Zdravim, poprosil by som o radu pri výmene stredového zloženia. Problém je v tom tom že neviem aký je rozdiel medzi BB30 a BB91. Na povodnych to nieje nikde .Nechcem sa puštat do toho skôr ako nebudem mat pripravene druhe. Dakujem
ajeeje sakriš.. tak to zrejme vyzerá na todážď, lebo dával som si na postup pozor, nič som nezanedbal. A to som si ešte povedal že fsa bude dobre :/ ..nevieš aké zvoliť iné v prípadnej výmene ?
objednal som tento stred https://www.slovkolex.sk/stredove-zlozenia/stredove-zlozenie-kcnc-k-type-pf30-mtbroad-24mm/ tak snaď to sadne lepšie ako na fsa. Inak som meral osu na shimano kluke a je to tak 23,9mm a fsa stred som nameral 24,2mm ide to tam aj straške lahko vložiť, to tak nemôže isť. Neviem či majú iné tolerancie alebo som natrafil na špatnú osu alebo stred, snad ten stred len.
bez chuti rypat - dnes som po piatich rokoch sroboval normalne misky HTII (od 2015 som pouzival pressfit - teraz som vymenil ram)
nakolko som nemal gola sadu, tak som si zaspominal na montaz pressfit-u pri toceni s klucom
samozrejme moja chyba - pressfit by som bez naradia musel natlkat neviem cim ...
Urcite namazat, vyhnes sa pripadnemu skripotu a treba aj pocitat do buducna, ze budes niekedy potrebovat ich zhodit, a lepidlo nikdy, skusil som na odporucanie, lepidlo po chvilke popraskalo (kedze pri sliapani material pruzi) a zacalo to vydavat hrozne zvuky, a to nehovorim jaky boj bol to vylisovat von.
Skoda ze som ta nestihol citovat, vidim ze povodnu spravu si zmazal Ake lepidlo si vlastne pouzil ked ti ,,popraskalo´´?
A ak ti stred v rame skripe, tak mas volu v ramovom strede, treba premeriat digitalnou sublerou.
Lepidlo loctide modre na zavity, a volu urcite nemam. A povodna sprava bola napisana rovnako len v inom zneni.
A este dodam, ze kazdy novy bicykel, co sa ku mne dostal na vymenu stredoveho zlozenia (najmä zadrete lozisko od vniknutia vody) tak pri montazi pouzil vazelinu aj vyrobca, kedze pri lisovani sa ti ten prebytok vazeliny nahromadi pred misku a po demontazi ti ostane vnutri v domceku pekny prstenec vazeliny.
Co davaju do ramu na pase v cine je irelevantne, samozrejme ze to radsej vyriesia mazivom za 2centy/kilo. Vrzganie stredu v rame znamena ze tam mas volu, ak vylucime ze stredove zlozenie je mimo tolerancie. Loctite 243 je urceny na zavity, sme vo vlakne pressfit, takze si pouzil nespravny pripravok. Ak ti vrzga stred tak pouzitim maziva dosiahnes jedine to ze budes mat sice krasne tichucko ale stred sa ti bude v rame pohybovat este lahsie a tym padom postupne opotrebovavat karbonovy stred v rame. Staci si fixkou oznacit polohu stredu pri montazi a skontrolovat po 1000km.
Stred sa mi lisuje dost tazko, a lisoval som ho oznacenim hore, mam ho uz druhu sezonu cize cca 9000km a je stale tak ako som ho tam nalisoval, cize volu tam stoj co stoj nemam, a to lepidlo na zavity sa spominalo prave tu na fore, takze mozme vsetky odporucania co sa tu napisu brat za irelevantne.
