podla vas po kolkych km je potrebna vymena retaze mam najazdenych 1300 km na nej kolko este km zhruba bude pouzitelna. niekde som cital ze v priemere okolo 2000Km to treba menit , viem ze sa to da aj nejako mariat atd. ale chcem sa vas spytat ze po kolkych km menite rataz vy? a kolko ma asi vyde nova hg na 9 kolo deore
Nova Deore stoji v sucasnosti 500 Sk co je asi najlacnejsia retaz na 9-kolo aku nozno dostat.
Najlacnjesia nova SRAM-ka stoji kolo 550 Sk a udajne vydrzi viac.
Tomu ja rozumiem!!! Retaz je dôlezita!!! , ale mne nejde dohlavy aky je rozdiel v mierke nie v retazi. Mierka sktorou merias v akom stave je retaz za 200sk musi byt taka ista ako ta za 600sk ci tam sa plati uz len za znacku?
Tu co lupil za 200 je noname a je to proste len kus pozinkovaneho 1.5mm hrubeho orezaneho plechu
Ta co stoji 600Sk je od Konex-u a vyzera uplne inak. Videl som ju len na chvilu v ceniku (pokial nezbadal jej cenu ) a pripominala mi velke kruzidlo Zrejme ta aj ukazuje ze o kolko desatin milimetra je retaz natiahnuta.
A odmeriava vacsiu dlzku retaze takze aj kvoli tomu bude zrejme presnejsia.
kebyze si tuto temu precitas celu, tak vies, ze si mas kupit mierku na retaz a podla merania zistis, kedy mas retaz vymenit. takze najskor citaj a potom sa pytaj
zbodou okolnosti som dnes menil...cca po 2000 km....
prvy krat mierka zapadla do retaze
je to velmi velmi individuálne...nepovažujem sa za "silového" jazdca
kebyze si tuto temu precitas celu, tak vies, ze si mas kupit mierku na retaz a podla merania zistis, kedy mas retaz vymenit. takze najskor citaj a potom sa pytaj
to som vedel ze na to je potrebne to meradlo ale chcel som vediet ze asi priblizne km
PaliG Napísal:
AUTHOR Napísal:
aha takze po kolkych km by sa mala menit??
to som vedel ze na to je potrebne to meradlo ale chcel som vediet ze asi priblizne km
a neviete nahodoukolko to stoji hmm??
Sak si precitaj najprv celu temu ako ti povedal PaliG a zistis zhruba kolko stoji ...alebo skoc do bikeshopu alebo kukni na nete
Ste nejaký mäkký na tie Vaše biky. Ja mám už 10 rokov Fort Aurigu s pevnou vidlou a jediné čo som menil bol zadný plášť mesiac dozadu a 2 krát hlavové zloženie. Napr. tento týždeň som bol 3krát na konci lesnej cesty na Minčol. (tento rok najazdené 2500Km)
PS: je pravda, že na prevodníkoch na kľuke už nejaké zuby chýbajú-ale podstatné je že to šlape...
Ste nejaký mäkký na tie Vaše biky. Ja mám už 10 rokov Fort Aurigu s pevnou vidlou a jediné čo som menil bol zadný plášť mesiac dozadu a 2 krát hlavové zloženie. Napr. tento týždeň som bol 3krát na konci lesnej cesty na Minčol. (tento rok najazdené 2500Km)
PS: je pravda, že na prevodníkoch na kľuke už nejaké zuby chýbajú-ale podstatné je že to šlape...
Mam ti vygooglovat informacie o pohrebe takeho drsnaka?
chvalit sa tym, ze sa o bike nestaras - z toho sa mi .... nepostavi.
2pista nemusis. ako dochodca urcite nemas cas na googlovanie
Nechápem
Na bicykli som spadol ak si dobre pamätám raz a bolo to na asfalte, nevšimol som si cca.20cm vlnu na asfalte letel som asi 5m, ale našťastie som nemal ani škrabanec .(samozrejme ,keď som sa učil jazdiť tak som padal).
