Zdravím, hľadal som tu na fore niečo ohľadom tohoto ale nikde som to nevedel nájsť tak sa pýtam. Chcel by som sa spýtať, mám problém s kotučovou. Problém je taký že mi zadná brzda nebrzdí až keď sa kotuč zohreje mi začne ako tak brzda brzdiť. Brzdy mám Tektro Draco-hydraulic F160/R160. Za každú radu som vďačný a ešte by som sa chcel spýtať niekto mi hovoril že som prehrial kotuč a preto mi nebrzdi a že kotuč mám vymeniť. Tak potom keby som vymieňal tak už nejaký lepši by som kúpil, tak sa chcem spýtať či kotuče sa vyrábajú len z ocele alebo aj iného materiálu a popripáde ktorý je lepší materiál a ešte aký má význam väčší priemer kotuča ako napr. 180mm a väčší.
Aj v manuáloch Shimano som sa dočítal že je zakázane otáčať bike na riadítka a vlastne ani nechápem, prečo to niekto robí?
A vedel by tu niekto fundované ozrejmiť prečo sa nesmie bike otáčať tiež ho bežné otáčam na riadidla napríklad keď ho čistím alebo mažem atď.. Može sa niečo stať alebo pokaziť?
aby bubliny nepresli do prasata ak su v systeme ale podla mna povera aj ked to pisu v priucke. ked je system uzavrety a odvzdusneny, nemoze byt problem. pri elixiroch som sa s takym upozornenim nestretol.
Najde sa niekto kto mi poradi ?
tiekla mi zadna XT brzda ...kupoval som je pred par rokmi ako bazar a kedze 2 roky jazdim len do roboty tak mi stacila aj predna
teraz som kupil nove prasa ...ale ked som isiel vymenit hadicku do noveho tak som zistil ze ten stary srobik(s dierkou) je kratky ..resp. iny typ
stare prasa je XT 765 a nove 785
je mozne kupit len novy srobik ..dlhsi? ...ci musim kupit celu sadu srobov na hadice ... ci jako ?
v pondelok sa zastavim v nejakom cyklo obchode v meste ale ci mi tu tiez niekto neporadi
Aha ...to akože ta skrutka(banjo myslím) mi nebude pasovat do existujucej olivy co je na konci hadice?
Otázka ešte je ci vopcham tuto novú hadicu do starej paky...idem radšej rýchlo zostornovat obj na banjo a supho zajtra do obchodu
bol som to pozriet a packy mam 535, hadice 63 a prasa nove 785 (stare 765)
ked pozeram podla obrazkov koncovky na strane packy tak hadica BH63 a BH90 ich maju ine a asi mi ta nova pasovat nebude ...zatial som nikdy nerozoberal brzdy tak ani neviem ci sa to len srobuje alebo nejako specialnymi nastrojmi nasadzuje na packu?
takze obj na banjo pre istotu stornujem a skusim sa opytat v obchode co mi poradia
asi nakoniec skoncim ako som nechcel a to kupou celej zadnej brzdy ( a samozrejme skusim predat xt prasa )
Trošku ešte oživím môj opisovaný problém zo dňa 15.01.2015 ohľadne XTR strmeňu ktorý mi slzel. Až nedávno som sa teda pustil do rozborky toho strmeňa, kedže strmeň sa nedá rozobrať musel som piestiky vytlačiť buď pomocou páčky a brzd. kvapaliny alebo sltačeným vzduchom. No podarilo sa stlačeným vzduchom (hadička+veľká injekčná striekačka). Po rozobratí ľavého piestika som zistil ze tesnenie medzi piestikom a telom strmeňa je pretočené a po ďalšie bolo to celé znečistené jemným "pieskom". Pravý piestik a tesnenie bolo vporiadku až na ten jemný "piesok". Všetko som zložil, otestoval pomocou vzduchu a striekačky či sa piestiky rovnako hýbu, následne som strmeň napojil na hadičku a páčku, odvzdušnil som celý systém a čo čert nechcel pri záťaži začalo z ľavého piestika slzieť.Takže vidím to asi buď na nové prasiatko alebo náhradné diely ktoré som ale zatiaľ nikde neobjavil. Prikladám foto ako to teda po rozobratí vyzerá.
Edit:
Tak piestiky som znovu rozobral a problém bol mnou opačne dané tesnenia kedže je to typ kedy tlakom brzd. kvapaliny sa rozťahujú. Zložil som to odvzdušnil a všetko suché a žiadne slzenie!!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A vedel by tu niekto fundované ozrejmiť prečo sa nesmie bike otáčať tiež ho bežné otáčam na riadidla napríklad keď ho čistím alebo mažem atď.. Može sa niečo stať alebo pokaziť?
tiekla mi zadna XT brzda ...kupoval som je pred par rokmi ako bazar a kedze 2 roky jazdim len do roboty tak mi stacila aj predna
teraz som kupil nove prasa ...ale ked som isiel vymenit hadicku do noveho tak som zistil ze ten stary srobik(s dierkou) je kratky ..resp. iny typ
stare prasa je XT 765 a nove 785
je mozne kupit len novy srobik ..dlhsi? ...ci musim kupit celu sadu srobov na hadice ... ci jako ?
v pondelok sa zastavim v nejakom cyklo obchode v meste ale ci mi tu tiez niekto neporadi
mal by to byt spravny
http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&ved=0CDcQFjAG&url=http%3A%2F%2Fsi.shimano.com%2Fphp%2Fdownload.php%3Ffile%3Dpdf%2Fev%2FEV-BR-M785-R-3162C.pdf&ei=IQDpVNKPJOeuygPQ_oHgAQ&usg=AFQjCNE2V3jrsGxu7ZQL2mm2b42-8Rtc0w&bvm=bv.86475890,d.bGQ&cad=rja
Sucastou je aj spominana skrutka...
Otázka ešte je ci vopcham tuto novú hadicu do starej paky...idem radšej rýchlo zostornovat obj na banjo a supho zajtra do obchodu
ked pozeram podla obrazkov koncovky na strane packy tak hadica BH63 a BH90 ich maju ine a asi mi ta nova pasovat nebude ...zatial som nikdy nerozoberal brzdy tak ani neviem ci sa to len srobuje alebo nejako specialnymi nastrojmi nasadzuje na packu?
takze obj na banjo pre istotu stornujem a skusim sa opytat v obchode co mi poradia
asi nakoniec skoncim ako som nechcel a to kupou celej zadnej brzdy ( a samozrejme skusim predat xt prasa )
Edit:
Tak piestiky som znovu rozobral a problém bol mnou opačne dané tesnenia kedže je to typ kedy tlakom brzd. kvapaliny sa rozťahujú. Zložil som to odvzdušnil a všetko suché a žiadne slzenie!!