planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
nie všetko je v poriadku, v pripade použitia 180 adaptéra by to vôbec nesedelo na 180 kotuc, zjavne spravili niaku chybičku, našiel som info ohľadom toho tu na fore;) tak som šiel na istotu.
A nebude to náhodou adaptér urceny na 140mm flat mount úchyt? Čiže +20mm... A keď dám ten istý adaptér na 160mm flat mount úchyt (+20mm) tak dostanem 180mm? Aj pri PM uchytoch môžem ten istý adaptér použiť zo 160 na 203 a aj zo 180 na 223... Prípade zo 160 na 180 a zao 180 na 200 tiež funguje ten istý...
Ešte raz sa opýtam to isté bolo mi tu síce povedané, že taký zvuk je normálny no ja mám pochybnosti. Našiel som lepšie video kde je ten zvuk počuť úplne zreteľne. https://www.youtube.com/watch?v=oJzI6c8AvtE
Takže toto je normálne?
A nebude to náhodou adaptér urceny na 140mm flat mount úchyt? Čiže +20mm... A keď dám ten istý adaptér na 160mm flat mount úchyt (+20mm) tak dostanem 180mm? Aj pri PM uchytoch môžem ten istý adaptér použiť zo 160 na 203 a aj zo 180 na 223... Prípade zo 160 na 180 a zao 180 na 200 tiež funguje ten istý...
Áno tak, aby sa človek naučil, že môžu byť dva FM úchyty na ráme.
Rovnako. Už sú v koši. Dal som Galfer, ale zlepšenie nebadám. Mal by som ešte spraviť poriadne odvzdušnenie...
Mal by si v prvom rade osadit strmen kolmo ku kotucu (alebo inak povedane platnicky rovnobezne s kotucom). Niekedy je dosadacia ploska na rame ci vidlici pekne kriva, co robi do sikma zjazdene platnicky.
Da sa to zabrusit aj rucne, len je s tym babracka... alebo do servisu kde maju frezovaci adapter za 300 euro...
Ešte raz sa opýtam to isté bolo mi tu síce povedané, že taký zvuk je normálny no ja mám pochybnosti. Našiel som lepšie video kde je ten zvuk počuť úplne zreteľne. https://www.youtube.com/watch?v=oJzI6c8AvtE
Takže toto je normálne?
Ano je to uplne normalny zvuk, casto ho pocujem vo videach chalanov co jazdia strasne strme veci v Kanade
Zvykla mi taky zvuk vydavat predna brzda na HT, asi je to kombinaciou platnicka/kotuc.
Nič som nemenil. Bike je v podstate nový má za sebou nejakých cca 150 km.
Zvuky vydáva tvar otvorov na kotúči, alebo lúče kotúča.
Neni to nič na závadu, Ak chceš zvuk odstrániť, popozeraj sa po kotúčoch s menšími otvormi alebo so širšou brzdnou plochou. Ale zase sa budú menej chladiť....
Čo som pozeral tak problém je údajne vo vôli medzi platničkou a brzdovým valčekom ktorý ju odzadu posúva smerom ku kotúču. V tých videách resp. aj v komentári píšu, že sa to dá odstrániť tým, že sa na zadnú stranu platničiek nalepí páska ktorá slúži ako vymedzenie priestoru. Ale zase (ako pri každej téme) tam písali aj komentáre, že brzdy by sa mali časom zabehnúť a mal by ten zvuk prestať a aplikáciou tej pásky sa ten proces predĺži. Preto som sa pýtal tu či je na to nejaký osvedčený recept. Ale tak nejdem do toho vŕtať nechám to tak a snáď sa to časom zajazdí.
ta pruzinka, pruzinka proti cinkaniu platniciek, nechyba ti nahodou ? ;-] mi co nenalepujeme pasky to mame takto vyriesene ...
Netuším ešte som ich nerozoberal. Ako bike prišiel tak som ešte nedával dole ani kolesá. Ale pochybujem, že by chýbala keďže som do toho nijak nezasahoval.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takže toto je normálne?
Alebo odkedy tie zvuky začali?
Áno tak, aby sa človek naučil, že môžu byť dva FM úchyty na ráme.
Alebo odkedy tie zvuky začali?
Nič som nemenil. Bike je v podstate nový má za sebou nejakých cca 150 km.
Mal by si v prvom rade osadit strmen kolmo ku kotucu (alebo inak povedane platnicky rovnobezne s kotucom). Niekedy je dosadacia ploska na rame ci vidlici pekne kriva, co robi do sikma zjazdene platnicky.
Da sa to zabrusit aj rucne, len je s tym babracka... alebo do servisu kde maju frezovaci adapter za 300 euro...
Takže toto je normálne?
Ano je to uplne normalny zvuk, casto ho pocujem vo videach chalanov co jazdia strasne strme veci v Kanade
Zvykla mi taky zvuk vydavat predna brzda na HT, asi je to kombinaciou platnicka/kotuc.
Zvuky vydáva tvar otvorov na kotúči, alebo lúče kotúča.
Neni to nič na závadu, Ak chceš zvuk odstrániť, popozeraj sa po kotúčoch s menšími otvormi alebo so širšou brzdnou plochou. Ale zase sa budú menej chladiť....
Netuším ešte som ich nerozoberal. Ako bike prišiel tak som ešte nedával dole ani kolesá. Ale pochybujem, že by chýbala keďže som do toho nijak nezasahoval.