Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
savings RockShox servisný kit pre vidlice Judy, 200 hodín/1 rok
15,19 €
savings
MOC 24,99 €
-20% RockShox fork DAMPER ASSEMBLY - REMOTE 17mm (POPLOC, PRE-2013 PUSHLOC) TURNKEY (THREAD PITCH 0.8mm)
62,99 €
-20%
MOC 78,99 €
okej dakujem za pozitivnu odpoved lebo tu na fore su daktory až premudreťi imbecily čo si myslia že ziedly všetku mudrosť sveta človek da jasnu otazku a podaktory ma idu rozoberat a trepať ***** len tolko
Že "ziedly" napr.
A ty čo riešiš moj pravopis dalši mudrc forum je nato ked niekto položi alebo napiše otazku tak kto vie na tu danu otazku odpovedať tak odpovie a poradi ked vie a nie rozoberať pravopis napisa lsom jasnu otazku či sa da zvišiť zdvych a ked nerozumieš tomu a nevieš poradiť tak ma nerieš laskavo dufam že si to pochopil dosť jasne.
Je to 32 F 100 RL ročník 2009 (podľa polepov). F-series boli vidlice do maximálneho zdvihu 120mm. 140mm resp. 150mm zdvih používala iba verzia Float (má rebrovanie na spojovacom mostíku zadnej strany vonkajších nôh, F-series je bez neho). Btw spacery sa u Fox v týchto rokoch určite nepoužívali, menila sa poloha uloženia negatívnej pružiny a to ovplyvňovalo zdvih vidlice.
Nič to však nemení na tom, že tu bude na 99% krátka patróna - každá vidlica s RL/RLC open bath patrónou čo som mal otvorenú mala patrónu pre svoj konkrétny zdvih s rezervou na vytiahnutie max 15mm čo je na 120mm určite málo.
Video:https://youtu.be/cn3B9hydw94
Nič to však nemení na tom, že tu bude na 99% krátka patróna - každá vidlica s RL/RLC open bath patrónou čo som mal otvorenú mala patrónu pre svoj konkrétny zdvih s rezervou na vytiahnutie max 15mm čo je na 120mm určite málo.
Dakujem za informaciu nevadi ostane 100 zdvih na rebe som mal možnosť prerobiť na 120 tak som prerobil a išlo to dobre ale už som ju predal aj preto som kupil fox vidlu lebo aj tlmič mam fox aby to ladilo.
V prípade F-series je to ako píšeš, no RL/RLC kartridž je podľa všetkého rovnaký pre všetky 3 verzie (80,100,120 pri 26", všetky používajú rovnake množstvo oleja), rozdiel je v konštrukcii krku, korunky a klzakov
Tu fotku som robil ja
A ano mas pravdu s tymi vyr. nakladmi, ale fakt ti pride cena za ten kit mimo realitu? 12€ za funkcny tlmic na 2-3 roky?
Ani v krcme si nekupujes pivo za vyrobne naklady
Nie. Pochopil si to presne naopak. Pri F-series je práve iba tlmiaca patróna rovnaká pre všetky zdvihy. Musel by si vymenit horne nohy a celu pruzinu
Nesúhlasím, pretože:
1. Odporúčané množstvá oleja do tlmiacej patróny a mazania pre open bath F-80 = 150ml; F-100=155ml; F-120=160ml.
2. Rozdiel vo vonkajších ani vnútorných nohách zrejme nebude (iba ak poloha púzdier)
3. Rozobral som možno aj stovky týchto Fox vidlíc a každý zdvih má inú dĺžku patróny. Je tam len rozdielna dĺžka jednej trubky jej tela. Riešil som tento problém mnohokrát a takmer vždy bol výsledok rovnaký.
1. Odporúčané množstvá oleja do tlmiacej patróny a mazania pre open bath F-80 = 150ml; F-100=155ml; F-120=160ml.
2. Rozdiel vo vonkajších ani vnútorných nohách zrejme nebude (iba ak poloha púzdier)
3. Rozobral som možno aj stovky týchto Fox vidlíc a každý zdvih má inú dĺžku patróny. Je tam len rozdielna dĺžka jednej trubky jej tela. Riešil som tento problém mnohokrát a takmer vždy bol výsledok rovnaký.
Máš pravdu, je tam 5ml nárast objemu pri F-series, zle som si to pozrel v tabuľkách. Vonkajšie nohy som nespomínal, tie sú identické.
A ano mas pravdu s tymi vyr. nakladmi, ale fakt ti pride cena za ten kit mimo realitu? 12€ za funkcny tlmic na 2-3 roky?
Ani v krcme si nekupujes pivo za vyrobne naklady
ano zakladny basic kit nieje az taky drahy ale aj tak za paru tesneni je to dost ale pockaj ked ti prejde vzduch do olej komory IFP tesnenie pojde alebo niekde preteka a kukni si cenu full kitu 40+ (aj to je skoro bez marze mam taky dojem v servisoch idu tak okolo 50) a pripocitaj si servis ked si to nebudes robit sam
a este tak bokom pri servise by nezaskodilo vymenit aj olej v komore
RockShox Service servisná sada pre tlmiče Monarch Plus B1-B4
53,99 €
MOC 66,99 €