Jazdim na MTB od juna tohto roku, mam najazdenych iba nieco vyse 1500km, snazim sa tri krat do tyzdna v priemere tri hodiny odjazdit (teraz na jesen menej), ale k veci:
Moj tep v klude ma hodnotu od 45 do 50, maximum podla sporttesera 195, ale vacsinou sa snazim nad 185 nechodit. Priemernu TF mi vypocita 145-150 po kazdom vyjazde. Vaha 100kg, vek 26.
Myslite, ze su to normalne hodnoty? Najmä ten pulz v pokoji sa mj zda az prilis nizky, kedze niesom top sportovec.
Aké hodnoty TF mate vy?
Dakujem za odpovede.
Na EKG vidim komorovu extrasystolu. Ak sa mozem spytat, tak je to od detstva, ci v dospelosti sa to vyvinulo?
Ja som maval presne tento problem, ze prve minuty som maval tepy z hrudaku aj 250 (pritom max mam len okolo 170), uz som ho chcel zahodit, ale niekto mi poradil ze treba poplut a odvtedy funguje vzdy od zaciatku ako hodinky. ☺️
ten pretek to boli tri kola zvlnenej trate...asfalt
jakubpolak... pisem sukr.spravu
tu je téma aký máte maximálny pulz za minútu a ty si tu dal chybný údaj 253 bpm za minútu - chybné vyhodnotenie tvojej skutočnej minútovej pulzovej frekvencie hrudným pásom - takže 253 je blbosť, keby si mal trénovať podla tých blbostí co ti ukazuje hrudný pás tak neviem
a prečo si pred chvílou písal že idem svoje ?
pre toto co si napisal:
hrudák zaznamenáva pri systolách dalšie údery navyše, napr. dva údery mu vyhodnotí ako tri, a kto vie či to nebude podobne aj u ostatných bajkaroch co majú cez 210..
ak ta to poburilo, ospravedlnujem sa...
aspon sme zistili, že velmi vysoké hodnoty namerané hrudnými pásmi - napr. možno viac ako 210 môžu byť hlúposti - nie je to skutočný počet pulzov za minútu ale je to zlé vyhodnotenie skutočných údajov hrudným pásom, už je jedno či ja alebo ty a od kedy ideme svoje
min pulz 34 ( v noci)
maximalny 232 ( na pretekoch - uvodna cast)
min pulz 34 ( v noci)
maximalny 232 ( na pretekoch - uvodna cast)
Podobný minimálny pulz má môj otec, celoživotný aktívny bežec...
Priemerka za cely cas (cca 50 min) mohla byt tak okolo 185.
Priemerny pulz za celych 5 dni monitoringu vratane sportovania ale aj relaxu som mal na 63, pulz nad hodnotu 120 bolo iba 1,6 percenta zo 118 hodin zaznamu (po pretekoch som mal tri dni veget).