Fuu kedy si bol, ja blbec ze som ti vcera nezavolal. Isiel som od Žuhračky hore ale nie po ceste ale po zelenej a tam sa uz tiež stavia obora a brana na tej kamenistej ceste smer od postriešky nad rakovcom smerom na chotarsku luku !!! super, kua uz ma to zacina srat vsetko tu oplotia..
Aj ja som tento týždeň zbadal,že vo veľkom všetko oploťujú.
V utorok som chcel dať trasu Lv - Čajkov - Krížny buk,no dostal som sa len nad protipožiarnu nádrž,lebo tam chlapi vo veľkom stavali plot a nejako divne na mňa zazerali a tak som sa otočil a išiel radšej naspäť.
Už vtedy mi bolo divné,že aj tá úplne prvá závora,ako ideme od Čajkova smerom hore bola po prvý krát zatvorená,čo som ešte nevidel.
A pri tej druhej,hneď za tým domom,sú už okrem železných tyčí pripravené nastokané trámy dreva na oplotenie z oboch strán,takže sa onedlho už asi ani výššie nedostaneme.
Sú to obyčajní hajzli.To im tam vadia tí zopár bikerov.
Ja som sa nato dnes vykašlal,naložil som bike do auta a odviezol som sa do Hodruše-Hámrov a spravil som Veľký Hodrušský okruh.
Nádherné prostredie,oficiálne trasy,značenie na jednotku,nikto na teba tam špatne nezazerá,keď ideš bajkom po lese.
V Lv bohužial takéto nič nemáme a ani mať nebudeme,lebo lesy v okolí Žuhračky vlastnia takí...
lubo28 mozem ta poprosit. Nabuduce sa zastav cestov po mna, alebo mi zavolaj, rad sa pridam. Tiez mam v plane to tam cele pojazdit. Tiez ma to hneva, za chvilu bude vsetko oplotene..
lubo28 "..vlastnia taki..." Treba ich pomenovat presne. Je to rodinny biznis Kvietikovcov a su to meciarovsky "trafikanti" . V tej dobe bolo politickym heslom - "svoje si nedame" , alebo "Slovensko Slovakom" . No a tu to mame v praxi. Tito "ochranovia rodnej hrudy/e" si ju pekne oplotili a kus lesa, ktory by mal patrit verejnosti, bude sluzit na sportovo-zabavne strelanie zvierat. Aj ked sa v tych koncinach vyskitnem iba dva-trikrat za rok, je mi z toho smutno...
Presne tak svine su to, za komonistov si nakradli na ukor ludi a teras sa maju-jak svine.. z takych ludi mi je na krcanie.. seriem nanich nech si to oplotia, budem jazdit inde..
Ináč ak by chcel niekto zo zvedavosti vedieť,kto vlastní jednotlivé pozemky v lese,tak tu má link.
Stačí mapku priblížiť a kliknúť na jednotlivý pozemok.
Ešte šťastie,že nie všetky pozemky tam hore v lese vlastní Forestial a.s. Tekovská Breznica http://mapka.gku.sk/mapovyportal/?basemap=podklad&zoom=6&lng=18.6246&lat=48.3564#
no dnes som to bol aj ja pojazdit od cajkova do tek.breznice potom spat na zuhracku tak ma cakali 3zamknute brany, este ze sa dal ten plot pri brane podliezt, samozrejme som musel odhadzat kamene ktore tam ti debili naukladali, neviem co si mam o tom mysliet, jazdim tam uz 10rokov a urcite neprestanem kvoli tym plotom a branam, nabuduce idem s kombinackami, ten plot pri brane je uchyteny o stlp velmi jednoducho len dalsim drotom takze nic co by sa nedalo prejst, v pripade ze by zatarasili ten priestor cez ktory sa da podliezt, su to riadny hajzli, hlavne je aby sme my neprestali bikovat, ale uz som videl ze zamky im niekto upravil, budu prekvapeni ked ich budu chciet odomknut
Hej hej faj by boli nejake foto ked aj mobilove. A hlavne klud s tymi kombinackami aby si to tu nahodou neprecital niekto. Aby sme nemali este nejake problemi.
