Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -23% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
579 €
-23%
MOC 919 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
savings RockShox servisná sada, 200 hodín, pre vidlice 30 Gold a Silver
11,99 €
savings
MOC 24,99 €
savings RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Monarch DebonAir AirCan (2015-2016)
11,39 €
savings
MOC 24,99 €
savings RockShox servisný kit pre tlmiče DELUXE, 200 hod/1 rok
47,99 €
savings
MOC 83,99 €
Akcia savings RockShox základný servisný kit pre vidlice Domain
32,99 €
savings
MOC 52,99 €
podľa Vás mohol spôsobiť olej naliaty do spodných nôh vidlice (+-10ml 15WT vidlicový) zničenie tlmiacej patrony (dusíkovej)?
Kúpil som novu olejovú patronu a teraz neviem či vôbec môžem do tých spodných nôh naliať ten olej alebo mám namazať kĺzne časti vazelínou (SRAM btter)?
tak potom je ta patrona konštrukčne nap...u
ked je to raz uzatvorená patrona , nesmie nič nasavať...
a mazanie vazelinou je predpotopná konštrukcia z roku 2000.. takéto mazanie ma kratky interval, treba časo doplnať aby to fungovalo ... inač vidlica stráca citlivosť a opotrebuju sa gufera aj nohy
mal som niekolko santuriek rôznych ročníkov na servise a všetko je to šrot na jednu sezonu.....
največšie zlo su tie umele puzdra a ta nepodarená patrona,
podľa Vás mohol spôsobiť olej naliaty do spodných nôh vidlice (+-10ml 15WT vidlicový) zničenie tlmiacej patrony (dusíkovej)?
Kúpil som novu olejovú patronu a teraz neviem či vôbec môžem do tých spodných nôh naliať ten olej alebo mám namazať kĺzne časti vazelínou (SRAM btter)?
Ak sa dostal olej do nerozoberatelnej patrony, ktoru si spominal https://www.mtbiker.sk/forum/post1390903.html#p1390903
tak ju znicil, lebo nie je sposob ako ho dostat von
Na fotke uz ale mas tu origos E*****novu rozoberaciu patronu => kludne daj olej. Ak by aj nahodou pretiekol dnu rozoberies a odpustis.
Príde mi to skôr ako vyjadrenie lenivého servisáka, lebo keď to už mal otvorené, tak vypustenie oleja z patróny resp. jeho výmena je naozaj otázka pár minút navyše. Hoci je pravda, že Suntour nie je značka, pri ktorej by si človek priplácal za prívetivý prístup.
Príde mi to skôr ako vyjadrenie lenivého servisáka,
Niektore E*****ny maju raidon cartridge.
https://www.srsuntour.com/products/raidon-remote-lockout-cartridge?variant=27528582915
Vyzera lisovany a podla popisu aj Nitrogen charged. Sprav mu ponuku na servis a uvidime, ci je to naozaj tak.
Ak chybu zapricinil zakaznik, tak to mu to daju vyzrat aj ine znacky.
tak ju znicil, lebo nie je sposob ako ho dostat von
Na fotke uz ale mas tu origos E*****novu rozoberaciu patronu => kludne daj olej. Ak by aj nahodou pretiekol dnu rozoberies a odpustis.
Vľavo nová olejová rozoberateľná, vpravo pôvodná dusíková "zničená". Epixon SF16 ročník 2017...