Inak co znamena ze strasne tazko sa to menilo? Vsak:
- dam dole koleso - odstrobujem imbus co zaistuje platnicky
- vyberem stare platnicky
- dam druhe
- nasrobujem naspat imbus
- roztralcim od seba dosticky tym plastovym spacerom (odpustim DOT ak treba)
- nasadim koleso
- docentrujem strmen ak treba
Alternativne, ak nemas ten plastovy roztlacac dosticiek alebo podobny, mozes opatrne roztlacit piestiky kym mas dosticky von, napriklad mont pakou na pneumatiky.
Ako najjednoduchšie odpustím DOT?
Inak co znamena ze strasne tazko sa to menilo? Vsak:
- dam dole koleso - odstrobujem imbus co zaistuje platnicky
- vyberem stare platnicky
- dam druhe
- nasrobujem naspat imbus
- roztralcim od seba dosticky tym plastovym spacerom (odpustim DOT ak treba)
- nasadim koleso
- docentrujem strmen ak treba
Alternativne, ak nemas ten plastovy roztlacac dosticiek alebo podobny, mozes opatrne roztlacit piestiky kym mas dosticky von, napriklad mont pakou na pneumatiky.
Naozaj si ich vyhodil? Škoda. Mám totiž jeden pár a na zadnej je prasknutý piestik, povedali mi, že je to zbytočné v servise opravovať, na druhej strane je mi to ľúto vyhodiť, keď by mohli fungovať ako nejaké záložné, prípadne niekomu môžu poslúžiť.
Lebo z toho co on opisuje musel ten objem narast celkom vela. Mne spravidla za celu sezonu+zimnu pauzu nanucla tolko vlhkosti, ze dosticky na jar suchali ale pakou sa este dalo trochu hybat.
Tesnenia na prasati boli menené v servise, ale asi rok predtým. A "pena" sa spravila na páčke, na prasati neboli žiadne znaky vytečenia. Pivnica je v bytovke, pol metra pod zemou. Neviem posúdiť % vlhkosť v pivnici (predná brzda bola v 100% stave), ale predovšetkým podľa mňa musel byť zavzdušnený systém (spomínaný problém Avidov) čo možno s drobnou vlhkosťou "privarilo" doštičky ku kotúču. Žiaľ iná možnosť než skladovať bajk v pivnici nebola.
Inak modelov brzd je tolko, hlavne u Shimana, ze delit brzdy na dobre a zle podla znacky je kontraproduktivne. Shimano malo a ma aj brzdy, ktore su top, ale spusta modelov (hlavne lacnejsich) stoja za staru backoru. Ja osobne napriklad radsej, nez sa mi brzda trochu zavdusni /s tym sa jazdit da/, nez aby mi praskol piestik
posledný komentár: 25. 8. 2015 o 13:42