Zdravim na uvod viem ze tu uz je aspon jedna tema ohladom suchania kotucovky o platnicky ... Mam tento problem aj ja riesil som ho uz vsetkymi radami co som sa docital dokonca kupil aj novu kotucovku na stale to sucha o platnicky vsimol som si ze ked tam mam aj novy kotuc tak ten sa nekruti rovnomerne ale kopiruje z casti v jednom mieste malu elipsu a v tomto bode mi presne kotucovka samozrejme sucha o platnicky moze byt aj problem v kolese ??? Mne osobne sa to nezda a som z toho tak trosku jelen
Odmontuj kotuc, pozri ci je rovny. Ak ano, opat ho namontuj spat. Dotahuj ho tak, ze budes utahovat sruby ktore su na opacnej strane, nie vedla tej, ktoru si dotiahol (chapes nie?) Ja som k brzdam dostal navod ako to utahovat.
Vyskúšaj toto: zisti ktorá platnička šúcha o kotúč. Potom povol strmen a zober kúsok papiera, alebo tenkého pliešku a vlož ho medzi kotúč a tú platničku o ktorú šúcha kotúč. Stlač brzdu, dotiahni strmeň. Potom by to už malo fachčiť. Ak nie možno sa ti nezasúva jeden piestik ako mne.
Ahojte mam problém s ctm caliber 1,0 2013 idem po rovne ceste a z ničoho nič sa mi začne priliehať platnička o kotuc a vydava to brzdivy zvuk bol som aj v servise a tam mi bolo povedane zo koleso kopiruje nerovnost povrchu vozovky a preto to občasne robí ale ja prejdem cca 50m a stále až keď zosadnem sadnem spať a ide normálne skusal som pozerať aj kotuc ci neni ohnutý ale je úplne rovný prosím o radu ďakujem
Ahojte mam problém s ctm caliber 1,0 2013 idem po rovne ceste a z ničoho nič sa mi začne priliehať platnička o kotuc a vydava to brzdivy zvuk bol som aj v servise a tam mi bolo povedane zo koleso kopiruje nerovnost povrchu vozovky a preto to občasne robí ale ja prejdem cca 50m a stále až keď zosadnem sadnem spať a ide normálne skusal som pozerať aj kotuc ci neni ohnutý ale je úplne rovný prosím o radu ďakujem
Dokonca som tam dal aj ine koleso z bratovho bicykla a robi to iste ... Kotuc som dal aj na rovnu plochu a bol uplne zarovno s nou
mozno to robi nie platnicka, ale sucha hrana kotuca o nizkopolozeny strmen. mne sa to stavalo na hayesoch. musel som strmen podlozit podlozkami, aby som ho vzdialil od hrany kotuca.
Nie menil som len cisto kotuc ... Mne len nejde do hlavy ze ked som tam mal aj bratove koleso tiez na jeho kotuci robilo elipsu pritom na jeho biku ide krasne rovno
mozno to robi nie platnicka, ale sucha hrana kotuca o nizkopolozeny strmen. mne sa to stavalo na hayesoch. musel som strmen podlozit podlozkami, aby som ho vzdialil od hrany kotuca.
Mne ten kotuc robi malu elipsu cize viditelne aj cucha o platnicky v strmeni to urcite nebude ale dik za radu
No bol som vcera v pivnici sa tomu povenovat zistil som ze teda aspon podla oka to vyzera ze to roby platnicka opacna ako ide bovden lebo ja idem aj malou rychlostou pocut to a pri velkej rychlosti to menej vnimam ale obcas sa to da zaregistrovat ze to urobi cital som dakde ze sa da aj nastavit vzdialenost platniciek od kotuca ??
Mne ten kotuc robi malu elipsu cize viditelne aj cucha o platnicky v strmeni to urcite nebude ale dik za radu
Môžeš nakresliť, kde ti to robí elipsu?
- Ak máš rovný kotúč a nie je rovnobežne s platničkami, tak treba zafrézovať dosadacie plochy na ráme/vidle alebo adaptére (alebo máš povolený kotúč, prípadne ohnutý rám/vidlu).
- Ak ti elipsu opisuje pomyselný bod na kotúči (s výnimkou stredu) pri pohľade zboku, tak je kotúč alebo náboj nepodarok (pre 6-bodový úchyt, neviem isto ako je riešené CL, ale princíp bude asi rovnaký).
- Ak ti šúcha kotúč o platničku raz za otáčku a zvyšok času je rovnobežne s platničkami, máš krivý kotúč.
- Ak ti šúcha kotúč celý čas o jednu platničku, tak sa ti nezasúva jeden piestik alebo máš nesprávne uchytené koleso.
Corel66 no ja to nafotim potom pridamfotku dnes to este pozrem ako je to este v zaruke jazdil som tak asi 6mesiacov ani to nie ukazem kde resp a dokonca som si vsimol ze to robi aj zadna ale ta mi pride skor ten pisest je to tam dost tak na tesno
Moj problem je vyrieseny rozobral som cele hlavove zlozenie precistil premazal zlozil naspat a zahada vyriesena kotuc ide znova ako ma zjavne pri poslednom rozoberani to nebolo moc dobre zlozene hold vsetci sa len ucime na svojich chybach dakujem vsetkym za dobre rady
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto nemusi platit na 100%.
a nerobi ti to stale az od urcitej rychlosti?
Nie menil som len cisto kotuc ... Mne len nejde do hlavy ze ked som tam mal aj bratove koleso tiez na jeho kotuci robilo elipsu pritom na jeho biku ide krasne rovno
No bol som vcera v pivnici sa tomu povenovat zistil som ze teda aspon podla oka to vyzera ze to roby platnicka opacna ako ide bovden lebo ja idem aj malou rychlostou pocut to a pri velkej rychlosti to menej vnimam ale obcas sa to da zaregistrovat ze to urobi cital som dakde ze sa da aj nastavit vzdialenost platniciek od kotuca ??
Môžeš nakresliť, kde ti to robí elipsu?
- Ak máš rovný kotúč a nie je rovnobežne s platničkami, tak treba zafrézovať dosadacie plochy na ráme/vidle alebo adaptére (alebo máš povolený kotúč, prípadne ohnutý rám/vidlu).
- Ak ti elipsu opisuje pomyselný bod na kotúči (s výnimkou stredu) pri pohľade zboku, tak je kotúč alebo náboj nepodarok (pre 6-bodový úchyt, neviem isto ako je riešené CL, ale princíp bude asi rovnaký).
- Ak ti šúcha kotúč o platničku raz za otáčku a zvyšok času je rovnobežne s platničkami, máš krivý kotúč.
- Ak ti šúcha kotúč celý čas o jednu platničku, tak sa ti nezasúva jeden piestik alebo máš nesprávne uchytené koleso.
no aj to je dost mozne ze pri vasej rychlosti to prestane teda je to mozne na 80%