Beliansko - Pieninský MTB maratón

08.08.2015
MTB maratón
Bachledová dolina (Slovensko)

Propozície, Súťaž, Výsledky, Foto
tak ja som to dal :D :D :D

http://www.mtbiker.sk/vyjazdy/147335/slavosl-preteky-beliansko-pieninsky-mtb-sucho-35km-3h-1037m.html#ride-success-147335
08.08.2015 - 16:31:49
03
Bol som, prešiel som, uvaril som sa. Ako pise stax nejaké detské chyby prvého ročníka sa našli ale i tak to bol zaujimavy maratón v novej lokalite. Bolo by fajn keby sa dala trasa trochu spestriť, teraz to bolo také dllllllho hooooore, dllllllho doooooole, znovu dllllllho predlllllho hore a šup rýchlo dole a som v cieli. Ale páčilo sa, pekne výhľady, ak budem v čase konania ďalšieho ročníka nablízku veľmi rád prídem. Tieto moje postrehy berte prosím ako pokus o konštruktívnu kritiku:
- zlepšiť registráciu pred štartom a robiť ju niekde inde a nie v tom skleníku kde sme sa všetci uvarili ešte skôr než sme vyrazili na trať,
- zvážiť rozdelenie obcerstvovaciek: druhá/ergo posledná pred zjazdom po family trati do cieľa je naprd. Chápem, ze je to pohodlné lebo obe boli de facto na jednom mieste ale zvážil by som umiestnenie jednej napr. na Prislope alebo tu minerálku rozdávať po dojazde do cieľa
- čerstvo pokosenu trávu okolo vrchnej stanice lanovky ste mohli trochu rozhrabat, aspoň na šírku jednej stopy ;)
Ako som napísal, prídem rád znovu a držím prsty do ďalších ročníkov.
08.08.2015 - 16:54:46
03
Partia zo Spisskej Belej spokojna, vidite vysmiate tvare na konci preteku :) Celkom OK na prvy rocnik. Akurat, ako bolo uz spominane vyssie, obcerstvovacka c.2 velmi nemala zmysel :) Keby bola dole v Jezersku, bolo by to ovela lepsie :) Inak som spokojny, vdaka za pretek, o rok znova ;)

Prílohy:

20150808_143352.jpg
20150808_143352.jpg 401.97 KiB thumb_up0thumb_down

08.08.2015 - 17:13:27
02
jeden z dôvodov radosti Beliancov 8) :clap:

Prílohy:

_DSC9187.jpg
_DSC9187.jpg 599.79 KiB thumb_up0thumb_down

08.08.2015 - 18:12:39
01
Bolo to fajn podujatie,vďaka organizátorom.
08.08.2015 - 21:33:16
01
vysledky su na sport timing
09.08.2015 - 08:01:47
01
Vrela Vďaka za dobrý maraton .Chybičky se vloudili ale na 1.ročník je to skvelé. Plné tašky pri registrácii -1* ( to u prestýžnych maratonov ani nebýva a berú oveľa väčšie štartovné ) Plné tašky vížazov 1* (/to tiež v svk. serii nebýva )Spomienkové trička pekné 1* , Fazuľový guľáš. Pre mňa novinka , ale fajný bol 1*. Umývanie bycyklov priebežné , žiadne dlhe čakania.Terén ( časť som poznal z bežkovania Magurského hreneňa ) pre mňa pekný.Chybička bola že na pokosenej tráve pri vleku sa dosť šmýkalo aj na tretrách.Že niekto zablúdil , je mi ľúto , ja som si mapku študoval dosť podrobne doma, a bez nejakých dobrovoľníkov (ukazovateľov smeru ) to asi neide a tak niektorý dosť rýchli to v určitých úsekoch prehliadli a museli sa vraciať , čo v tých podmienkach tepla im vzalo dosť síl.Určite na druhý rok zlepšite registraciu a pridate jeden stôl pre zaregistrovaných a zaplatených cez net ,a pôjde to rýchlejšie. :) :beer: bodlo v cieli aj keď len tak zosyčalo. :n: len na tých + 41,5°C ktore mi ukazovalo pri stupaní na Strednicu a ďalej. Keďže nám partii z PO bolo malo tak sme po guľaši dali ešte výšľap na zelené pleso ( riadna makačka oproti minulemu roku ) Takže vďaka a o rok keď dožijeme sa stretneme.
09.08.2015 - 13:00:59
04
ja som tiez spokojny, nezabludil som aj ked po prichode do ciela mi skontrolovali tachometer ci som nepobludil aj ja kedze som prisiel medzi poslednymi :D, ale robil som garde dvom slecnam ;-), takze sme boli asi posledni traja ktori presli celu trat bez bludenia.
09.08.2015 - 18:59:59
01
Pre mna to bol vobec prvy maraton, co som absolvoval. Zdravy som dosiel do ciela, splnil som si predsavzatie. Nezabludil som lebo keby som sa vratil spat do Jezerskeho ako niektori tak som tam do dnes... na rok som tam zase, len dufam ze nebude tak horuco ako bolo teraz, lebo to bol najvacsi super.... dakujem organizatorom...
09.08.2015 - 21:29:36
02
Zdravím všetkých pretekárov, ktorí sa v sobotu zúčastnili nultého ročníka Baliansko - Pieninského MTB maratónu. V prvom rade sa chceme poďakovať, že Vás prišlo toľko, v čo sme v kútiku duše dúfali, no podľa on-line registrácie sme čakali maximálne 100-vku. Ďakujeme a sľubujeme, že budúci ročník odstránime chyby, ktoré sa teraz vyskytli. Pridáme ľudí a urýchlime registráciu, pridáme občerstovaciu stanicu v cieli i vodu na tratiach, rozšírime zázemie a skúsime vyznačiť dlhšiu trať a po trati rozmiestnime ľudí aby už nikto nezablúdil.
Ak by ste mali ďalšie nápady na zlepšenie uvitame ich, tiež chceme aby dalšie ročníky boli lepšie a Vám sa páčili stále viac.
Výsledky nájete na stránke časomiery: http://www.videocom.sk/videocom/download.php?file=20150808_bachledova.zip
a fotky na našom FB: https://www.facebook.com/skibachledova

