Zdravím mám brzdy sram DB5 a mám problém s páčkou k zadnej brzde ktorá sa nevracia, a platničky zostávajú stlačené. Odvzdušnenie nepomáha čím to je ? ? Už to začína robiť aj predná
Zdravim, na novom bajku mi predne dosticky suchaju/brzdia iba nieco cca cez polovicu ucinnej obvodnej plochy kotuca. Zadne po celej tejto ucinnej ploche. Maju to byt Tektro Gemini kotucove hydraulicke. Predajca tvrdi, ze tak to ma byt, ja to povazujem za nezmysel, co si tiez myslia viaceri.. Vizualne vsak tymto brzdam nezodpovedaju.
S V-brake na starom bajku zastavim na o tretinu kratsej drahe. Predny adapter je up hore, zadny adapter ma up dole, mam tomu rozumiet ze "up" neznamena hore, ale tam kde prichadza hadica s kvapalinou?
Rozmyslal som otocit adapter opacne, aby vyssie bola kratsia noha, vtedy by dosticky snad pokryli celu ucinnu plochu kotuca. Druha alternativa trochu s hornej nohy adaptera odrezat, aby sa dosiahlo podobne?
Keby som vedel ze Tektro robi primarne iba V-brake (na starom su vynikajuce), tak do kotucovych od nich by som nesiel. Fotky pripajam, prosim niekoho fundovaneho kto by vedel poradit. Vzdy som si so vsetkym na bajku poradil, ale toto mi je zahada. Dakujem.
medzi adapterom vidlicou mš podložky tie preč,, trošku sa to približi... potom sa da ubrať s adaptera s pilničkom aby sa spodna časť približila, treba ale sledovať z hornej časti ako je na tom kotuč voči platničkam,
jj zaniest tomu kto to skladal - neverim ze toto je z vyroby. tie podlozky medzi adapterom a vidlicou su ulet. ja to vidim na nekompatibilny adapter alebo zlu velkost kotuca.
Dakujem za odpovede vsetkym, tu podlozku medzi vidlou a adapterom som si ani nevsimol, predpokladal som ze tam patri. S tou reklamackou je to trochu problem, Predajca akosi nema zaujem, doteraz za 1/4 storocie s nim nebol ziadny problem. Cena bola dotahovana podla cykloshopu ktory ho mal v akcii, dodatocne som sa dozvedel, ze lepsiu cenu od distributora mal iba cykloshop. No pokial mala byt cena prenho nezaujimava, nemal realizovat obchod, nerozumiem takemu pristupu, Robim s reklamackami, viem ze existuje SOI, znalecke posudky atd., vsetky zakonne paky, ale to mi brzdu nenapravi na pockanie skusim si poriesit individualne a do buducnosti viem ze uz je cas poobzerat sa po inom cykloservise. Diky este raz.
Ahojte, neviem prísť na príčinu, preco mi zadná brzda stále brzdí slabo. Začalo to, keď som zišiel zo strmšieho kopca a brzdy sa trochu prehriali. Brzdy ZOOM 875, na CTM skaut 2. Brzdy som odvzdusnil, vymenil miner. Olej, platničky su skoro nové, odmastene, tak isto aj kotúč no brzda stále na platnicky nezatlaci tak, aby koleso úplne zabrzdilo.
platničky vyber a obrus na jemnom šmirgli položenom na stole. kludne sa i po tom prehriati mohla urobiť zapečená vrstva, ak su to šitove platničky... kotuč odmasti, potom to zas zabehni na nejakom kopci.
PS zoom brzdy su čínske kopie šitmana
Obrusil som to tak, aby zmizla tá spečená vrstva, ale vysledok je ten istý. Nanesenie blata predpokladám že má docieliť ten istý výsledok, prebrusenie platničiek, v tom to asi nebude, skôr to vidím na problém, že brzda nedokáže z nejakého mne neznámeho dôvodu vytvoriť dostatočný tlak cez valčeky na platničky... Ale neunika nikde, to by som snáď videl niekde potečený olej.
Ahojte, neviem prísť na príčinu, preco mi zadná brzda stále brzdí slabo. Začalo to, keď som zišiel zo strmšieho kopca a brzdy sa trochu prehriali. Brzdy ZOOM 875, na CTM skaut 2. Brzdy som odvzdusnil, vymenil miner. Olej, platničky su skoro nové, odmastene, tak isto aj kotúč no brzda stále na platnicky nezatlaci tak, aby koleso úplne zabrzdilo.
Problém je v tom že tie brzdy maju tak hodnotu 5€, ja som hned po kupe bajku dal magury a mam pokoj.... tieto brzdy budeš len stale ladiť a "špekulovať" aby vôbec išli
Ahojte , vedel by mi niekto poradiť alebo vyriešiť môj problém
Mám brzdy avid juicy three a pri zjazde strácaju brzdný učinok ako keby tam vzduch bol , ale pri normalne jazde napr. Na asfaltovej ceste normálne brzdí , pri vyššej rýchlosti na trailoch nebrzdia. Bude treba odvzdušniť alebo problém je niekde inde?
Ďakujem za rady
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
zlate V-cka…
Potom zatiahnut.
S V-brake na starom bajku zastavim na o tretinu kratsej drahe. Predny adapter je up hore, zadny adapter ma up dole, mam tomu rozumiet ze "up" neznamena hore, ale tam kde prichadza hadica s kvapalinou?
Rozmyslal som otocit adapter opacne, aby vyssie bola kratsia noha, vtedy by dosticky snad pokryli celu ucinnu plochu kotuca. Druha alternativa trochu s hornej nohy adaptera odrezat, aby sa dosiahlo podobne?
Keby som vedel ze Tektro robi primarne iba V-brake (na starom su vynikajuce), tak do kotucovych od nich by som nesiel. Fotky pripajam, prosim niekoho fundovaneho kto by vedel poradit. Vzdy som si so vsetkym na bajku poradil, ale toto mi je zahada. Dakujem.
PS zoom brzdy su čínske kopie šitmana
Pobrzdit trochu a vybavene
Vzdy pomohlo blato.
Problém je v tom že tie brzdy maju tak hodnotu 5€, ja som hned po kupe bajku dal magury a mam pokoj.... tieto brzdy budeš len stale ladiť a "špekulovať" aby vôbec išli
Mám brzdy avid juicy three a pri zjazde strácaju brzdný učinok ako keby tam vzduch bol , ale pri normalne jazde napr. Na asfaltovej ceste normálne brzdí , pri vyššej rýchlosti na trailoch nebrzdia. Bude treba odvzdušniť alebo problém je niekde inde?
Ďakujem za rady