1) - zo sedla javorina to je po cervenej nezjazdne na mincol
treba ist z visnoveho do turia a tam popod les, alebo cez sacne
predpoklad je, ze z mincolu skoncis na anakonde
A ako je celkovo zjazdna cervena od sedla Majbikova resp. Sviniarsky grun po Mincol?
Neviem sa rozhodnut ci hore mam ist o zamku po zltej a zelenej, alebo teda ako pisal krokios cez veterne, lebo sa mi zda, ze vsade sa musi posledny usek vytlacit.
Dole pojdeme z Mincolu skusit tu Anakondu do Visnoveho, odtial Turie a potom cez horaren a Kaluze do Kuneradu.
Kde sa da v okoli Visnove, Turie, Kunerad, Rajecke dobre najest?
Kľudne by som tlačil až na Veterné ako píše krokioss. Červená úsek od Majbíkovej po Veterné v hentom smere nie je moc o čo stáť. Na striedačku jazdenie a tlačenie hore-dolu.
voyo: to musis veru, asi najlepsie ako dal krokioss ... najest sa da dobre v pizzerii (talianska pizza) v Rajeckych Tepliciach, zabudol som meno , kvakob ma doplni. Chodim tam na pizzu az z BA .. akurat nechcu dovnutra pustat bajky.
ak pizzu tak http://www.meritto.sk/ je tam stojan a z terasy vidite na biky ,ked chytite "spravny" stôl, este slovenska koliba ,ale tam sa s bikmi neda...neviem ci obsluhuju aj stoly na vonku v odbocke k jazierku... majbikova hore cista tlacenka neodporucam "a to sa s ltom natlacim dost" inak ako pise krokioos ...pripadne ,tento vikend? ak vam nevadi spolocnost mozno by som sa na tu anakondu z mincola previezol...ak nepride zas "navsteva" z bratislavy ma tu povlacit po okoli
no podľa mňa sú tie točky dosť ostré na nejaký wallride...čítal som na FB aké sú plány...takto prírodne sa mi to páči asi viac, ale tak stará sa o to pár ľudí, tak ak im to niekto nezbúra, tak to bude ok...
Keď bol voľný prejazd tak sa hladko dalo prejsť,teraz sa tak môže bajker pri troche nepozornosti max tak napichnúť na tie konáre,takže áno,je to na hovno.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- zlta z chaty pod Klacianskou Magurou od bodu, kde sa odpaja zo zvaznice pod pamatnikom je paradny singlac (hodny rebricka)
- chata/penzion v Turcianskych Klacanoch , kde sa parkuje je fajn, dobre varia (otestovana kapustnica)
- general od zjazdovky dole je nejaky menej strmy ako minuly rok
- singlac od chaty pod Chlebom po bod, kde sa ide dole na Mojzisove pramene odporucam kazdemu, kvoli vyhladom a vobec, proste je to asi 10x (milion) lepsie ako luka na Bielom Krizi v Malych Karpatoch (jemnu narazku v tom rozhodne treba hladat
- zjazd na Mojzisove pramene je narocny. Pomerne dost. Asi polovicu som znasal. Voda je vyborna.
- prieskum polovnickeho chodnika od pramenov na zvaznicu (viz. gpx) sa podaril (ostatne kontrolovali sme stav uz na zvaznici) .. prechod od pramenov je velmi vtipny .. kazdopadne, chodnik je precisteny a podla niektorych naznakov z toho bude nova turisticka znacka. Na bike prevazne nevhodna, iba cast z neho sa da. Ten zbytok chodnikov podla NLC nic moc
- zelena z Podhradia na Sutovsky hrad , najprv rozmyta zvaznica (ale slapatelna), potom polovnicky chodnik az hore, prevazne vsetko slapatelne, smerom dole asi fajn, ale kratke. Hrad hore je pekne miestecko. Nemecki turisti dostali prednasku z historie hradu v anglictine
- cervena na Katovu skalu velmi pekne, slapatelne .. vyhlad super, zjazd dole velmi pekny. Skoda, ze tam vyrezali novu zvaznicu a este takym sposobom, ze urvali kus svahu a nic netusiaci pokojni turisti, iduci vacsou rychlostou dole chodnikom by mohli nedobrovolne davat drop z vysky asi 2-3m.
