planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Poprosím o radu k brzde Shimano MT501 BLMT501/BRMT520. Vlani po skončení sezóny som vymenil 2-piestové brzdy za nové štvorpiestové vpredu aj vzadu. Obe som odvzdušnil, odskúšal a nechal tak. Na jar bola zadná brzda OK, ale predné koleso bolo silne zabrzdené a páka úplne mäkká. Keď som povolil odvzdušnovací šrob na páke, vytekal z nej olej ako by tam bol pretlak. Nanovo som odspodu pretlačil cca 1 striekačku oleja a uzavrel. Brzda bola OK, ale po dvoch dňoch začala paka opäť mäknúť a koleso pribrzďovať. Tak som celý proces zopakoval ešte niekoľkokrát, ale vždy s rovnakým efektom. Myslel som že problém je v páke tak som kúpil novú, ale situácia je rovnaká.
Ziadne odspodu pretlacanie kvapaliny sa na novsich brzdach Shimano nerobi. Takze najprv odvzdusni ako treba, dodrz vsetky pravidla definovane vyrobcom a predpokladam ze tvoj problem uz nebude problemom.
Ziadne odspodu pretlacanie kvapaliny sa na novsich brzdach Shimano nerobi. Takze najprv odvzdusni ako treba, dodrz vsetky pravidla definovane vyrobcom a predpokladam ze tvoj problem uz nebude problemom.
Dík za radu. Asi je správna, ale moc ma neposunula. Na YT je postupov milion, ja používam tento. K brzde ani páke žiadny návod na montáž ani odvzdušnenie nebol. Podotýkam, že po servise je brzda pevná a mäknúť začne asi po dvoch dňoch, aj keď bike iba stojí. Olej neuniká.
.....máš vzduch v hlavnom brzdovom valci.....nie v páčke .....páčka je len komponent-súčiastka ktorá ovláda piest vo valci
....a tu máš další postup: https://www.youtube.com/watch?v=92CGIT9Fz-Q&t=218s
no len keby bola zavzdusnena tak by sla paka ku gripu a piesty by sa nevysuvali. ak som dobre pochopil tak jamu sa vysunu piesty a nevratia. mozno mas niekde spinku ktora brani prietoku oleja. tam ho pakou zatlacis ale uz sa nevrati naspat. cize vycucat olej spodkom a nesetrit - mozno odtial nieco vylezie.
Už sa mi stalo ze sa na Shimane sa mi sprajcol kúsok plastu, nejaký ulomok, (netuším skadiaľ sa tam nabral) medzi tŕň a páčku... Pri odvzdusnovani to šlo pretlačiť, bolo cítiť mierne zvyseny odpor na striekacke... Pri brzdení nie, páčka šla stlačiť bezproblémov ale piestiky sa nevracali tak ako by sa mali a ostávali vysunuté... Po odstránení toho ulomku všetko fungovalo ako ma
@renovaziar tak som to skúsil opačne, vyťahovať spodkom a skutočne tam vzduch bol. Uvidím za 2-3 dni, či pomohlo. Ale pravdu má aj @Gusto0. Mne to stále nedáva žiadnu logiku. Lebo keď som ich odvzdušnil (zdola hore, čo zrejme bublinu nevytlačilo) koleso bolo volné a páka tvrdá, brzda fungovala normále. Ale po 2-3 dňoch bola páka mäkká a koleso pribrzdené. Keď som otvoril šrób, vytiekol olej akoby tam bol pretlak. Tomu by som rozumel, že ak bol v systéme pretlak, tak to pribrzdilo koleso. Ale nerozumiem tomu ako ten pretlak vznikal (aj keď sa brzda nepoužívala) a prečo bola páka mäkká. Faktom je, že vzduch tam bol (3 väčšie bubliny) a ak to pomôže, chápať to možno ani nemusím.
ps: olej originál shimano, brzdy aj hadička nové
...nie že bublinu nevytlačilo....popri závite na odvzdušňováku si ju tam dopratal !!....a preto treba kvapalinu zo systému vždy vyťahovať a nie ju do neho tlačiť.
Ahojte, ak mám brzdy značky trp a chcem vymeniť iba páčku (niekde presakuje páčka ) je možné vymeniť iba túto páčku za novú napríklad značky Shimano? Alebo treba vymeniť komplet aj strmeň, hadičku a páčku? Vďaka za info
......A?
....ja som niekde tvrdil že máš čistiť prasa a bude všetko v poriadku ?....a ináč ak si to zošrouboval s tým starým otlačeným O-kružkom,tak to by som nerobil....môže to tadial chytať vzduch
Caute, na bezde br mt520 shimano mi vyteka kvapalina z prasiatka. Zasrate platnicky, som najprv netusil, ze preco skripu brzdy, ziadny unik som nezbadal ale vcera to vytieklo tak, ze uz to kvapkalo jak z vodovodu a packa nadoraz zmakla. Nevidim tam nic uvolnene, platnicky su zatial nezodrate. Kedial to moze tiect? Nejake tesnenia pod piestikmi ci ako?
Caute, na bezde br mt520 shimano mi vyteka kvapalina z prasiatka. Zasrate platnicky, som najprv netusil, ze preco skripu brzdy, ziadny unik som nezbadal ale vcera to vytieklo tak, ze uz to kvapkalo jak z vodovodu a packa nadoraz zmakla. Nevidim tam nic uvolnene, platnicky su zatial nezodrate. Kedial to moze tiect? Nejake tesnenia pod piestikmi ci ako?
Máš poškodené pravde podobne tesnenie na niektorom piestiku. Tesnenie nezoženiež iba cele prasa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dík za radu. Asi je správna, ale moc ma neposunula. Na YT je postupov milion, ja používam tento. K brzde ani páke žiadny návod na montáž ani odvzdušnenie nebol. Podotýkam, že po servise je brzda pevná a mäknúť začne asi po dvoch dňoch, aj keď bike iba stojí. Olej neuniká.
https://www.youtube.com/watch?v=2jO8kiGqwYo&t=28s
....a tu máš další postup:
https://www.youtube.com/watch?v=92CGIT9Fz-Q&t=218s
ps: olej originál shimano, brzdy aj hadička nové
Môžeš páku vymeniť za novú Tektro páku.
Prosím ťa čo všetko budem potrebovať k montáži tej tektro páčky?
....ja som niekde tvrdil že máš čistiť prasa a bude všetko v poriadku ?....a ináč ak si to zošrouboval s tým starým otlačeným O-kružkom,tak to by som nerobil....môže to tadial chytať vzduch
Prosím ťa čo všetko budem potrebovať k montáži tej tektro páčky?
Novú páčku a kľúč na kompresnú skrutku.
renovaziar Myslíš, že ak pri zabrzdení cez tesnenie nebude unikať olej, tak sa dnu tadiaľ dostane vzduch?
Máš poškodené pravde podobne tesnenie na niektorom piestiku. Tesnenie nezoženiež iba cele prasa.
Dik