Ďakujeme a tešíme sa na Vás znova budúci rok.


Naposledy upravil skibachledova dňa 13.08.2015 - 16:08:17, celkovo upravené 1 krát.

10.08.2015 - 13:45:35
02
ludia! preco pisete ze na prvy rocnik dobre? ved toto nie je cesta na pluto ktoru este nikto neprebadal. nieco take mohlo platit 15 rokov dozadu. ked bolo pretekov malo (skoro ziadne). dnes je ich uz dost a ked niekto ide organizovat pretky tak by to mal byt niekto kto ich uz presiel stovky alebo aspon desiatky. a idealne u nas a aj v zahranici. z tychto vlastnych skusenosti povyberal to najlepsie a potom to zasadil do novej oblasti. a ked niekto chce organizovat pretek aj napriek tomu ze ich sam vela nepresiel tak by si k tomu mal prizvat aspon niekoho na konzultacie. lebo aj ked sa to urobi takto tak je este velmi vela veci ktore pokazia blbe nahody a pripadne ludia zamerne skodiaci (postrhavane znacenie a pod). tak by bolo fajn aby organizator urobil aspon co sa da. a o peniazoch sa nebavme. s 30k eur na ucte sa samozrejme robia preteky inak ako ked je rozpocet minimalny ale mnohe veci nie su o peniazoch ale o skusenostiach a rozmyslani. argument ze toto bol prvy rocnik a teda sa mohli ocakavat mini nedostatky a preto stal 'len' 18e a ine stoja 25e je pre mna nepripustny. skusim byt konkretny a za seba spisat plusy a minusy. mozno to niekomu do buducna pomoze.

najskor plusy:
- velmi pekna oblast + pekne zazemie + pekne pocasie
- konecne ziadna tombola a radsej nizsie startovne. prestanme si konecne klamat ze ked prinesiem domov igelitku z tomboly s perom a smiesnou siltovkou tak to je nejaky uspech. vsetky tie ceny radsej davajte do detskych pretekov.
- rychle vyhlasenie vysledkov
- jedle a pitne veci v igelitke pri prezentacii (namiesto letakov). hoci nerozumiem preco by mala byt vobec nejaka igelitka. platime si predsa za to co pride po prezentacii. ak mam chut na horalku a birell tak si ich kupim.
- tricko je fajn spomienka ale L a XL bude u mnohych len na spanie alebo na retaz na bajk. skoda lebo su dost pekne.
- vyhlasenie tych co zabludili najviac (tj. najviac najazdenych km) :)
- velmi ocenujem ze organizatori pripustili par chyb a pocuvali ked sa o nich hovorilo. toto je zakladny krok k tomu aby sa odstranili. za mna velmi velke PLUS.

