Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Janiiik, 8tis sa mi na GP4000s podarilo tiez, v dobrych podmienkach im nie je co upriet. Horsie je to pri strku na ceste, kde uz ich bocnice tolko nezdrzia. Ale to je ako o stave ciest v okoli kazdeho z nas, tak aj dost o stasti. Ja som tak mohol jeden novy plast "hodit do kosa".
Viaceri ste pisali, ze ste nudzovo dosli domov na defekte na zadnom kolese. Ja som tak vcera musel prejst cca 15 km po asfalte, cely cas som bol nalepeny na prednom kolese. Mal som nejake blbe zaplaty, lebo som to nemohol na mieste nijak zalepit. Vzdy sa ta zaplata odlepila. Hned som ich tam vsetky aj vyhodil do kosa. Naviac som pri oprave rozbil aj sklo na telefone, tak som si nemohol zavolat odvoz. Proste den blbec. Bolo to na zanovnom plasti (cca 500km). Doma som dusu zalepil so zaplatami, co nosim na MTB, nahodil a drzi. Rafik nie je dotukany a ani nijak poskodeny. Plast vyzera byt tiez v poriadku, ziadna prerazena bocnica. Otazka je, ci mozem na takom plasti este jazdit alebo radsej kupit novy.
Zdravím. vás. Za mňa čo sa týka pneumatík tak Mavic Aksion 25 mm. Mám na nich najazdených niečo cez 12 tisíc km a ešte zadná guma takých 2 tisíc dá. Kamarát čo jazdí Conti GP 4000 SII, druhý kamarát Schwalbe Ultremo a po 7-8 tisíc išli obe pneumatiky do koša. Moje Mavic-y-na prednom kolese je v strede hrbolček-takže ešte pekných pár tisíc urobia. A defekty? Za celých tých 12 tisíc km len 1 na zadnom kolese. A to tie Mavic-y sú čiste sliky, bez dezénu. Pýtam sa, kam sa hrabú kontinentalky, miselinky a vitorky? Čo sa týka výdrže za mňa jedine Mavic a to ma TPI len 120.
Tak ked je pre teba vydrz najdolezitejsi parameter nemas co riesit. Ja som mal tu cest chvilku na aksionoch jazdit a na trening v baliku asi 20 ludi ked nam zacalo prsat a ja som sa na tychto plastoch nevedel vtesnat do zakruty si pamatam akoby to bolo vcera a zhadzovanie po defekte bol tiez zazitok.
Plast ktory dlho vydrzi tiez hovno podrzi ked je napr vlhko... mavicy mam v supliku odlozene. Par krat ma velmi sklamali.. do sucha su ale fajn, rychle..
tak zase mne to nepríde ako nejaký facepalm, jazdievam na plášťoch za 10€/ks a tiež si potrpím skôr na výdrž ako hmotnosť (zatiaľ mi každý vydržal aspoň 5-tis. na zadnom kolese)... preteky nejazdím takmer vôbec, v mokru tiež nie...
Tiež som mal Aksium plášte a bol som s nimi veľmi spokojný. Pre hoby jazdy 100% plášť, veď kto jazdí keď je mokro? Ešte teraz jeden deriem na trenažéri . Teraz jazdím Schwalbe Lugano a už dve sezony som nemal defekt. A jazdím aj na jar keď sú ešte kamienky s posypu.
JoKo mal by som taku specificku otazku, a napadlo mi ju polozit prave tebe asi ako najvhodnejsiemu adeptovi mohol by som mat vzadu disk s galuskou a vpredu koleso s vysokym rafikom, avsak s dusou a plastom? tym padom by som mal na jednom bicykli dva rozne dezeny kolies, taktiez by v kolesach zrejme boli rozne tlaky. malo by to nejaky rapidny vplyv na jazdne vlastnosti bicykla? stretol si sa uz s podobnou kombinaciou? diky
Ja som podobnú kombináciu chvíľu jazdil, síce som nemal vzadu disk ale normálne karbónové koleso a vpredu plášťové koleso. Rozdiel bol v tom, že predok a zadok inak držal v zákrutách vďaka inému tlaku a typu dezénu a musel som ešte navyše nosiť nie len tmel ale aj dušu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tu sa skôr hovorilo o dojazde na galuskách/pláštovkách.
Lost facepalm bol na nieco ine,nevadi