Zdravím, dámy a páni, cez víkend by sme s kamarátom radi vyrazili do Tatier. Pozeral som na nete cyklotrasy, ale neboli tam všetky a uvítam Vaše návrhy. Ideálne by sme chceli nejakú strednú náročnosť, máme HT, nie sme extra skúsení jazdci. Mnoho cyklotrás v Tatrách je ale po ceste, tie lesné, ktoré som našiel na webe, asi štyri, mali tak 6 km max, kvôli tomu sa nám neoplatí ísť autom cez pol republiky.
Ideál by asi bol prejsť cca 20-30km po lesnej cestičke, občas nejaká technická pasáž, korene, kamene, ale zasa nie nejaké tvrdé enduro (na to naše biky - obaja Specialized pitch comp 2015 - nie sú stavané, aj keď na nich vystrájame na singláčoch). Isteže, Tatry sú popretkávané lednými cestičkami popri Ceste slobody, ale nechceme ísť illegal. Prípadne nejaká iná lokalita (Nízke Tatry etc.)?
Niešo bez veľkých výšľapov, skôr po rovinke, možno mierne z kopca, niečo medzi XC a endurom, Vysoké alebo Nízke Tatry (chceme ísť do hôr).
Ďakujeme.
10.08.2015 - 22:24:45
00
Zaparkujte v Štrbe pri stanici, kúpte celodenný lístok na bike a na zubačku na Štrbské pleso. Po červenej sa pustite do Podbanského, to je ešte ilegal, ale myslím že nebude problém. Prípadne po asfalte, ale to je škoda, je tam slušné prevýšenie a chodník je vhodný aj na HT. Ďalej popod ZT je už oficiálna cyklotrasa po červenej značke. Možností skončiť a spustiť sa k vlaku je niekoľko, asfalt aj terén, ideálne prídete až do Jalovca (ak sa bude moc dariť, aj do Prosieku by sa oplatilo) a na vlak do LM. Rýchliky chodia každé 2h + osobáky.
10.08.2015 - 23:21:13
00
keyboard_arrow_up