minusy:
- nezvladnuta registracia. argument o nizsich ocakavanych poctoch je smiesny. ved predsa chcete mat co najvacsiu ucast nie? a aj tak ste to v kazdej jednej sekunde mohli zacat robit efektivnejsie (= rychlejsie). alebo aspon inde nez v tej miestnosti kde bolo 40oC.
- nejasny cas startu 20ky. viaceri ludia vraj vedeli o tom ze sa startuje neskor. ak to nahodou bolo na niektorych starsich propoziciach uvedene takto tak na tuto zmenu treba ludi velmi dorazne UPOZORNIT pri prezentacii. aj preto prichadzali na start pozde.
- ak cip-ova casomiera tak radsej na bajk ako na nohu. nie sme na bezeckych pretekoch. je ho kam dat.
- startovaci vystrel az 5s po odstartovani bol zabavny. takze to vlastne nie je minus :)
- ZNACENIE! ZNACENIE! ZNACENIE! kolko krat sa toto este musi zopakovat? na kolkych pretekoch? kolko krat bude este nieco niekde po prvy krat? preteky su ta hlavna vec kvoli ktorej sa v ten den pride. zopakujem: PRETEKY. takto sa to vola a toto sa tam robi. tj. ludia su na pokraji vycerpania a preto nedokazu hladat faborky a rozmyslat kade maju ist. trat MUSI byt znacena tak abysa ani na chvilu nazavahalo kam treba ist. aj ked mam 190 tepov alebo letim 50km/h cez strmy kamenisty zjazd. ani na meter. toto je absolutne MUST. uz asi len bezpecnost je v ten den dolezitejsia ako toto. trat musi byt znacena z pohladu cloveka na bajku ktory tam je prvy krat a nie domaceho pesieho ktory trat znaci. inak to treba hore kopcom a inak v zjazde. inak na singli a inak v dedine. proste tu musia byt SKUSENOSTI.
- smerove sipky na papieri zelenej a oranzovej farby. cize farieb startovnych cisel. niet sa co divit ze chalan z 20ky pri zbadani oranzovej zavahal ci je tam dobre a uz uz chcel odbocit do zleho zjazdu. sipky treba oznacovat nejakym textom (logom) aby bolo jasne ako ma byt otocena. pre pripad ze ich niekto umyselne otoci.
- ziadny ludia na trati. ak by boli tak by sa mozno nebludilo. ale je to aj otazka BEZPECNOSTI. ak by sa niekto skaredo zranil v zjazde do jezerska tak by isto nikoho nenapadlo ist hladat pomoc naspat hore na kopec. kazdy by siel dole. ale tam nebol nikto. a ani potom a ani potom. vlastne nikde nebol nikto. a toto uz nie je na usmev.
- obojsmerny usek na trati je vec ABSOLUTNE NEPRIPUSTNA!!!. ani meter! bez diskusie!
- ziadna obcerstvovacka na 20ke. dufam ze podanie vody pred poslednymi 2km zjazdu do ciela nepovazujete za obcerstvovacku pre danu trat.
- do ruky za jazdy podavana horuca mineralka s bublinkami na 35ke. preco? stoji to peniaze. neda sa to vypit za jazdy. je to na nic. zobral som. zistil som ze ma bublinky a odhodil na zem kde sa vyliala. podavat cistu vodu alebo pripadne iontak. ak niekto zastavi tak si potom pripadne zoberie aj tu mineralku.
- obcerstvovacka v cieli je pekny zvyk. prvych X ludi ktorym ide o umiestnenie si na trati nezobnu ani omrvinku. takze aspon ta spominana mineralka z hora by bola fajn.
- trat by sa v tom kraji dala vymysliet aj zaujimavejsia ale to je velmi subjektivna vec
- pokosena trava na trati. drobnost ale rovnako drobnost bola ju rozhrnut.
- umyvanie bajkov bolo rychle ale len preto lebo ich az tak velmi umyvat nebolo treba. ak by bolo blato tak by sa na tom mieste vytvorili fronty a zapchali by cely priestor ciela.

fandim vsetkym ktori robia nieco pre to aby sa ludia hybali a pripadne aj pretekali a pripadne aj na BIKU :) diiik.
prideme aj o rok.
10.08.2015 - 16:34:14
03
Farky, veľmi pekný a užitočný príspevok. Pred rokmi som pôsobil v inom športe, kde na to tiež prišli a vypracovali manuál pre usporiadateľa. Pri vyšších úrovniach pretekov vždy s organizátormi priamo na mieste a pred pretekmi spolupracoval skúsený človek z vyššieho stupňa riadiacej organizácie. Toho človeka (tzv. stewarda) tam museli mať povinne na vlastné náklady. Je fakt, že sú veci, ktoré sa človek len tak ľahko nenaučí,prípadne na ne nemyslí pokiaľ sám niečo neorganizuje. A je fakt, že učiť sa len z vlastných chýb je síce najľahšie zapamätateľné, ale je to obvykle dlhá cesta a výsledok aj tak nemusí by dobrý.
10.08.2015 - 17:53:59
01
Nahodených zopár výberových fotiek z maratónu :)

http://beliansko-pieninskymtbmaraton.mtbiker.sk/foto-video
11.08.2015 - 11:09:16
01
Zatial takto este zostriham nieco, kvalita neni nejaka extra ale aspon daco https://youtu.be/yOl4nFK8WAk
11.08.2015 - 18:03:15
00
Dalsie video este bude tretie aj ked koniec nemam vybila sa mi baterka a nahradnu som nemal so sebou https://youtu.be/DwFQOlX9Jqk
25.08.2015 - 21:17:39
00
keyboard_arrow_up