tu je spominane foto, ta zelena brana je na sedle pod rakovcom fotene dna 01.09.2015 este nebola v hotovom neprechodnom stave no dnes uz tomu nie je tak, takze uz aj tam treba podliezat, dnes som podliezal 3krat nakolko brana je aj pri tej protipoziarnej nadrzi nad zuhrackou a dalsia brana sa dokoncuje smerom od sedla pod rakovcom do tekovskej breznice, oplotenia a stlpy su uz hotove uz im chyba len nahodit branu a zamknut
Bežný občan má vždy právo spísať fakty - objasniť ako tieto stavby zasahujú do práv občana, doložiť mapkou s vyznačenou turistickou trasou, nákresmi, fotkami a poslať na generálnu prokuratúru (dá sa ro aj elektronicky). Oni to spravidla odstúpia podľa príslušnosti. Každopádne to nemôžu ignorovať. Odporúčam sa spojiť aj s nejakými aktivistami, napr. VLK, oni sú už na takéto prípady spravidla právnicky podkutí a väčšinou radi poradia.
Toto postupné oplocovanie lesov, vytláčanie bežného občana do autu by sme nemali tolerovať.
takze zatial su brany na tychto miestach (cervene body) a zelena v mieste sedla pod rakovcom je zatarasena plotom, tam branu ani nedavali len natiahli plot
tak dnes som si zopakoval vyjazd lv-cajkov-tek.breznica-sedlo pod rakovcom-nova dedina-levice, pofotil som vsetky styri brany zobrazene v prispevku vyssie, netreba sa nicoho bat a treba dalej jazdit tak ako doteraz, ak jazdievate tuto trasu alebo ste prechadzali tie miesta kde sa brany nachadzaju a chcete vediet ako sa daju velmi jednoducho prejst nech mi napise sukromnu spravu
Konecne sa treba tymto ludom verejne podakovat!!! Dakujeme pan KVIETIK len tak dalej, neviem ci by nebolo dobrevkeby ste si ten les zobrali do Bratislavy a tam sa po nom mozete prechadzat !!!
Dnes som isiel tym smerom, ale kedze som vedel co ma caka, tak som to na razcesti smerom na zuhracku trhol na Cajkovske bralie. Stretol som aj dvoch bajkerov. Je to cele na pikacu, neviem ci maju vobec nejake pravo len tak **********t --> branami turisticke trasy.
Hlavne,že majú LESNÉ POZEMKY V SPRÁVE,nie vo vlastníctve a cesty vybudovali s dotácií európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka.To sa nám Kvietikovci pekne rozvíjajú na vidieku.Koho trápi nejaký turistický chodník...Je to také slovenské.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V utorok som chcel dať trasu Lv - Čajkov - Krížny buk,no dostal som sa len nad protipožiarnu nádrž,lebo tam chlapi vo veľkom stavali plot a nejako divne na mňa zazerali a tak som sa otočil a išiel radšej naspäť.
Už vtedy mi bolo divné,že aj tá úplne prvá závora,ako ideme od Čajkova smerom hore bola po prvý krát zatvorená,čo som ešte nevidel.
A pri tej druhej,hneď za tým domom,sú už okrem železných tyčí pripravené nastokané trámy dreva na oplotenie z oboch strán,takže sa onedlho už asi ani výššie nedostaneme.
Sú to obyčajní hajzli.To im tam vadia tí zopár bikerov.
Ja som sa nato dnes vykašlal,naložil som bike do auta a odviezol som sa do Hodruše-Hámrov a spravil som Veľký Hodrušský okruh.
Nádherné prostredie,oficiálne trasy,značenie na jednotku,nikto na teba tam špatne nezazerá,keď ideš bajkom po lese.
V Lv bohužial takéto nič nemáme a ani mať nebudeme,lebo lesy v okolí Žuhračky vlastnia takí...
Stačí mapku priblížiť a kliknúť na jednotlivý pozemok.
Ešte šťastie,že nie všetky pozemky tam hore v lese vlastní Forestial a.s. Tekovská Breznica
http://mapka.gku.sk/mapovyportal/?basemap=podklad&zoom=6&lng=18.6246&lat=48.3564#
http://www.bajkomktajchom.sk/novinky/items/helligon_otvorenie
Toto postupné oplocovanie lesov, vytláčanie bežného občana do autu by sme nemali tolerovať.