zdravim chcem sa opytat ci je mozne prestavat bike ktory ma vzadu roztec 135/10 a naboj na rychloupinak, na 12 spd? ziadny naboj na rychloupinak s roztecou 135/10 a moznostou nahodit 12spd kazetu som nenasiel.... prestavovat chcem specialized big hit 2006
stačí ti nahodiť orech XD od sramu na náhoji a už si 12sp GX alebo musíš mať orech na Sh 11sp a na to nahodíš kazetu NX 12 .. k tomu reťaž prevodník a radenie a šalter na 12sp
Na kazdy bezny MTB naboj / orech, na ktory sa da namontovat 8 rychlostna kazeta, sa da namontovat aj 9, 10, 11 a 12 rychlostna kazeta. Cize nemas dovod kupovat novy naboj.
to nie je uplne pravda, lebo su orechy vyslovene do 10 speed a kazetu 11 rep. 12speed tam nedas. robil som prerabku nedavno kamosovi z 3x9 kde chcel 1x12 a bohuzial mal kratky orech na naboji FH-RM33. 10 speed orechy su o necele 2 milimetre kratsie ako 11 resp. 12 speed. takze som mu to prerobil len na 1x10. takze by som upravil odpoved ze vacsina orechov by mala zobrat aj 11 a 12 speed no treba si to overit. prikladam obrazok DT Swiss orechov, Shimano a iny vyrobcovia maju tie rozmery cca rovnake
To som dal len priklad. Lebo naboj FH-RM33 je z rady Altus a to je rada MTB. Proste su naboje ktore maju kratsie orechy. Neviem ake percento ale su aj MTB
tak preco mi bol MTB orech na naboji FH-RM33 kratky? sudruhovia to asi nemaju v reali tak ako hovoria. kazdopadne nechcem tu nikoho zavadzat neoverenymi info. ja som bohuzial narazil na 10 speed MTB orech/baboj ktory 11 resp. 12 speed nepobral
ja isto nie, lebo som ten orech meral sublerou a odmeral som na druhom kde je 11 speed kazeta a rozdiel tam bol tych cca 1,8mm ako je to hore. ono dal som tam tu kazetu, ale matica mi chytila tak dva zavity a ked som to siel dotiahnut to strelilo a bolo to zas povolene. nedalo sa to dotiahnut na plny zavit matice. takze naozaj realne je MTB 10 speed orech ktory je kratsi ako 11 speed mozno je to jediny na trhu a ja som narazil prave nan
Hack3r, asi máš pravdu. nedalo mi to tak som googlil a našiel článok, kde píšu, že staršie 8-9-10spd orechy mali dĺžku 33,2 - 34mm a novšie majú 34,95 - 35mm...
Zdravim,ja niesom v tomto zdatny ,takze max.ze si kupim sadu a dam nahodit v servise,mam ghost 2018 mtb 3x8,takze to chcem prerobyt na 1x12 m7100 ,a otazka co na co zapasuje?,kluky z tejto sady by maly pasovat samozrejme aj z novym stredovym oblozenim ALE moja otazka je ci bude orech micro spline sediet na povodny naboj ,ak nie tak budem to dat musiet prepliest na novy naboj taky na ktory bude pasovat aj micro spline,lebo myslim si , ze nie na kazdy naboj pojde kazdy orech,(len shimano)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A tu mas nejake tipy: https://singletrackworld.com/2018/10/here-are-your-3-cheapest-options-for-upgrading-your-bike-to-12-speed/
https://www.giant-bicycles.com/int/roam-4-disc