mechanik mi tvrdil, ze je to v poriadku, vsetko je utiahnute, ale mna to trochu rusi :/
ci riesim blbosti?
Skusil som ich dnes nahodit a mali ste pravdu.Maju svoj vyznam a je to lepsie.
Takze uznavam si chybu ako aj to,ze som trepal somariny
/edit .... a doplnim
Inak vsetko podstatne uz odznelo, dufam ze pomoze...
Jednoducho jedna cast adapteru je vyssia a druha nizsia, skrutky idu rovnobezne cize tym padom stmen kopiruje tvar adapteru no sroby idu stale v rovnakom uhle od vidlice, cize ten rozdiel v uhle treba vyrovnat, inak sa stane to co som pisal o par prispevkov vyssie.
Pre porovnanie predchadzajuci model adapteru ara-hobbysroom.cocolog-nifty.com
Lenze shimano sa nastavuje len v jednej ose, vzdy sa prasiatko opiera o adapter/uchytenie. Sroby posobia v tahu cize sa tam nic dalsie ajtak nekruti cize nejake zrezavanie je zbytocne a tie podlozky tam proste z bezpecnostneho hladiska musia byt ak sa pouzije ten spominany adapter sm-ma-f180p/p2
Pre ine adaptery a priame uchytenie bez adapteru sa podlozky nepouzivaju!
A ano Bruco,viem.Na avidoch su aj nad aj pod strmenom.Co tiez tak ma byt,ale logiku v tom nevidim.
avid to tak ma lebo musi- tak to maju vymyslene ze maju ten plavajuci uchyt. Keby tam tie podlozky neboli tak platnicky brzdia pod brznou plochou a nie na nej.
Hento je original osadenie shimano sm-ma-f180p/p2
To ze kotuc cinka znamena ze je ohnuty=treba ho vyrovnat. Nie je to nic zlozite. Rovna sa VZDY v miestach kde je vzpera za pomoci nastroja na to urceneho.
www.treefortbikes.com
fcdn.mtbr.com
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31