Je to v pohode zjazdné, akurát hore na Fereczatu treba trochu tlačiť. Či isť na Jaslo zaleží od síl a času, ale oplatí sa sú tam pekné výhľady. Zjazd z Kruhliaka na Ruské sedlo je celkom zaujímavý, no a potom aby sa neopakovala úplne trasa späť, tak od rázcestia v Ruskom ísť cez bývalý Smolník.
Vyzera to byt tiez pekna trasa, kedze pises, ze to je v pohode zjazdne, tak asi budeme preferovat tuto trat len radsej im nepoviem, ze je to 93km to by niektorych asi odradilo
Ak vynecháte Jaslo a Smolník, čiže naspäť pôjdete rovnakou trasou, tak to bude približne o 10 km a 300 výškových metrov menej Ja nemôžem ísť v sobotu, snáď niekedy nabudúce, keď prídete opäť
Keďže bude horúco, tak dôležite je mať dostatok vody, studničky sú:
- v Ruskom na rázcestí
- vedľa cesty pod Ruským sedlom - cca 200 m mimo hlavnej cesty je bivak a za nim je prameň Cirochy
V stúpaní od Cisny na Fereczatu, v stúpaní na Jaslo a v zjazde z Kruhliaka nie je žiadna voda, preto je dobre zastaviť sa v Cisne a dať si tam prestávku - obed, nakúpiť.
Neoficiálna časť Vihorlatskej hrebeňovky od Vihorlatu po Porúbku bola pridaná do oficiálnej cyklomapy od SHOCart na cykloserver.cz ... tak už aj kto to pôjde premiérovo by nemal poblúdiť
Mám dve otázky:
1. Je vihorlatská hrebeňovka nejako značená aj v teréne?
2. aký má povrch, je to lesná cesta, chodník, je to kamenisté alebo vyjazdené? Mám trekingový bajk, takže neviem, či by to zvládol...
Je značená komplet celá hrebeňovka od Krivošťan po Podhoroď, akurát z Vihorlatu na Poľanu značka nie je, ale je tam dosť široký chodník na to aby tam niekto poblúdil. Terén je lesný chodník, vyjazdený, sem-tam kamenistý a na trekovom biku to prejdeš, ale určite nie celé, niektoré úseky budeš musieť tlačiť a rovnako aj niektoré zjazdy. Vyskúšaj a uvidíš
Hrebeňovka je značená červeno-bielou značkou, ak sleduješ značky nepoblúdiš. Povrch je to taký "trailový" lesný chodník viac kamenistý, sem tam korene ale miestami je pekne vyjazdený... ja by som odporúčal aspoň hardtail. Na trekingovom biku asi budeš viac tlačiť ako sa viesť.... Ale všetko záleží na tom akú máš techniku v teréne
Víkend sa nám celkom podaril Jankova narodeninová opekačka .... a v nedeľu sme si dali "letecké dni" (výjazdík na morské oko ), ja som bol na zemi 1x, Janko 2x a Johnny asi 4x
Ahojte, tak tento rok som sa dočkal a hlavný bod programu sú Bukovské vrchy. Mám zopár otázočiek, ak by ste vedeli odpovedať:
1) Zjazd z Kremenca je zjazdný? Či radšej sa vrátiť a do Sedlice zjazdiť po zelenej z Čerťažu?
2) Keď auto odparkujem v Topoli, nerozobedú mi ho "tí, ktorých netreba menovať?"
3) Keď budem stíhať a mať aj dosť síl, pokračoval by som z Krivého cez Ruský Potok po modrej, je to zjazdné?
4) Ešte teoreticky by som mohol z Runiny začať modrou a záver okruhu by bol prechod z Ruského potoka priamo do Runiny, hoc by som mal trochu strach, že sa stratím.
Asi 5 metrov pod Tz. Rovineky je takáto informačná tabuľa z Hámorského náučného chodníka - Banské polia a vchod do zavalenej štôlne... aspoň niečo sa tu robí ohľadom turistického ruchu/hluku?!?!
