chcel by som sa poradit. Mam taky zvlastny problem s radenim na mojom novom setupe. Neviem ci to je kazetou, alebo prehadzovackou... alebo to proste neviem doladit. Mam nahodenu kombinaciu 1x11 ( prevodnik 32z oval absolute black, kazeta sunrace 11-50z, retaz kmc 11s EL, prehadzovacka shimano XT 8000 SGS ) vsetko je komplet nove okrem prehadzovacky. Uz dva dni sa babrem s nastavenim radenia, ale stale to nie je presne. vsetko ladi presne okrem jednej cudnej veci. Smer hore 11-50, po doladeni vsetko radi presne. Serom dole 50-11 -> vsetko presne okrem prechodu z 10-9 pastorok. Retaz mi nechce po preradeni zoskocit na 9 patorok.. nizsie zase vsetko presne. Zhodi mi retaz iba v tom pripade, ze povolim pnutie na lanku.. tym padom sa mi ale rozsteluje radenie smerom nahor 11-> 50. cize jediny problem po doladeni je prechod z 10 na 9 pastorok. takto to funguje pri vypnutej brzde... ako nahle brzdu zapnem, tak je radenie komplet rozstelovane a radi to vyrazne horsie... tak neviem ci nemoze byt problem aj s prehadzovackou.. takto sa ti spravalo aj ked som mal 2x11. ( pri vyopnutej brzde radenie fajn, pri zapnutej - nepresne ) predpokladal by som, ze zapnuta brzda by nemala mat vplyv na presnost radenie.. ze sa radi tazsie to je pochopitelne koli pnutiu.. ale necakal by som ze bude nepresne v porovnani s vypnutou brzdou.
Nemal niekto z vas podobny problem? pripadne nejake rady co by som mohol este vyskusat? som vdacny za kazdy nazor.
dakujem
posledný komentár: 13. 9. 2025 o 7:29
posledný komentár: 15. 11. 2023 o 10:46
Najlepsie zavesit na stojan a pomaly precvakavat a pozerat ako chodi prehazka, idealne bez retaze .. mozno niekoho napadne viac.
pockaj takto... neviem ktorym smerom pocitas poradie pastorkov.. ale kazeta ide tako: 11-13-15-18-21-24-28-32-38-42-50. Smerom hore 11-> 50 je vsetko ok, presne radenie... problem je ked idem nas5 z 50 -> 11... prechod zo 42 na 38 mi robi problemy, tam to ostane vysiet na 42 a nezhodi retaz nizsie na 38... od 38 -> 11 zase vsetko presne. cvak cvak. Neviem snad som vysvetlil lepsie
no tak to si ma nepotesil... ja som isiel do sunrace, lebo som jazdil sunrace 11-42 na 2x11 pohone, a celkom slusne to slapalo ked sa dobre naladili prevody... Sunrace ma tusim oficialne kompatibilitu s XT prehadzovackou s dlhym ramienkom. Preto som pocital s tym, ze by to malo riadne radit.
mne ani to nepomohlo dotahoval som ju povoloval a nic
u mna to iste.... B skrutku mam na minimum k 50z. ak by som retaz dal colen o kusok blizsie k 50x, tak uz mi pri p[reradovani zacne suchat 50tka o ramienko prehadzovacky... takze viac uz retaz posunut nejde.
sorry nedorozumenie.... to patrilo iba tomu ako sa spravala prehadzovacka pri zapnutej brzde... pri 2x11 a 1x11 to rozhodi radenie dost citelne ak zanem brzdu... pri 2x11 bez brzdy slapalo bez problemov.