planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Ahojte,
hydraulické SLX brzdy mi začínajú prepúšťať kvapalinu cez nejaký otvor na páčke, no netuším, čo to je. (pozri foto). Nie je to nejaké drastické, ale po nejakom čase po doplnení kvapaliny mi páčka zmäkne a kvapalinu musím do systému dotlačiť. Je to ešte v záruke, tak to nechcem svojvoľne rozoberať, no rád by som vedel, čo je to za problém.
Caute. Planujem vymenu posekanej hadice na XTR9100 a paci sa mi hadica Jagwire. V popise uvadzaju ze k nej treba este dokupit koncovky na dany model brzd avsak XTR9100 ma na oboch koncoch klasicky pin a olivu. Staci mi teda len hadica + oliva shimano? Neriesil ste niekto rovnaky problem? Dik
Caute. Stalo sa vam niekomu, ze ste nastavili zadny brzdovy strmen. Nesucha, nepiska. Brzda nesucha, nepiska ani ked idete po rovine, do kopca. Ale ked idete dole z kopca a zahraju sa platnicky (resin), tak po zjade chvilu piskaju alebo suchaju. Potom to zasa prestane po chvilke. Ked pridem domov a zatocim kolesom je ticho
zahriate kotuce sa pri brzdeni zdeformuju naakumulovanym teplom. po vychladnuti sa vratia do povodneho rovinneho stavu. dochadza k tomu relativne casto...
Jop dik moc za vysvetlenie. Akurat dnes som chytil po zjazde hned kotuc a som sa popalil riadne ked to prestalo suchat tak znova a kotuc uz nebol horuci. Tak to potom dava zmysel co hovoris.
BigGuy Asi mas shimano, mne to robia tiez zvlast >180 ked uz manju nieco odjazdene. Chalani mi radili Formulu, BBB alebo maguru kotuce, tie to vraj nerovbia. Zatial som nenenil, este dojazdujem shimana.
Ahojte prosim vas je jedno aky olej dam do shimano brzd? Viem ze je tam nejaky klasicky shimano mineralny olej, avsak nikde som nenasiel jeho specifikaciu. Potrebujem doliat asi 1ml oleja, a chcem vediet ci tam mozem dotial klasicky brzdovy z auta. Lenze vcera som sa rozpraval s kamosom co mal bzrdy magura dolieval olej (urcite viac ako som chcel ja) nalial tam zly a odfajcili cele brzdy, musel kupit nove. Dik za info.
V aute máš brzdovú kvapalinu a nie olej. Má úplne iné zloženie, takže ju tam určite nelej, rozdrbe ti tesnenia. Ak už niečo čo sa dáva do auta, tak táto hydraulická kvapalina: http://www.olejcentrum.sk/Total-LHM-Plus-1L-d387.htm
branko-granko Shimano VRAJ zvlada baby oil. Par ludi to uz testovalo a nemalo ziadne problemy. Ale asi by som si aj tak radsej pozhanal original shimano olej. Tiez je rozdiel doliat a urobit komolet vymenu. Pri miesani sa to moze chovat nepredvidatelne, zlozky mozu spolu reagovat. Kazdopadne nevidim dovod preco by v brzdach musel byt zrovna shimano olej, urcite by fungoval aj olej od ineho vyrobcu. Ked som kupil novy bike mal som v brzdach nejaky ciry olej, nie ruzovy od shimana. Rok som na tom bez problemu jazdil a do dnes neviem co to bolo. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
taka vec sa mi stala. pri vymene platniciek na prednej brzde mi akosi vypadol piestik z prasiatka na zem a vytiekol trosku olej. radsej sa nepytajte co som robil teraz co s tym? ten valcek staci utriet a natlacit naspat na svoje miesto? bude tam drzat, ci sa nieco poskodilo nejake tesnenie alebo tak? natlacit naspat, odvzdusnit (doplnit chybajuce mnozstvvo mineralneho oleja) a brzda bude ako nova?
Prosím Vás je možné vymeniť ten biely keramický piestik na shimano xt m8000 alebo treba meniť celý strmeň ? Javil sa ako zaseknutý a keď som sa ho snažil roztlačiť tak sa z neho odlúplo a púšťa olej.
Ahojte prosim o radu, odvzdusnoval som brzdy, chcem sa opytat ze mi jemne presakuje vyteka olej pri packe brzda z 2 casti, vid foto, pod tou krytkou plastovou kade ide k packa hadica, skusal som podnou skrutku aj dotiahnut viac nepomohlo ( skusim este vymenit olivu lebo som nechal na hadici staru )
A potom s bocnej casti tam ako je taka mriezka, netusite prosim ci to je problem alebo je to ok ( napadlo ma ci tam nieje privela oleja a tade to odpusta akoby nejaky pretlak ventil ale to asi vymyslam)? Alebo co urobit ako to skontrolovat, brzda brzdi ale je trochu makksia neviem ci sa mi podarilo dobre odvzdusnit vyskusam este raz. Dakujem za kazdu radu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a to si sa ani nemusel pytat.... 6.zmysel Ti dobre hovori co mas urobit aj ked sa Ti nechce:-)
hydraulické SLX brzdy mi začínajú prepúšťať kvapalinu cez nejaký otvor na páčke, no netuším, čo to je. (pozri foto). Nie je to nejaké drastické, ale po nejakom čase po doplnení kvapaliny mi páčka zmäkne a kvapalinu musím do systému dotlačiť. Je to ešte v záruke, tak to nechcem svojvoľne rozoberať, no rád by som vedel, čo je to za problém.
Zastav sa na KVP-čku dám ti 2ml striekačku so Shimano olejom.
Alebo si dones 1dl fľašku to budeš mať na 5 bŕzd za 2€.
A potom s bocnej casti tam ako je taka mriezka, netusite prosim ci to je problem alebo je to ok ( napadlo ma ci tam nieje privela oleja a tade to odpusta akoby nejaky pretlak ventil ale to asi vymyslam)? Alebo co urobit ako to skontrolovat, brzda brzdi ale je trochu makksia neviem ci sa mi podarilo dobre odvzdusnit vyskusam este raz. Dakujem za kazdu radu