Mam problem s bolenim chrba. Do asi50. km je to v pohode ,ale potom ma tak zacne bolet chrbat, že musim zastavovat a ponatahovat sa. Takmer vzdy ma to chytne aj pri vystupe na dlhsi kopec. (Ti co ste z Kosic urcite poznate Kojšovku, tam ma to chytne niekde v polovici kde cestu krizuje lanovka.)
Dost ma to stve, sedlo mam nastavene dobre,nechal som si poradit odbornikom.
Pocul som o cvikoch na chrbtove svaly, ale ziadne nepoznam.
Ak viete ako by som si mohol pomoct, alebo ak viete o nejakej dobrej www stranke, tak sa mi prosim ozvite na mail.
Sportu zdar!
29.03.2003 - 18:56:55
00
A nemas malu kostru? mozno potrebujes vacsiu...
22.04.2003 - 15:43:47
00
nuz som zvedavy ako si chces dat vymenit vacsiu kostru, kto to transplantuje? :-)))
21.05.2003 - 12:05:51
00
možno myslel rám , ten voľakedy volali kostra
03.10.2003 - 13:56:00
00
nieco som cital na www.kpo.cz niekde tam je sekcia o radach od nejakeho doktorka, si to najdi.Volaco je tam pisane ze bolest chrbta je sposobena slabymi a neprecvicenymi krizovymi brusnymi svalmi.Tie sa vraj daju poposilovat hlavne behanim do schodov.Neviem ci bajkujes casto,ale vacsina ludi s tym ma problemy ked znovu zacne bikovat po par mesiacoch.
05.10.2003 - 17:12:06
00
Tiež mam s tým problémy asi ako večšina, hlavne na maratonoch keď intenzivne šľapeš, dosť sa mi osvedčilo rôzne meniť polohu a naťahovať sa ( krutiť do klbka a vystierať chrbat.
11.11.2003 - 00:41:34
00
Asi to je problém viacerých bajkerov, ale keby ti nepomohla transplantácia kostry, nepomôže ti ani výmena rámu. Rám s tým nemá nič spoločné, lobo malý rám môžeš kompenzovať sedlovkou a predstavcom, posunom sedla a šírkou riadítok. Tiež mávam občas tento problém, a spočíva väčšinou v zlenivených chrbtových a šijových (krčných)svaloch. Na to je jediná rada- začať ich precvičovať pod dozorom odborníka v posilovni, čo ma nikdy nefascinovalo, a tak som začal radšej behávať. Je to trochu lepšie., ale kamoš začal posilovať chrbtové svaly v posilovni- fitnesku, a má úplný pokoj. Jeden odborník mi vravel, že na príčine môže byť aj nízky predstavec, a tým pádom moc zohnutý chrbát, zaklonená šija a z toho bolesti chrbta pri dlhom statickom napnutí a zároveň namáhaní.
15.01.2004 - 19:42:29
00
Chyba je v slabych chrbtovych svaloch chce to cvicit, zrat vitamin B, a nejake ine sportove aktivity (plavanie), mimochodom pracujem na Neurochirurgii.
18.03.2004 - 02:56:07
00
chyba je v tom, ze bajkujes...najlepsie bude, ked sa ulozis pohodlne na kreslo, pustis nejake preteky na videu, vezmes nieco slane a zopar hodin sa budes venovat pasivnemu sportu :-))))))))))))))))
03.09.2004 - 23:21:58
00
Tuto je to v celku dobre popisane http://www.kpo.cz/fyziologie/posez.htm
27.09.2004 - 11:46:01
00
vitamin B je tusim aj v pive nie? :D
19.08.2005 - 14:20:30
00
V pive je vitamin P :-) †††
07.09.2005 - 18:20:38
00
caute bajkeri, som tak trochu od fachu a kdesi som v nejakej studii cital ze vacsina bolesti chrbta u bajkerov, hlavne XC, enduro - t.j. nie u tych, ktorym trci z chrbta nejaky konar alebo kost = DH, je problem v spatnom nastaveni sklonu sedadla, skus si sklopit sedadlo viac dopredu - budes sa opierat sice viac o ruky, niekomu to vadi.. ale mne to pomohlo.
29.09.2005 - 12:31:27
00
caute bajkeri, som tak trochu od fachu a kdesi som v nejakej studii cital ze vacsina bolesti chrbta u bajkerov, hlavne XC, enduro - t.j. nie u tych, ktorym trci z chrbta nejaky konar alebo kost = DH, je problem v spatnom nastaveni sklonu sedadla, skus si sklopit sedadlo viac dopredu - budes sa opierat sice viac o ruky, niekomu to vadi.. ale mne to pomohlo.

ludia neviete ci by mi pomohlo toto stlopenie sedadla. lebo dnes som bol sa tak trochu odviest na biku a po 50 km som skoro skapal. nezastavil som len preto ze som to mal domov len 5 km.
15.06.2006 - 13:40:46
00
Cvic hrazdu...ruky nasiroko a zdvihaj sa dopredu aj dozadu.Na krizovu oblast je potom vyborny cvik lahnut si na brucho,dat ruky za hlavu a dvihat hornu cast tela,pripadne aj naraz nohy hore.Ako keby si robil mostik,ale si na bruchu.Je to nieco ako brusaky naopak.
Inak hrazda rulez....Zosilneju ti ramena ,ruky aj chrbat.
Pekne 6x 8 opakovani.3dopredu,tri dozadu.
ozaj: aj strecing,resp. joga je vyborna vec
15.06.2006 - 14:43:22
00
keyboard_arrow_up