Ked si spokojny a takto ti to vyhovuje tak je super. Ale mazivo ti rozhodne pohyb stredu neodstranilo, iba utisilo. A rada modry Loctite na zavity do pressfitu je blbost, na pressifty sa pouzivaju 641 alebo 609. A nehovorim iba zo skusenosti inych, mne na Specializede s OSBB stredom vzrgal stred tak ze sa to nedalo pocuvat, hlavne v kopci. Vyskusal som aj zavitovo-lisovacie riesenie, toto: https://www.merlincycles.com/praxis-bb30-bottom-bracket-conversion-93683.html Udajne mi malo problem vyriesit ale nestalo sa. Pomohol az Loctite 641. Pri vymene stredu za novy ho stacilo trochu nahriat teplovzduskou na uvolnenie Loctitu a siel krasne von.
Opacny pripad som mal na Aeroade, tam boli perfektne tolerancie, pressfit vzdy lisovany nasucho a drzal na mieste bez akehokolvek pazvuku.
le***** by ma zaujimalo cim to potom pri naslednej vymene cistite kedze aby bol pressfit ticho musia byt plochy pred lisovanim krasne ciste. mechanicky by som to neskrabal lebo dorves plochu a zasa si koledujes o pukanie. potom sa tu vela ludi stazuje na pukanie. mam najazdene na pressfitoch tisice km a o pukani a problemoch s pressfitom citam len tu na fore.
Čaute, mam stred Press fit od Shimana. Daju sa na tom nejako premazat loziska? Z prednej strany sú krytky ale nevyzerá to ako štandardná prachovka, ide to podobrať ale von sa tomu nechce. Vyzerá, že to je spojené aj s dosadacou plochou pre os kľúk. Dá sa to vybrať tak aby sa to dalo aj osadiť napäť? Prečítal som tu pár strán a do výmeny ma to moc nemotivovalo, tak by som radšej natlačil vazelínu a ešte pojazdil. Má najazdených 4000km.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a niesu stredy pre 68 a 73mm rovnake - viacero vyrobcov pri stredoch udava - vhodne pre 68/73 - rozdiel sa riesi prilozenymi podlozkami.
nedavno sme to riesili tu : https://www.mtbiker.sk/forum/komponenty/stredove-zlozenie-t38833.html
na pressfit je aj samostatna tema - https://www.mtbiker.sk/forum/servis-opravy/press-fit-t33648.html
a niesu stredy pre 68 a 73mm rovnake - viacero vyrobcov pri stredoch udava - vhodne pre 68/73 - rozdiel sa riesi prilozenymi podlozkami.
nedavno sme to riesili tu : https://www.mtbiker.sk/forum/komponenty/stredove-zlozenie-t38833.html
na pressfit je aj samostatna tema - https://www.mtbiker.sk/forum/servis-opravy/press-fit-t33648.html
objednal som tento stred https://www.slovkolex.sk/stredove-zlozenia/stredove-zlozenie-kcnc-k-type-pf30-mtbroad-24mm/ tak snaď to sadne lepšie ako na fsa. Inak som meral osu na shimano kluke a je to tak 23,9mm a fsa stred som nameral 24,2mm ide to tam aj straške lahko vložiť, to tak nemôže isť. Neviem či majú iné tolerancie alebo som natrafil na špatnú osu alebo stred, snad ten stred len.
nakolko som nemal gola sadu, tak som si zaspominal na montaz pressfit-u pri toceni s klucom
samozrejme moja chyba - pressfit by som bez naradia musel natlkat neviem cim ...
A ak ti stred v rame skripe, tak mas volu v ramovom strede, treba premeriat digitalnou sublerou.
A este dodam, ze kazdy novy bicykel, co sa ku mne dostal na vymenu stredoveho zlozenia (najmä zadrete lozisko od vniknutia vody) tak pri montazi pouzil vazelinu aj vyrobca, kedze pri lisovani sa ti ten prebytok vazeliny nahromadi pred misku a po demontazi ti ostane vnutri v domceku pekny prstenec vazeliny.
Opacny pripad som mal na Aeroade, tam boli perfektne tolerancie, pressfit vzdy lisovany nasucho a drzal na mieste bez akehokolvek pazvuku.
myslim ze shimano nerata stym ze to bude niekto davat dolu a mazat. je sanca ze ju prasknes alebo zdeformujes a nebude tesnit ako ma.