Zdravím Vás.
Mám taký problém, že môj
bike vydáva zvuk akoby sa niečo trelo je to skôr také škrípanie resp. šúchanie ale nie je to nijak hlasné a výrazné ale je to počuť a ide to odzadu. Je to zvuk pravidelný takže je z rotácie. Zvuk sa prejavuje aj keď ide bike na voľnobeh čiže kľuky, stred, reťaz a všetko od stredu dopredu som vylúčil. Ostalo mi už len brzdy a zadný náboj. Keďže bike je nový a platničky sú tak tesne vedľa kotúča, že je tam medzierka menej ako 0,5 mm z každej strany. Pri pohľade medzi kotúč a platničky (na servisnom stojane) je tam medzera počas celej rotácie kolesa. Napadlo ma, že či pri záťaži nemôže nastať nejaká mierna deformácia ktorá spôsobí, že sa platnička v určitom bode dotkne kotúča.
Chcem sa ale uistiť, že to nejde z náboja. Napadlo ma, že vyberiem platničky zo zadnej brzdy a pôjdem sa previesť pár metrov či ten zvuk počuť ak nie tak bude jasné, že to je brzda. A tu mám dotaz:
Môžem to urobiť? Nehrozí nejaké poškodenie brzdy ak vyberiem platničky nechám len kotúč a pôjdem sa previesť pár metrov? Samozrejme
brzdu používať nebudem budem brzdiť len prednou. Inak ma už nenapadá ako by som mohol identifikovať či je problém v brzde alebo náboji.
Brzdy sú Magura a bike je HT.