Minulý víkend sme hlásili požiar, pozreli min. 600 ročný strom a kúpanie na Beňatine... tento víkend obed a kúpanie na Vinnom. Včera zase pozreli novú trasu na malé morské oko tj. Zem. Hámre - Tri Table - Jedlinka - Malé morské oko... potom Morské oko na a domov, bolo super dokonca sme obišli aj búrku
Išiel niekto teraz v blízkej dobe po hrebeni Vihorlatu? Chcel by som vedieť, či je to zjazdné. Všimol som si príspevok hore, ale ten bol písaný v júni a tak neviem či je aktuálny .
Určite sa dá celý hrebeň prejsť aj teraz v pohode akurát včera bol padnutý jeden strom z úseku Tri table smerom na Vihorlat ale dá sa to prejsť... bol totiž suchý
Rychlebky, rychlebky... táto lokalita je asi srdcovkou každého bikera. Úžasné štyri dni strávené tam so skvelými ľuďmi okolo seba a fantastickou bikovou atmosférou. Dali sme všetko čo sme stihli... a to čo sme nestihli dáme na budúci rok Všetky traily sú super, až na prvý deň kedy pršalo a Wales bol mokrý tak sme si ho neužili. Velryba asi najlepší trail na Rychlebách potom Superflow, Sjezdy a Trail podel černého potoka sú proste topky... Kto by kedy povedal, že trail do kopca Dr. Wiessnera bude taká sranda, že sa mi chce ho dať za deň aj tri-krát Pumptrack, dirt proste super Okrem toho sme boli na Pradedovi, Venušiných miskách a lome Rampa, tieto miesta určite stoja za návštevu. Bolo super, bolo krátko určite na budúci rok sme zas tam
edit: fotky som zatiaľ nedostal všetky od všetkých tak potom ich niekde hodím všetky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je to v pohode zjazdné, akurát hore na Fereczatu treba trochu tlačiť. Či isť na Jaslo zaleží od síl a času, ale oplatí sa sú tam pekné výhľady. Zjazd z Kruhliaka na Ruské sedlo je celkom zaujímavý, no a potom aby sa neopakovala úplne trasa späť, tak od rázcestia v Ruskom ísť cez bývalý Smolník.
Vyzera to byt tiez pekna trasa, kedze pises, ze to je v pohode zjazdne, tak asi budeme preferovat tuto trat
Keďže bude horúco, tak dôležite je mať dostatok vody, studničky sú:
- v Ruskom na rázcestí
- vedľa cesty pod Ruským sedlom - cca 200 m mimo hlavnej cesty je bivak a za nim je prameň Cirochy
V stúpaní od Cisny na Fereczatu, v stúpaní na Jaslo a v zjazde z Kruhliaka nie je žiadna voda, preto je dobre zastaviť sa v Cisne a dať si tam prestávku - obed, nakúpiť.
1. Je vihorlatská hrebeňovka nejako značená aj v teréne?
2. aký má povrch, je to lesná cesta, chodník, je to kamenisté alebo vyjazdené? Mám trekingový bajk, takže neviem, či by to zvládol...
1) Zjazd z Kremenca je zjazdný? Či radšej sa vrátiť a do Sedlice zjazdiť po zelenej z Čerťažu?
2) Keď auto odparkujem v Topoli, nerozobedú mi ho "tí, ktorých netreba menovať?"
3) Keď budem stíhať a mať aj dosť síl, pokračoval by som z Krivého cez Ruský Potok po modrej, je to zjazdné?
4) Ešte teoreticky by som mohol z Runiny začať modrou a záver okruhu by bol prechod z Ruského potoka priamo do Runiny, hoc by som mal trochu strach, že sa stratím.
Názor na tieto alternatívy? Ďakujem...
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=182676
PS: Vihorlat a Slanske vrchy už poznám a idem si ich zopakovať
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=183604
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=183751
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=183833
edit: fotky som zatiaľ nedostal všetky od všetkých