- 2 polovnicke chodniky, ktore som pozeral od smeru chat , jeden je zvaznica , druhy uz zjavne tiez neexistuje..
- ten dalsi chodnik pod Katovou skalou, ktory pretina cervenu TZ a ide okolo skaly, ten som si tiez nevsimol, v tej rychlosti
- zlta zo Zakluk na Lucenec nic zaujimave. Na opacnu stranu pekny vyhlad spod Lucenca, inak nic zaujimave. Od Zakluk dole na Drviska by mozno nieco mohlo byt ..
- hrad Sklabina velmi pekna zalezitost, krasny vyhlad na Velku Fatru, doporucujem , aj ako kratku zastavku, ak niekto ide autom okolo
- od hradu na mape nakresleny polovnicky chodnik existuje, je zjazdny, ale len asi 100m za bod rozpojenia sa, kde je solisko pre zver a koniec
- pekna alejova zvaznica dole pri potoku a zastavka pri studnicke ukazala, ze Teplicke serpentiny by mohli byt zaujimave, ak by ta nova zvaznica (pod Katovou skalou) sla nejako rozumne hore, dalo by sa mozno vsetko prepojit a vyrobit pekny singlacovy okruh
edit: z vyjazdu ma bolia ramena, nevedno preco
chcem na vikend prist do Kuneradu/Raj. Teplice a trosku si to tam pobikovat.
Naposledy som bol v Kunerade v roku 1988 na celoslovenskom zraze turistov (hrala tam kapela Lojzo!) takze nemam sajnu kade a co sa da
Pojdeme asi dvaja baba/chlap a chcel by som aby tam nebolo vela tlacenia (myslim, prenasanie, skaly atd - tlacit budeme o tom potom)
Plan je ->
Raj.Teplice resp. Kunerad - Sedlo Majbikova po modrej, ale neviem ci je to najlepsia cesta. (prip. Kunerad - zlta a napojit sa na zelenu na hreben)
Dalej az na Mincol po cervenej.
Odtial po modrej na Anakondou a do Visnoveho
a naspat dako do Kuneradu resp. Rajeckych dakou cestou v lese - tu ozaj neviem co a ako
1. bude teda spat hore cez Vretenicu na sedlo Javorina a po cervenej naspat, kde sa opat otvaraju moznosti
z kriznej do turia po zelenej
z velkej luky po modrej
z veterneho po zletej
2. alebo spodom, kde som uz uplne strateny
dakujem
Kunerad - Omegová - "Letisko" - a cca 30 min tlačenie na Veterné
Viz: http://www.sports-tracker.com/workout/krokodil/555782ace4b065a9aa8d214b
A ako je celkovo zjazdna cervena od sedla Majbikova resp. Sviniarsky grun po Mincol?
Neviem sa rozhodnut ci hore mam ist o zamku po zltej a zelenej, alebo teda ako pisal krokios cez veterne, lebo sa mi zda, ze vsade sa musi posledny usek vytlacit.
Dole pojdeme z Mincolu skusit tu Anakondu do Visnoveho, odtial Turie a potom cez horaren a Kaluze do Kuneradu.
Kde sa da v okoli Visnove, Turie, Kunerad, Rajecke dobre najest?
dakujem
Mincol - Anakonda - a potom Medzihorska - Kozlov trail
PS. tvoja veta ""navsteva" z bratislavy" .. evokuje vo mne nieco ako "tetka z ameriky"
no pockaj :ktory to myslis ?...ten v Lucanskej malej fatre co mam z bydliska nan vyhlad? ci ktory?
Pekne na hovno to spravili...
ano ,pocul som aj to ze v kazdej klopke chcu wallride postavit na rychlejsi prejazd....
bud rad,ze aspon cosi spravili...
trasa