ide o to, ze si dado nechce pripustit, ze je lenivy a nechce sa mu slapat, vymysla okolo toho omacky, ako je slobodnejsi a podobne..asi toto ludi najviac rozculuje. mlady zdravy clovek jednoducho nema dovod na ebike, teda iny dovod ako lenivost.


Kamo, vobec ma nepoznas, tak netrep kraviny. Sportujem od malicka. A teraz na elektrike sa paradoxne viac naslapem ako na normalnom. Aby si mal dobry dojazd 3/4 energie odslapes ty.
04.08.2015 - 12:21:44
00
Vies, to by si najprv musel ist jazdit inde, ako po vyzametanych chodnickoch na Pajstun :) Ja som vobec nepisal nic o cestickach, kde si pohodlne tlacis bajk vedla seba. Na to naozaj ebike nepotrebujem ... okrem toho je naozaj obrovska vyhoda, pouzivat elektromotor a bateriu na to, aby som mohol tlacit 20kg kravu tam, kde si jednym prstom potlacim 11kg normalny bajk. Ja viem, to je ta sloboda a rychlost :D


Ty vyzametany chodnicek. Co ty vies, co jazdim? Dal som na tom okolo Belianskych Tatier, cez sedlo 1770m. Turisti len cumeli. Velku Fatru, kde som urobil 2850m vyskovych. A tiez ma bavi zjazd v bikeparkoch, tak neviem co tu pises o vyzametanych chodnickoch!
04.08.2015 - 12:30:14
00
To nikdy nemoze byt, aby bola vaha rovnaka, inak vcelku suhlasim, ale s tou prepravou to uplne tak nie je, lebo si neviem predstavit cestovat do Ziliny ebikom .. natoz niekam do Popradu :lol: Uz autom , ktore ide 5x rychlejsie a po dialnici je to niekedy len tak-tak :lol:
A je tu este jeden aspekt .. s tym motorom tak, ako to funguje dnes, tam vidim este iny problem, len ako hmotnost a vydrz baterie.


To bol len "thought experiment" - 2 identicke bicykle, z toho jeden ma neviditelny pomocny pohon s nulovou vahou navyse. Nikto by zrazu neriesil ze je clovek "lenivy" alebo "podvadza" a pod. Kazdy by sa na to pozeral tak, ze parada, 50 kilometrov si odslapem s minimalnou namahou, tam si dalsich 50 kilometrov pojazdim, a vratim sa nazad domov. Moje sucasne maximum na bajku v Karpatoch je niekde okolo 80km. Keby sa mi na sucasnom bicykli zvysil pomocou "neviditelneho motora s nulovou hmotnostou" dojazd o dalsich 80km, tak skacem od radosti a neriesim blbosti ze polovicu cesty mi pomahal nejaky motor.
04.08.2015 - 12:38:45
00
Každý má však iný uhol pohľadu, preto sú tu aj stále hádky (keď niekto presviedča druhého o jeho "pravde"). Mne napr. príde ako flákanie, keď ideme viacerí a neťahám alebo taká banalita, ako záver na BK po assfaltke (preto jazdím z iných smerov po lese).Takýto jedinci sú potom voči výmyslom ako ebike príliš zaujatí. :-)
04.08.2015 - 12:44:32
00
A kolko z vas zadubencov uz realne sedelo na ebajku a dali ste si napriklad hodinovy pojazd v lese? .... Ale su mi viete kde vase skostnatele nazory, spomente si na toto forum, ked si budete o par rokov kupovat svoj prvy ebike!

Zaujimave, ze tato tema fungovala pomerne vecne po vyssie citovany prispevok a potom sa to zvrhlo na flame.
Ale k veci:
Dado, co keby si sa trochu skludnil a vysvetlil nam dovody, preco sa clovek, ktory od malicka sportuje, vozi na ebajku a chvali tym, ako sa dostal vyssie a rychlejsie ako zadubenci? A preco si vlastne budeme vsetci kupovat ebike? Myslim, ze chapem niektore dovody, kedy sa hodi ebike pouzit, ale nesedi mi tvoj pristup "svateho ebiku" bez akychkolvek argumentov.
04.08.2015 - 12:45:30
00
Tak uz si ho tu citam nejaky cas.. a vidim ako reaguje a ako si protireci-on by najradsej jazdil s motorkou po lese. Sport je o sebaprekonavani-nie o ulahcovani si namahy-potom v tom nevidim vyznam.. ja to vravim za seba, je mi jasne, ze niektori maju na to iny pohlad-inak by sa ebiky nepredavali. Sportovca by malo tesit ak po case vyslape to co predtym nedal, ak da na tej istej trase vacsiu priemerku. a nie, ze si kupi silnejsi motor a vyjde to co ini bez motora tlacia, alebo si kupi "cip" a moze ist este rychlejsie ako nastavil vyrobca. No nechcem to tu zahlcovat, je to vasa tema. Niekedy sa nezdrzim :D


Fakt si nechaj tieto tvoje dedukcie pre seba. Kde som ja povedal, ze by som najradsej jazdil v lese na motorke?
04.08.2015 - 12:49:44
00
Zaujimave, ze tato tema fungovala pomerne vecne po vyssie citovany prispevok a potom sa to zvrhlo na flame.
Ale k veci:
Dado, co keby si sa trochu skludnil a vysvetlil nam dovody, preco sa clovek, ktory od malicka sportuje, vozi na ebajku a chvali tym, ako sa dostal vyssie a rychlejsie ako zadubenci? A preco si vlastne budeme vsetci kupovat ebike? Myslim, ze chapem niektore dovody, kedy sa hodi ebike pouzit, ale nesedi mi tvoj pristup "svateho ebiku" bez akychkolvek argumentov.


