prave som kupil merac pretahania retaze a neviem s tym merat
ma to tam dve strany a kazda je trochu ina a ja neviem s ktorou mam merat, zapada mi to predkom na clanok retaze a nie zadkom ako bolo napisane v navode.
poradte mi dakdo lebo som s toho komplet jelen.
posledný komentár: 14. 9. 2025 o 8:53
Vytahana retaz:
Chapala?
Ked mierka po zasunuti na napnutu retaz zacina byt rovnobezne s retazou, vymenit. Radsej tesne pred rovnobeznym stavom.
A predpokladam, ze mierku mas tuto:
Tak plati to pre nu, len nazorny obrazok bol len s inou
Pravu stranu zaloz do retaze a druha strana zajde viac abo menej do retaze. Chapala?
Kolo 150, da sa menej, aj viac.
ktoru s nich mam pouzit ked mam retaz sram?
no nejsom si tym uplne isty a este...
ako retaz zavisi od prevodnikou???
Google robí zázraky - toto mi ponúkol na prvom mieste:
http://www.rohloff.de/fileadmin/rohloff ... r_2.en.pdf
Po anglicky vieš???
sublera forever
Skus magnetom.
že pred meraním by sa mala reťaz asi aj poriadne vyčistiť... ono sa to nezdá ale vo vnútri kolečiek, keď zostane trošku bordelu s mazivom... 11 článkov to je 22 spojov a 22 x ništ už spraví nejakú tú desatinku milimetra... potom je aj taká "presnosť" merania...
2. ako píše madbugie, reťaz musí byť vyčistená
3. reťaz musí byť zaťažená - jednou rukou meriaš, druhou zľahka (cca 1 kp) tlačíš na pedál
1. Co reprenzetuju tie percenta opotrebovania 0,5; 0,75; 1 % v mm? Resp. z akej hodnoty v mm (100 %) sa vychadza pri vypocte tych percent?
2. Kde sa uvadza, ze pri kolko mm sa ma menit 9 speed, pri kolko 10 speed, pri kolko 11 speed a pri kolko 12 speed retaz?
Napr. teraz som menil 9 speed retaz pri 132,7 mm. Pri kolko mm mam menit 11 speed?
Inak na 11 spd mením pod 132.8mm, ale reťaze odkladám, mám ich aktuálne 7 ešte ich raz na kazete otočím všetky možno do 133.