Čaute, skladám si bike na ráme Dartmoor Primal 2015, a natrafil som na nasledujúci problém: prehadzovac Sram NX nedosiahne na najmenší pastorok. Kazetu mám Sram XD1150. Prehadzovac je úplne spustený, no nijak ho neviem dostať na posledné tri najmenšie pastorky. Viete mi niečo poradiť, ako na to? Či tu pomôže len výmena rámu alebo pohonu... Aj keď predajca Dartmoor na CZ ma ubezpečil, že tento set bude kompatibilný, nejak sa mi to nezdá. Vopred vďaka za každú radu.
Možno to skresľuje len fotka, ale keď sa pozerám na prostredný obrázok, pätka a vodítko prehadzovačky určite nie sú rovnobežné a tiež sa mi zdá, že prehadzovačka správne nedolieha na pätku. Skús to celé ešte raz rozobrať. Prípadne klikni na tento odkaz a v 2:46 si veľmi dobre všimni, v akej polohe je tento segment, ktorý som označil na obrázku.
A už keď radíme aj keď mám pocit že "je to marný, je to marný" tak nezabudnúť správne nastaviť aj vrchný doraz aj keď sa môže zdať, že "veď prehodí". A v neposlednom rade 100% funkčnosť ovplyvňuje aj B skrutka.
Vďaka za rady Hack3r aj Turbi. Ešte stále som sa nedostal domov z práce, takže som nemal príležitosť ich odskúšať. Hádam to tak "marný" nebude
Update: "podarilo sa." Prehadzovac úspešne nastavený. Až na to, že buď rám nevezme 1x11, alebo mám niečo znova zle. Reťaz sa na najmenšom pastorku opiera o zadnú stavbu rámu.. ďakujem zúčastneným za rady
Mohlo by byt: 1. Mas o jednu vymedzovaciu podlozku na kazete viac...ak je tam prva od vypletu tak ju daj prec.
2. Slabo dotiahnuta kazeta.
3. Orech je na 8-9-10 speed, nie na 11.
Ono staci 1-2 mm a je problem. Daj vediet
Aha ja som cital NX v teme tak ma nenapadlo ze tam bude xD orech Inac ja som mal toto iste. Mal som slabo dotiahnutu kazetu. Po uplnom dotiahnuti vsetko ok
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vyskusaj uplne na volno.
Ci je to v nastaveni, alebo v prehadzovacke.
Možno to skresľuje len fotka, ale keď sa pozerám na prostredný obrázok, pätka a vodítko prehadzovačky určite nie sú rovnobežné a tiež sa mi zdá, že prehadzovačka správne nedolieha na pätku. Skús to celé ešte raz rozobrať. Prípadne klikni na tento odkaz a v 2:46 si veľmi dobre všimni, v akej polohe je tento segment, ktorý som označil na obrázku.
https://www.youtube.com/watch?v=anZIgnxpCbw
Update: "podarilo sa." Prehadzovac úspešne nastavený. Až na to, že buď rám nevezme 1x11, alebo mám niečo znova zle. Reťaz sa na najmenšom pastorku opiera o zadnú stavbu rámu.. ďakujem zúčastneným za rady
2. Slabo dotiahnuta kazeta.
3. Orech je na 8-9-10 speed, nie na 11.
Ono staci 1-2 mm a je problem. Daj vediet