Kategórie
Bike-techposledný komentár: 3. 8. 2015 o 6:48
Výpredaj -20% Enduro Bearings ACB 3645 3748 BO - ABEC 5 - Black Oxide (Angular Contact) ložisko hl. zloženia, 37x48x6.5 mm, (36x45°)
27,99 €
-20%
MOC 34,99 €
-5% CUBE sada podložka hlavového zloženia pre integrované vedenie káblov
8,99 €
-5%
MOC 12 €
-46% Enduro Bearings ACB 6808 CC BO ložisko hl. zloženia, 40x52x6.5 mm, (36x45°)
19,99 €
-46%
MOC 36,99 €
ale aspon som si vyskusal ci to pojde podla mojich predstav - misky pekne ostali v rame. vyklepol som loziska vyrazacom - krytky sli nasledne opatrne srobovakom vytiahnut - je pod nimi este jeden tesniaci kruzok, trosku som to poutieral jedno lozisko naplnil vazelinou, zatlacil krytky naspat a nalisoval naspat loziska - idu lahko. po dvoch rokoch cca 12t km vo vnutri celkom pohoda. akurat po dnesnom dni v mokrom snehu a mokrych cestach bola vo vnutri voda co sa mi teda vobec nepaci
aj tak je otazne ci nieje lepsie kupit nejaky lacny plastovy pressfit a redukcie, ked to odide len prelisovat pressfit. lebo na raceface stranke sa sice pise ze v tomto sa menit loziska daju - co aj daju - len nikde nezozenies prislusenstvo - a ked aj hej tak cena bude asi vyssia ako plastovy pressfit.
ale aspon som si vyskusal ci to pojde podla mojich predstav - misky pekne ostali v rame. vyklepol som loziska vyrazacom - krytky sli nasledne opatrne srobovakom vytiahnut - je pod nimi este jeden tesniaci kruzok, trosku som to poutieral jedno lozisko naplnil vazelinou, zatlacil krytky naspat a nalisoval naspat loziska - idu lahko. po dvoch rokoch cca 12t km vo vnutri celkom pohoda. akurat po dnesnom dni v mokrom snehu a mokrych cestach bola vo vnutri voda co sa mi teda vobec nepaci
aj tak je otazne ci nieje lepsie kupit nejaky lacny plastovy pressfit a redukcie, ked to odide len prelisovat pressfit. lebo na raceface stranke sa sice pise ze v tomto sa menit loziska daju - co aj daju - len nikde nezozenies prislusenstvo - a ked aj hej tak cena bude asi vyssia ako plastovy pressfit.
A teda máš tam ložiská na HT2? Je tak?
pacia sa mi loziska od endura a robia k tomu taku krytku (prekryje cele lozisko) len je problem ju zohnat.
ja zasa posledne roky akosi vela jazdim a prestavam si vyberat pocasie tak to asi trpi - stred a spodne hlavove asi najviac - tam ta voda od kolies ide prudom. preto chcem co najjednoduchsi servis pri ktorom nemas co posrat.
Tie plastove krytky-vložky sa daju kupit aj samostatne: https://row.sk/Yh4cv
V Hollowtech II je hriadeľ (23,85 mm) a vnútorný priemer ložiska je 24 mm, vonkajší priemer ložiska 37 mm, samotné ložisko je široké 7 mm.
https://radtechnik.awiki.org/bottombracket.html
Na nete som našiel len pre XDR, Micro Spline a 11-speed pre DT 240. Ale freehub na DT 350 je asi konštrukčne nejaký kríženec 3 pawl systému.
1. obrázok je na DT 240