Sú to obyčajné sramácke reťaze, mám "na sklade" aj nejaké shimaná/sunrace/a nejaké iné po menej kusov na vyskúšanie, možno skúsim tie shimaná, keď to celé vymením (aj keď ako nad tým rozmýšľam, asi bude lepšie zostať pri tom istom pre porovnanie, nemalo by sa meniť viacero faktorov na 1 test). Ale myslím, že to tam nehrá nejakú veľkú rolu, podľa toho, čo som našiel na internete ľudia bežne dávajú zo 4-5k km na low-end reťaziach pri voskovaní a na lepších okolo 15-16k na
reťaz pred tým, ako začne zapadať mierka. To by dávalo väčší zmysel porovnávať výsledok reťazí až keď pracujú vo "vyladenom" prostredí a taktiež by to chcelo oveľa väčšiu vzorku na výpočet rebríčka.
Ja som od toho očakával, že dajú aspoň 5k každá a teda cca tie 3
reťaze na sezónu. V tom lepšom prípade 15k každá a mám na 2-3 roky vystarané.

Škoda, že to nevyšlo, ale tak nevadí, človek sa učí na chybách.

Pri voskovaní chcem zostať aj keby som nedosiahol výdrž reťazí ako ľudia na internete. Jednak pre to, že som nakúpil veľmi veľa vosku, to mám minimálne na 10 rokov vystarané (aj keď mám na sklade aj kopu oleja).

Ale viac sa mi páči, že ten pohon a celkovo
bike je čistejší. Olej som mohol utierať po namazaní koľko som chcel a aj tak skončilo koleso, náboj,
rám atď s kvapkami. Nehovoriac o tej paste, čo to robí s prachom a vyplní všetky medzery všade, kde sa dá. Nedajbože si sa musel chytiť reťaze... Ja chcem "bezúdržbový" bike a viac jazdiť, a nie stále čistiť olejovo-prachovú pastu a neviem čo všetko iné.
Do rotácie ich chcem viac ako 3, hlavne pre pokoj na duši. Problém spočíva v tom, že 300km sa dá celkom ľahko vybehať na 1 výjazd. To znamená, že čerstvo po navoskovaní mám pokoj na ďalšie 2 dni. Niekedy troška viac, ak nie je čas/priestor na normálny výjazd, ale vždy som v najlepšom stave pod 1 týždeň pokoja. To som konštantne s poslednou pripravenou reťazou a viem, že musím voskovať. Trocha sa to dalo zmierniť striedaním mtb/cesta, ale stále tam chcem väčší buffer. Ak ten nový tekutý
vosk reálne vydrží ako ukazujú moje prvé testy, tak to pre mňa bude absolútny gamechanger. Je to až podozrivo dlhá výdrž, keď sa pozriem čo ponúkajú iné produkty na trhu. Trocha sa bojím, aby to nebolo len silencing na side plates, ako som videl v jednom technickom videu od Silcy, kde niečo podobné vysvetľoval.
Caba29 Myslím, že na začiatok ok, aj keď ja by som šiel aj do varenia a viacero kusov. Sú ľudia čo len kvapkajú super secret (alebo iný tekutý) a neriešia nič aj keď väčšina to odporúča len ako top-up medzi varením. Podľa mňa ti to bude fungovať, hlavne keď robíš aj ten preplach lebo varenie má aj inú funkciou ako len dostať vosk dnu.
marcels Hej, to dáva zmysel a sedí s vecami čo som našiel na internete, pre ktoré som sa to rozhodol vyskúšať. Snáď bude moja skúsenosť podobná v druhej generácii.

Tú kmc by som najskôr skúsil nanovo odmastiť, podľa mňa bude tu problém. Prípadne potom rozobrať 1 článok zo skracovania reťaze a poskúšať nejaké veci, napr ako tam drží vosk. V železe a povrchovej úprave podľa mňa nebude veľký rozdiel a k tomu by som sa posunul až po tom čo som písal predtým. Naviac tuším som tu niekde na mtbikeri čítal, že ľudia dosahovali štandardné výsledky voskovania s kmc (ako asi každou reťazou).