To že mám vôľu v kufroch (nie bočnú ale predo-zadnú a zvislú) vyriešim len výmenou kufrov? Alebo sú už za tie roky vychodené aj pedále/tretry? Aj keď teraz pozerám, že nové pedále s kuframi (520) sú len o 7€ drahšie ako samostatné nové kufre, to je svinstvo Aj na tretrách je vychodený maličký žliabok. Akú máte skúsenosť s výmenou len kufrov? Pýtam sa predbežne, aj tak by som to zaradil až na 3. miesto čo treba vymeniť, ešte sa dá stým jazdiť...
Keď si menil len kufre tak sa tá vôľa zmiernila nejako výrazne? U mňa to vychádza potom aj na výmenu pedálov (možno ďalšie ovplyvnenie vôle), keď kupovať samotné kufre je absolútne nerentabilné a potom ešte staré pedále môžem za babku predať.
Ja mám tiež vôľu v pravom kufri, pri šlapaní mi to niekedy cvaká dopredu-dozadu, pedále M520, najazdené s tým mám asi niečo pod 10 000km. Zatiaľ sa mi to ale nechcel riešiť
Hej, je mi jasné že mi to raz začne liezť na nervy. Potom sa naseriem a budú nové kufre alebo aj celé pedále. Viac ma ale vždy štvalo že pravá strana (tá voľná) mi už dlho aj vŕzgala nech som to aj namazal.
jj vola prisla cca po 2,5 sezone okolo 10tis km aj u mna.. pedale taham 5r(22tis km) a kufre som dal cca pred 1,5r nove nejake velgo so suplika tie uz chytaju volu
zihadlo 5 aj ty mas M520? Rozmyslam o kupe a neviem sa rozhodnut. Nenajazdim moc rocne (1000-2000km). Tak neviem ci stacia tieto M520 alebo si radsej priplatit.
nie mam 970 ky/XTR.. 520ky ti budu na tvoje rocne km v pohode sluzit.. ak by si robil 5 a viac treba urcite ist do vyssej rady XT.
predtym som mal 505 aj 520,...
Bohato stačia aj na väčšiu nádielku km Priplatením veľa funkčnosti navyše nezískaš a pri Shimano SPD si ani hmotnostne veľmi neprilepšíš Žihadlo stanovil hranicu 5000 km, ale neviem čo by bolo na XT lepšie
EDIT: A málo používané kufre zatiaľ "ukradnem" a vymením bratovi, on aj tak málo najazdí, nebude mu to chýbať Uvidím či a koľko to pomôže.
Bohato stačia aj na väčšiu nádielku km Priplatením veľa funkčnosti navyše nezískaš a pri Shimano SPD si ani hmotnostne veľmi neprilepšíš Žihadlo stanovil hranicu 5000 km, ale neviem čo by bolo na XT lepšie
Xt maju dlsiu zivotnost. mne 520po roku zacali pukat a mali volu na oske a nepomohla ani rozborka
Klasické štandardné kufre SM-SH51 dodávané k pedálom by mali mať okolo 4° (SM-SH52 už viac a to 6°). Čo som čítal, tak kufre SM-SH56 by mohli byť bez vôle a odopínateľné vo všetkých smeroch, ale čo som pozrel obrázok, tak si nemyslím, že sú bez vôle. Za túto moju dedukciu ruku do ohňa nedám.
Xt maju dlsiu zivotnost. mne 520po roku zacali pukat a mali volu na oske a nepomohla ani rozborka
To je pravda, za tie roky aj ja mám menšiu vôľu, aj som ju už raz vymedzoval, ale pukanie nepozorujem/nepočujem. A to XT ti drží bez vôle dlhšie? (ale ich cena je šialená... to už radšej M540 čo bude asi konštrukčne podobné staršiemu XT)
tiez mam volu , vydrate su aj pedale aj kufre... ked som menil len kufre. vola sa zmiernila ale kusok este bola
Takže po skúšobnej výmene takmer nových kufrov musím povedať, že vôľa sa vymedzila trochu len na pravej strane. Na ľavej noha lieta ako pred výmenou (som nielen ľavoruký ale očividne aj ľavonohý), čiže vlastne skoro nič nepomohlo. Na vyriešenie tohoto problému treba nové kufre, nové tretry a aj nové pedále, čo je už príliš veľká investícia, ktorá musí počkať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
predtym som mal 505 aj 520,...
EDIT: A málo používané kufre zatiaľ "ukradnem" a vymením bratovi, on aj tak málo najazdí, nebude mu to chýbať
Klasické štandardné kufre SM-SH51 dodávané k pedálom by mali mať okolo 4° (SM-SH52 už viac a to 6°). Čo som čítal, tak kufre SM-SH56 by mohli byť bez vôle a odopínateľné vo všetkých smeroch, ale čo som pozrel obrázok, tak si nemyslím, že sú bez vôle. Za túto moju dedukciu ruku do ohňa nedám.
To je pravda, za tie roky aj ja mám menšiu vôľu, aj som ju už raz vymedzoval, ale pukanie nepozorujem/nepočujem. A to XT ti drží bez vôle dlhšie? (ale ich cena je šialená... to už radšej M540 čo bude asi konštrukčne podobné staršiemu XT)
Takže po skúšobnej výmene takmer nových kufrov musím povedať, že vôľa sa vymedzila trochu len na pravej strane. Na ľavej noha lieta ako pred výmenou (som nielen ľavoruký ale očividne aj ľavonohý), čiže vlastne skoro nič nepomohlo. Na vyriešenie tohoto problému treba nové kufre, nové tretry a aj nové pedále, čo je už príliš veľká investícia, ktorá musí počkať