Na bajku mam naboje shimano HB-RM66 . problem je v tom, ze pri prejazde prudsich zakrut my zacnu suchat brzdove kotuce do platniciek. usudil som ze su na vine naboje kolies, ze v zakrutach pracuju( pruzia). chcem ich vymenit za daco lepsie. da sa kupit daco rozumne do 50€ obidva, aby boli pevnejsie ako tie co mam?
Problem nie su naboje, ale "makky" vyplet predneho/zadneho kolesa. Pokial sa jedna o novy bike/nove kolesa, navrhujem dopnut vyplet na kolesach (z vyroby si sadne) a az nasledne riesit zvysok. Co sa tyka "lepsieho" upinaku kolesa, navrhujem DT Swiss RWS QR. Na pricine mozu byt aj brzdy. Niektore brzdy, napr. Formula, maju velmi blizko dosticky ku kotucom. Ak bude velmi vadit aj po zmenach, ktore som popisal, mozes este vymenit brzdy, napr. Shimano.
heh.. pritiahnut konusy sa nepodarilo. nemam potrebny kluc, ono je to asi 13ka ale hrubka kluca moze byt max 3 mm. musim najskor zbrusit kluc. kupovat sa my ho nechce.
Zdeno, kónusové kľuče si kúp. Patria do základnej výbavy bajkera. Tieto ti úple postačia: http://www.bicycles.sk/shop/naradie/konusove-kluce-2ks/5917/
V podstate stačí jeden, lebo druhý kľúč už môže byť normálnej hrúbky.
A keď skúsiš pohýbať kolesom do strán, tak cítiš loker?
Samozrejme sú to obyčajné kľúče, žiadny chrom-vanád. Ten kľúč použiješ len na pridržanie kónusu, čiže nie je veľmi namáhaný. Doťahovať už môžeš normálnym kľúčom čo máš v dielni. A robíš to tak 2 krát do roka, tak ti vydržia dlho. Jeden kľúč má štyri veľkosti 13,14,15,16
Teda nepredpolkadám, že si zakladáš servis.
No a k tej vôli: ktovie kde ten problém je. Ale neosáva ti asi nič, len skontrolovať postupne všetko.
caute mam problem ked utiahnem rychloupinak tak sa mi koleso tazko kruti ked povolim ide dobre uz som rozobral naboj vycistil premazal je to predne koleso a deore naboj
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
co vravite na tieto upinaky. cena je v poho http://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/prislusenstvo/rychloupinaky/aerozine-xq10-titanove-rychloupinaky-960071.html
KCNC rýchloupináky MTB Titan
40,99 €
http://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/prislusenstvo/rychloupinaky/dt-swiss-set-rychloupinakov-75423.html
BBB BQR-03 WHEELFIXED set rýchloupinákov s imbusovou maticou
15,19 €
MOC 15,99 €Nezdá sa ti to byť dosť nevyvážené? Na 8€ náboj dávať 29€ upinák??
Okrem toho pochybujem, že to ten upinák vyrieši.
Nezdá sa ti to byť dosť nevyvážené? Na 8€ náboj dávať 29€ upinák??
Okrem toho pochybujem, že to ten upinák vyrieši.
ked uz, tak za 14€ . 29€ stoja 2ks
http://www.bicycles.sk/shop/naradie/konusove-kluce-2ks/5917/
V podstate stačí jeden, lebo druhý kľúč už môže byť normálnej hrúbky.
A keď skúsiš pohýbať kolesom do strán, tak cítiš loker?
tie kluce len tri €? tak ich kupim.
Teda nepredpolkadám, že si zakladáš servis.
No a k tej vôli: ktovie kde ten problém je. Ale neosáva ti asi nič, len skontrolovať postupne všetko.