Argumentov som uz dal dost. Ale vidim, ze iba sami ebike hejteri sem chodia, az teda na zopar vynimiek. Sa priprav, ze toho uvidis v lesoch stale viac a viac. Priprav si moc, moz im to spliechat do tvare, ako Froomovi. ;)))
04.08.2015 - 12:55:32
00
Bruco, jasne ze to nie je tajne, preco by bolo? Inac to tu uz bolo x-krat spomenute...dojazd. Ja zijem v BA, takze na klasike mam dojazd do tych 80km. Viem si predstavit, ze na ebiku sa dopravim bez toho, aby som dorazil uplne vystaveny, trebars do Brezovej, pojazdim lokalne traily a vratim sa spat do BA. Na klasike to jednoducho nie je mozne (pre mna, mozno su tu borci co to davaju kazdy druhy den ako tak citam). Dalsie vyuzitie, aj ked nie mnou, je presne v tom, ze ked si chces zajazdit s niekym, kto je o level kondicne nizsie, tak zoberie eBike a je to vyrovnane.
A pre rovnovahu...je mi divne ako zaslepene odmietanie ebikov z dovodu nejakeho puritanstva, tak aj ich bezhlave pretlacanie ako jedinej alternativy. Ved moznosti sa len rozsirili, tak ten kto chce ich vyuzije, kto nie, nech to neriesi.
Peace. V lese zdravim vsetkych, bikerov, ebikerov aj pesich.
04.08.2015 - 12:57:12
00
Podla mna aj tak vacsina haterov ma vyhrady len voci tomu, ze su to 20 kilove kravy ktore casto vyzeraju otrasne. Keby bol ebike absolutne na nerozoznanie od klasickeho bicykla - tj rovnaka vaha, rovnake trubky, ziaden viditelny motor, tak polovica foristov jazdi na ebajkoch a nemusi riesit ziadnu prepravu vlakmi a autami.

Ten motor na ebajku by bol pre mna nahrada motora v aute.


To mas pravdu, ebajky velmi pomozu mestskemu presuvaniu. A tym padom odlahcime nasu Zem. Vidim to na sebe, ked som chodil do obchodu po nieco autom, dnes tam idem ebikom. A trva mi to kratsie ako autom. Minule do Kaktusu priemerka 38kmh. ;)) Len na slovensku nemame poriadne cyklo chodniky.

Niekde som cital, ze napr v Berne je tretina mestskych bajkov ebajky!
04.08.2015 - 13:06:35
00
A keby si siel na bycikli?Elektrinu tiez treba nejako vyrobit a zatazuje to zem!
04.08.2015 - 13:10:20
00
Stale neporovnatelne lepsie ebajkom ako autom. Uz sa Kaprak skludni s tymi svojimi zbytocnymi utokmi.
04.08.2015 - 13:39:31
00
Kaprak, Jezus ma fakt pravdu...skusme diskutovat na nejakej urovni...lebo potom to nikam nevedie. Co ked ti napisem toto: A keby si siel peso? Bicykel tiez treba nejako vyrobit a zatazuje to zem!
04.08.2015 - 13:49:30
00
To som sa tu uz chalanom davno snazil vysvetlit na co je forum a nech prispievaju nieco konstruktivne.
04.08.2015 - 13:55:01
00
ja by som chcel elektrocesťák s elektroradením aby som sa nespotil cestou do práce ... a domov by som si to pekne odšlapal
04.08.2015 - 14:11:11
01
Co ty vies, co jazdim? Dal som na tom okolo Belianskych Tatier, cez sedlo 1770m. Turisti len cumeli. Velku Fatru, kde som urobil 2850m vyskovych. A tiez ma bavi zjazd v bikeparkoch, tak neviem co tu pises o vyzametanych chodnickoch!

A sme (zas) doma. Ideš si cez Kopské sedlo, kde biker nemá čo hľadať (!!! - http://www.tanap.org/navstevny-poriadok/index.php#cyklistika) aby "niekto čumel". Odhliadnuc od toho, že ktokoľvek, kto vie uvažovať, bude "čumieť" max do okamihu, kedy zbadá motor, tak sa v dôsledku podobných "čumochtivých" môže stať, že zoznam v mojom linku sa radikálne skráti.
Takže e-bike je naozaj a kind of auto - nahrádza niekomu niečo, čo mu v slipoch absentuje.
BTW z dikcie tunajších príspevkov mi jednoznačne vyplýva, že vlhkou túžbou užívateľov ebikov je hlavne predvádzať sa a dúfať, že väčšine neznalého okolia unikne ich cheating.
04.08.2015 - 14:16:53
010

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle / Horské)
keyboard_arrow_up