Bohužiaľ som sa ulakomil na bazárové Shimano BR-M486, vyzerali celkom v slušnom stave ale po cca 4km mi začala slziť spod viečka nádržky zadná brzda ma mäkký chod a stále sa zavzdušňuje . Zatiaľ som to odvzdušnil len odmontovaním veka nádržky a stláčaním páky, bublinky pekne vyšli von
Predná trošička slzí tiež z pod viečka ,po odvzdušnení ma pekný chod.
Tie tesnenia s membránou čo sú pod vekom nádržky mi prídu už v biednom stave po krajoch miestami nerovnomerne utlačené
Mam tam nove doštičky M05
A neviem čo robiť
Dať to do servisu ???
Skúsiť utesniť to doma dajakú super hyper gumou čo používajú automechanici ???
Alebo http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-brzdy-shimano-deore-br-m596-2012-bez-kotucov/3440 ???
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Pred odvzdušnením netiekli .
EDIT beriem späť, predajca sa tu vyjadril.. + môžem len potvrdiť, že je to seriózny predajca
Pred odvzdušnením netiekli .
Co vlastne znamena "pred odvzdusnenim netiekli"???
Prvý krát som myslel že som zle nasadil viečko no po druhej montáži opäť slzenie spod viečka.
teraz idem s tym uz druhy krat do servisu
Takže diagnóza podľa váš???
- poriadne odvzdušniť , poriadne dotiahnu viečko a počkať čo sa bude diať ak neprestane slziť po čaše nove brzdy ?
ja ked stlacam paku tak pocujem ako cez srobik tlaci vzduch von coz sa mi normlane nezda lebo na druhej to nerobi.
ja som to bol teraz dat odvzdusnit takze by to malo byt plne az po okraj len sa bojim to otocit a postlacat aby sa to nezavzdusnilo
lego ma uz nebavi hravam sa uz s niecim inym
palo ale brzdy by sa nemali zavzdusnit ani ked das bajk hore karom. niekto ho dava raz za cas kvoli oleju vo vidle. mne sa nezavzdusni ked je hore kolesami. vonku som tak raz riesil ohnutu patku a bajk bol na sedle a rajdach aj 15min a brzdy nevykazovali ani naznak zavzdusnenia. a mozno preto ze mam zakladne od SH