Susene hrozienka,slivky,marhule,atd.. celkom fajn vec :)
Jest je dolezite .. urcite je lepsie pri 8h vylete v polke trasy zozrat velku mastnu klobasu, ako nejest vobec nic. Ale su veci, ktore su fakt nevhodne...alebo velmi malo vhodne. Zle je sa prezrat, alebo chlastat alkohol.
24.05.2011 - 15:46:44
00
2 breer Vygoogli si co to o joge. Dozvies sa ze kvalita vysledneho produktu metamorfozy potravin v ludskom tele je neskutocne dolezita. Mozno aj Bukovsky by ti to vysvetlil. :lol:

pista som rád, že to berieš s humorom :handshake:, ale vplyv jogy, splnu mesiaca či nedajbože Bukovského na výslednú kvalitu produktu, ktorý skončí aj tak väčšinou v odpadovej rúre ma nezaujíma ;)

btw: v takom teple aké je teraz namiesto treningu si dám radsej pár :beer: a zabafám z fajočky :y:
24.05.2011 - 15:56:04
00
Jake teplo .. za mesiac bude o 10 stupnov ciac :sweat: :sweat:
24.05.2011 - 16:03:27
00
Daj si vyprazany rezen a hotovo :)
24.05.2011 - 16:12:23
00
Zalezi co je to ta kriza .. to mas ako s cukrovkarom, ked upadne do komy a das mu cukor, tak sa preberie, ovsem urcite nie kvoli placebu :lol:
Psychika je dolezita, lebo ona ovlada hormonalne okruhy (a tie zase spatne psychiku).Ak ale nemas cukor, resp. klesla jeho hladina, tak potom placebo nepomoze. Ale je to tak, ze ak mas krizu, nieco si zanedbal .. prisun energie. LL dobre napisal :lol:

Samozrejme máte obaja pravdu, ideálne je vôbec sa do krízy nedostať, ale ak už príde, tak taký gél ťa z nej relatívne rýchlo dostane.
A s tým placebo efektom som to samozrejme nemyslel tak, že sa dá ísť čisto iba na placebo efekt :)
Samozrejme, že je treba dopínať cukry, ja som mal skôr na mysli to, že na zvýšení výkonu má podiel doplnený cukor a čiastočne aj placebo efekt.
No je tu už popísaných 6 strán, tak to tu už prosím ďalej neriešme, prípadne cez PM.
24.05.2011 - 16:54:04
00
Aha, takze Ty si myslel nie gel ako taky cely, ale to vselico, co v nom je ? Taurin,koefin a dalsich plno veci ? Zalezi aky gel, teda skor kolko tych cukrov v nom je, lebo 25g gely su nanic, ale hlavnu vyhodu tam vidim skor v tom, ze ked je clovek uz na tom zle, nema chut jest a uz vobec nie tycinky, tak ten gel sa da zjest v pohode aj vtedy :lol:

Inak, to nevadi, ze to rozoberame, imho je to k teme, a budto niekomu pomoze, alebo sa aspon pobavi :lol:
24.05.2011 - 17:40:43
00
ale cukrov ani nesmie byť veľa, tuším nad 35-40 g, kvôli príliš silnej inzulínovej odozve (hlavne sa to týka tzv. rýchlych cukrov. Btw. ultrabežci (nad 6+ hodiny) už zväčša nejdú na cukry ale na tuky
24.05.2011 - 18:08:44
00
Na cukry svaly idu vzdy .. bez cukru nejde spalovat tuk (jedine srdce ide cisto na tuk). Tukovy metabolizmus sa aktivuje uz po asi 5 minutach ... Pokial by sme mali byt presnejsi a ist do hlbky, tak v skutocnosti uz pri 4+ hodiny sa uz zacina spalovat nielen tuk, ale svaly/bielkoviny/aminokyseliny/atd... v kazdom pripade cukor treba vzdy. Ale myslim, ze dobre vravis, ze ho nesmie byt prilis vela naraz :nod:

edit: ale to uz asi sa viac rozoberalo tu o-hociom/spalovanie-tukov-t16249-30.html (dobry prispevok k tomu dal giro)
24.05.2011 - 18:38:57
00
Aha, takze Ty si myslel nie gel ako taky cely, ale to vselico, co v nom je ? Taurin,koefin a dalsich plno veci ? Zalezi aky gel, teda skor kolko tych cukrov v nom je, lebo 25g gely su nanic, ale hlavnu vyhodu tam vidim skor v tom, ze ked je clovek uz na tom zle, nema chut jest a uz vobec nie tycinky, tak ten gel sa da zjest v pohode aj vtedy :lol:

Inak, to nevadi, ze to rozoberame, imho je to k teme, a budto niekomu pomoze, alebo sa aspon pobavi :lol:

No ja som chcel povedať v podstate len toľko, že nezáleží iba na zložení traťovky (koľko akých cukrov, bcaa, kofeínu, taurínu etc. obsahuje) ale aj na tom, na koľko veríš v to, že ti tá konkrétna traťovka pomôže k lepšiemu výkonu (tento jav sa nazýva placebo efekt (termín pochádza z medicíny - liečenia chorôb, no samotný princíp placebo efektu funguje aj v iných oblastiach))
To riešenie krízy som uviedol len ako príklad, asi som to zvolil trocha nešťastne, skúsim to vysvetliť jasnejšie:

Predstav si, že by Ti na maratóne povedali, že na občerstvovačkách sú k dispozícii nejaké extra special muesli tyčinky, ktoré keď budeš jesť, tak ušetríš 10 minút na 100 kilometroch a Ty by si tomu úprimne veril. (to je kľúčový predpoklad)
Ak by ti potom na občerstvovačke dali obyčajné muesli tyčinky za 20 centov, no ty by si ich jedol s vedomím, že sú to nejaké extra special čo nenormálne zvyšujú výkonnosť, išiel by si aj na tieto obyčajné muesli tyčinky pravdepodobne rýchlejšie ako vtedy, ak by si vedel, že do seba tlačíš len obyčajné muesli tyčinky.
Samozrejme, ak by ti namiesto tej muesli tyčinky dali niečo, čo chutí aj vyzerá rovnako, no nemá žiadnu výživovú hodnotu (skutočné placebo), mohol by si sa aj na hlavu postaviť, mohol by si akokoľvek veriť, že ti to zvýši výkon a stejne by Ti po nejakom čase došlo. Teda čisto na placebo sa jazdiť samozrejme nedá :-)

Príklad, ktorý je možno bližší tejto téme: Ak by sme tu všetci užívateľovi radov2 napísali, že piškóty a hroznový cukor sú najlepšie traťovky (nejde o čisté placebo, nakoľko piškóty samozrejme nejaké živiny (cukor) obsahujú), možno by sa mu na ne išlo lepšie ako na nejakú značkovú tyčinku za 2€, lebo by skutočne veril v účinok piškót a hroznového cukru. Toto všetko dokáže psychika.
Aby som to teda definitívne zhrnul, všetko, čo som chcel povedať je to, že nezáleží len na zložení traťovky, ale do istej miery aj na tom, ako silno je jazdec presvedčený o tom, že tá-ktorá traťovka je pre neho najlepšia.
24.05.2011 - 21:44:24
00
Placebo viem co je :nod: , len som povodne nepochopil, co si chcel povedat :^) .. nemusel si tolko drat keyboard :lol: .. bo si napisal, ze gely su placebo :!: .. osobne skusenosti mam s roznymi gelmi a zopar tycinkami :?: , a nejake rozdiely som zaznamenal, teda u gelov. U tyciniek som nikdy nic necitil :shake: , s vynimkou 2 :party: .. ked sa tak rozpamatam na stare casy maratonske :$ , tak som si overil, ze na dlhe maratony 7h a viac len gely nestacili :sweat: .. a najlepsie co som jedol na maratone boli domace lekvarove kolaciky :clap: v Omseni na poslednej obcerstvovacke na Dubnicaku 2003 a chlieb s mastou na poslednej obcerstvovacke na Horalovi :rock: .. doteraz sa mi tusim zbiehaju slinky ked si na to spomeniem :P .. po bananoch som mal hlad :whew: super boli melony :mm: , a uplne parada pomarance, tie som likvidoval. Jablko bolo tiez fajn. A aj obycajny chlieb, ten som vzdycky vital, a naopak neznasal som tie musli tycinky :puke:
24.05.2011 - 23:37:59
00
No,
tychto sest stran keby som precital este ako lahkyamater, tak sa dam radsej na potapanie :lol:

Mlady ma z toho asi este vacsi gulas ako na zaciatku (ale berie to moc cez vedecke kruhy - jeho chyba :P )
Sestnastrocny chalan moze pocas treningu jest klince, okusavat smirgel a zapijat to brzdovou kvapalinou :D Jeho metabolizmus stravi VSETKO... (kde su tie casy polkilovych spagiet k obedu.... :clap: ) Ze sa nezlepsuje? To bude chyba asi niekde inde...

Tato tema je dost individualna, uz som zozral v polovici treningu aj klobasu, a islo sa v pohodicke dalej.

Ale k veci: nosim BEBE Dobre rano keksy, banan, nejake tycinky Aminostar od sponzora a ked ma dobehne hlad, stacia na to 2 pernicky zapite vodou. Ak ide o dlhsi vyjazd, v restauracii palacinky, cestoviny a na poslednych 30 km si dam gel.
Podstatne je, nenapchat sa k prasknutiu a nenechat sa uplne vyhladovat.....
25.05.2011 - 08:35:21
00
len tak OT k podpisu tazkehoamatera...na akých plášťoch budeš jazdiť keď dôjde ľudstvu ropa? :)
25.05.2011 - 17:56:58
00
dame repas v puchove :D
25.05.2011 - 21:03:26
00
len tak OT k podpisu tazkehoamatera...na akých plášťoch budeš jazdiť keď dôjde ľudstvu ropa? :)


Musím reagovať: Mladý muž, to treba brať trochu s nadhľadom, ale zároveň ako môj názor na fungovanie sveta.. :worried: .. na jednej strane ťažkí biznismani :emo: , preháňajúci sa po asfaltových cestách na Humroch a Landcruiseroch, arogantne nás vytláčajúci z cesty (všimni si, že v aute vždy sedí len jeden človek), na strane druhej minimálne rezervy fosílnych palív...

Pozri sa koľko áut stojí pred fitnescentrami ... holt životný štýl - naštartujem svoje SUV a idem makať.... :fubar: ,
Cyklistika neni pre lenivých .... poznáme cenu námahy na prejdenie jedného kilometra.... :whew:

PS: keby došla ropa, cykloplášte sú ešte ten najmenší problém ľudstva..... vraky lietadiel na letiskách, hrdzavejúce lode v prístavoch..... žiadne vozenie tovaru sem a tam, bez rozmyslu... možno až toto nás preberie....
26.05.2011 - 11:00:50
00
neodpovedal si na otazku :wasntme:
26.05.2011 - 14:36:16
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up