Takže jazdím velmi opatrne a hlavne dolu kopcom.
Pravdepodobne narážaš na nebezpečenstvo padania reťaze, zatiaľ sa to stalo len 2krát(aj to bola moja chyba pri radení)
V skutočnosti mám rád svoj bike a on to vie a preto ma ešte nezradil.
ani ja teraz nechapem teba. nevadi, o tom tato tema nie je.
pokracuje sa v teme
Keby si sa trošku zamyslel tak keby som sa o bike nestaral tak sa zachvílu rozpadne(už má 10rokov). Tu ide o to, že z vecí a tu nejde len o bike treba vyťažiť maximum a nie hneď všetko vyhadzovať. Napríklad to posledné hlavové som musel vyrábať z jedného nového a jedného starého hlavového zloženia(keby som to nespravil musel by som vyhodiť brzdy). Jednoducho ten typ sa už nevyrába, tak som musel improvizovať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Najlacnjesia nova SRAM-ka stoji kolo 550 Sk a udajne vydrzi viac.
Tomu ja rozumiem!!! Retaz je dôlezita!!! , ale mne nejde dohlavy aky je rozdiel v mierke nie v retazi. Mierka sktorou merias v akom stave je retaz za 200sk musi byt taka ista ako ta za 600sk ci tam sa plati uz len za znacku?
Tu co lupil za 200 je noname a je to proste len kus pozinkovaneho 1.5mm hrubeho orezaneho plechu
Ta co stoji 600Sk je od Konex-u a vyzera uplne inak. Videl som ju len na chvilu v ceniku (pokial nezbadal jej cenu
A odmeriava vacsiu dlzku retaze takze aj kvoli tomu bude zrejme presnejsia.
Skratis si zivotnost ozubenia.
Skratis si zivotnost ozubenia.
Jarovi 10tis. inemu tis.Vyber si.Nato vplyva vela faktorov.Kup si kaliber a men,ked zacina byt vytahana.
prvy krat mierka zapadla do retaze
je to velmi velmi individuálne...nepovažujem sa za "silového" jazdca
AUTHOR Napísal:
aha takze po kolkych km by sa mala menit??
Sak si precitaj najprv celu temu ako ti povedal PaliG a zistis zhruba kolko stoji
no ale nie kazdy ma k dispozicii posuvne meradlo (šubleru
http://www.manutan.sk/Dielenske-vybaven ... 21133.html
a kolko mm mam namerat s pos.mer. resp. akym sposobom to merias???
inak vdaka tejto diskusii som si uz kupil aj ja "pracku" na retaz a fakt cool vecicka to je
http://www.barbieripnk.it/tornado.html
Mam ti vygooglovat informacie o pohrebe takeho drsnaka?
chvalit sa tym, ze sa o bike nestaras - z toho sa mi .... nepostavi.
2pista nemusis. ako dochodca urcite nemas cas na googlovanie
Na bicykli som spadol ak si dobre pamätám raz a bolo to na asfalte, nevšimol som si cca.20cm vlnu na asfalte letel som asi 5m, ale našťastie som nemal ani škrabanec
Takže jazdím velmi opatrne a hlavne dolu kopcom.
Pravdepodobne narážaš na nebezpečenstvo padania reťaze, zatiaľ sa to stalo len 2krát(aj to bola moja chyba pri radení)
V skutočnosti mám rád svoj bike a on to vie a preto ma ešte nezradil.
pokracuje sa v teme
pokracuje sa v teme
Keby si sa trošku zamyslel tak keby som sa o bike nestaral tak sa zachvílu rozpadne(už má 10rokov). Tu ide o to, že z vecí a tu nejde len o bike treba vyťažiť maximum a nie hneď všetko vyhadzovať. Napríklad to posledné hlavové som musel vyrábať z jedného nového a jedného starého hlavového zloženia(keby som to nespravil musel by som vyhodiť brzdy). Jednoducho ten typ sa už nevyrába, tak som musel improvizovať.