Kategórie
Bike-techchcel by som sa opytat ci je daka moznost opravit (cisto esteticka zalezitost)doskrabany karbon..
presnejsie ide o sedlovku sintace a je uz trochu dokatovana...
da sa to dako prebrusit?ci ani ne?
vdaka
-30% SCOTT Duncan SL sedlovka, Ø-27.5 mm, 400 mm, offset 25 mm
154,99 €
-30%
MOC 219,90 €
-23% Syncros Duncan sedlovka, Ø-31.6 mm / 400 mm, offset 15 mm
26,99 €
-23%
MOC 34,99 €
-30% Specialized S-Works Pave SL sedlovka, 380 mm, offset 20 mm
168 €
-30%
MOC 239,90 €
-30% SCOTT Duncan SL sedlovka, Ø-31.6 mm, 400 mm, offset 10 mm
154,99 €
-30%
MOC 219,90 €
Akcia -17% BBB BBP 57 ClearSkin ochranné nálepky, transparentná
10,19 €
-17%
MOC 12,99 €
Rie:Sel design Riesel design nálepky na rám RIESEL Chain Tape 3000, Camo
21,99 €
MOC 24,99 €
aby neprasklo aj to
Ahoj, veru, opravovať sedlá je celkom nezmysel. Cena nového je väčšinou do 200€ a ceny opráv začínajú aj u tých najlacnejších opravárov od 40-50€ za takéto menšie práce. Avšak výsledok je otázny a "panenstvo" našich zadkov za to asi nestojí
Napriek tomu sám jazdím na svojom MTB opravované karbónové sedlo. A to hneď aj na lyžinách a aj na samotnom sedle. Prasklina na lyžinách bola opravená u nás štandardným materiálom (epoxidovou živicou, ktorú bežne používame) a držia. Skelet sedla bol opravený spoľahlivo až na tretíkrát. Tiež predošlé opravy (z epoxidovej živice) nedržali na pôvodnom materiáli. Na 3x som použil iný materiál (živicu s plastickejšími vlastnosťami) a oprava vyzerá byť už rok veľmi spoľahlivá pri mojich 115kg
Avšak ako som písal hore, opravovať sedadlo "niekde vo firme" by bolo neekonomické a "niekede na kolene" by bolo nebezpečné.
P.S.: Možno niekde ešte nájdeme fotky. Ak ich nájdem, rád pridám pre inšpiráciu alebo aspoň pre zaujímavosť
mate niekto skusenost s opravovanym car
rafikom? Da sa to pekne vycentrovat a dodrzat napnutie spic, alebo to bude nejakym sposobom citit a je lepsie kupit novy rafik?
Opravoval by sa "iba" vytrhnuty nipel po zaseknutom konari v kolese.
Robil som si pre seba kellys MTB rafik, prasknute okolo niplu... obrusil, zalaminoval... a ked som nasadil plast a "nabomboval" tak sa mi ako prve uvolnil vyplet a ako druhe stiahla prelaminovana prasklinka a urobilo mi to asi stvrt milimetrovy "hrbcek" na prasklinke. Tak som to obrusil a prelaminoval s nafuknutym kolesom...
Ak nie, je to len kozmetická vada…