Svrbenie oci je moj jediny pozostatok zo vsetkych alergii, ktore som mal :) a ked je to uz dost zle, pomoze claritin/zyrtec a pohoda.
19.07.2023 - 11:21:48
00
Mna svrbeli oci, ked som pred dvoma tyzdnami prechadzal Muranskou. Takze travy, ktore tam kosili.
Neviem ale, ci to nahodou nebolo z toho spreju proti medvedom, ktorym som sa nasprejoval.
19.07.2023 - 12:11:35
00
Jj, keď na seba striekas sprej na medvede, treba na chvíľu zavrieť oči.
19.07.2023 - 12:38:48
00
Mozem opisat moje skusenosti s alergiou.
Nikdy som nebol na nic alergicky a prve priznaky som si vsimol az, ked som chodil na vysku, ked po ceste vlakom som mal rad hlavu v okne a pocitoval som jemne svrbenie v ociach potom.
Skok asi o 10 rokov...situacia sa zhorsovala z roka na rok az po pomerne vazne stavy, ked som tak 3-4 tyzdne v roku mal velke problemy. Kychal som par minut po prebudeni, oci svrbeli, ale nesmel som sa ich ani dotknut lebo nastalo peklo a tak pomahalo vyplachovanie studenou vodou aspon na chvilu, Vo finale ma svrbelo hrdlo, usi a po cely den som mal plny nos a kychal.
Nemam moc rad medicinu, takze k doktorovi som nikdy nesiel, navyse okolo mna bolo dost alergikov s celkom otrasnymi pribehmi, co ma este viac odpudzovalo s tym, ze ani doktori si nevedia s alergiou poradit.
"Vyliecil" som sa uplne nahodne, ked som asi v 35 rokoch 1x skusil ryzovu kuru.
https://zivot.poradna.net/articles/2650182-ryzova-kura-zazrak-z-vychodu, tu som o tom pisal pred par rokmi.
Povodna myslienka bola len skusit nieco nove a precistit si trubky zvnutra a necakal som od toho nic, pretoze som pomerne imunny na rozne veci medzi nebom a zemou a dokonca aj na klasicke lieky.
Do ryzovky som siel pocas najhorsieho obdobia, kedy sa mi naozaj tazko existovalo a uz na 2-3 den som si uvedomil, ze moje potiazie takmer uplne zmizli. Nejake to lahke svrbenie som sice stale pocitoval, aj som obcas kychol, ale mohol som si siahnut kludne na oci a neznesitelne svrbenie zmizlo uplne.
Povodne som si myslel, ze to bola len nahoda, ale pockal som rok a ked prislo to obdobie znovu a ja som zase zacal mat problemy siel som do ryzovky znovu a znovu priznaky ustupili na takmer nebadatelne.
Takto som to robil po dobu asi 10 rokov az som jeden rok zistil, ze uz obdobie mojich alergii (vacsinou maj-jun) zvladam aj bez ryzovky a zacal som ju vynechavat. Je to predsa len zahul na psychiku, test pevnej vole a nie je to pre kazdeho. Urcite som sa na to netesil kazdy rok.

Ale mne to urcite v boji s alergiou pomohlo, navyse ma to mnohe ine benefity, takze skusit to odporucam.
Bouzial poznam asi len 2-3 ludi, ktori to dotiahli do vitazneho konca, pretoze naozaj malokto to zvladne.
19.07.2023 - 15:40:45
00
hm a na covid odporucas vodku a bromhexin?
kks, mozem cely prispevok dat do Hlodov fora?
19.07.2023 - 15:46:08
01
Ja mam menej radikálne riešenie, ak niekto nechce lieky. Žihlavový čaj.

Btw. Až teraz som si uvedomil, že ako robím už skoro 2 roky intermittent fasting, tak som antihistminika ešte nepotreboval. Tieto oči ma svrbia teraz par dni a len večer chvíľku, vymyjem vodou a pokoj.
19.07.2023 - 16:00:22
00
Dudo napísal:
hm a na covid odporucas vodku a bromhexin?
kks, mozem cely prispevok dat do Hlodov fora?

Kludne si to tam daj, ja som len popisal nieco co som zazil, nie je to nic z pocutia, je to moj vlastny prezitok. Pre teba hlod, pre mna zaujimava zivotna skusenost.
19.07.2023 - 21:38:48
00
keyboard_arrow_up