MageZ napísal:
pocul si uz o pojme ilustracna fotografia?


Neuveríš, ale áno. A ty si počul už o pojme "ilustračné video"? Hoplá, nejaký bug zrejme...

Prílohy:

fake1.jpg
fake1.jpg 137.33 KiB thumb_up0thumb_down

14.04.2020 - 21:45:20
02
Ako ja som teda za každú srandu, ale zase robiť vážne uzávery o mediálnom zákulisí z tohto? :tmi:

Prílohy:

logo.png
logo.png 16.98 KiB thumb_up0thumb_down

14.04.2020 - 21:46:19
01
tulenik napísal:
Matejos Hovorí ti niečo slovné spojenie "stock photo"? Prvotriedne médiá majú na mieste vlastného reportéra (pokiaľ stačia kapacity), druhotriedne používajú fotky zavedených agentúr, treťotriedne prejdú nejaký Shutterstock a do vyhľadávania napíšu "Italy" a "coffins" a vezmú prvú kravinu čo im príde dosť efektná.
A samozrejme, reálne ten článok vyzerá takto: https://www.kanyidaily.com/2020/03/italy-record-highest-death-of-coronavirus-as-627-persons-dies-in-a-single-day.html


Vidím, že si to už preveroval. Ja tiež, lebo to mám vo zvyku a našiel som rovnaký článok ako ty. To čo si napísal má samozrejme logiku a môže (a je) to aj reálnou praxou avšak my, tuto prítomní diskutujúci na MTbiker fóre nevidíme do hlavy autorovi článku a tak môžeme len polemizovať, či fotku použil ako ilustračnú (a neskôr ju zmenil), alebo mal v úmysle "udržiavať paniku". Názor nech si spraví každý sám. Ja tu nejdem nikomu nič vnucovať...
14.04.2020 - 21:50:14
00
Novinár chce hlavne predať, postupnosť kvality podania informácie popísal tuleň, čo si na tom nepochopil ?
14.04.2020 - 21:59:52
03
will napísal:
Kaper nenadavaj a uvedom si, ze na rozdiel od spanielska a talianska sa mozes pohybovat relativne slobodne akurat musis mat handru na tvari.

Skus sa poohliadnut na to co sa deje a este len bude diat vo vyspelom Svedsku alebo Belgicku. Tam ludia nie su pozatvarani ani nejako obmedovani. Akurat ze ich 100+ denne ide do drevennych spacakov.

Aby si mal predstavu o cislach. Chripka nakazi cca 10-20% populacie rocne. A zomrie na nu cca 300 ludi na milion obyvatelov. (Doktori prepacia, su to orientacne radove cisla.). V Belgicku mas premorenie cca 0,2% a uz mas tych 300 mrtvych na milion. Kolko mrtvych budes mat, ak sa premorenie zvysi 100 krat?



Vyspele Belgicko je v miestach,kde byvaju trenky po dlhom sedeni. Opatrenia,ktore zaviedli, su zamerane skor na buzeraciu obyvatelstva, nez na zabranenie sirenia nakazy. Ruska vraj netreba, tlacenica pred aj v obchodoch nevadi (niekde sa dezinfikuje, niekde nie). Z obce do obce moze byt problem prejst, policia otaca ludi nazad.
Co ale vobec nie je v poriadku, ze na plazi sa moze prechadzat, ale za statie na mieste, ci sadnutie si co len na minutu na piesok je pokuta 250 euro, dosledne vyberana striehnuciou policiou ako v zlom filme. Vraj sediet treba na lavicke (na ktorej sedi tak 2x5 ludi,kedze je obojstranna) , alebo byt v pohybe.
Zavrete je vsetko, okrem nevyhnutnych prevadzok, t.j. ako na Slovensku, aj bankroty hrozia rovnako.
Vysoky pocet umrti je hlavne v starobincoch, dochodcovia a aj personal, kedze ruska nie su, a do momentu, ked je naozaj zle, dostat sa k testovaniu je nerealne. Zle jazyky tvrdia, ze v pripade umrtia na CoViD mozu pozostali zabudnut na zivotnu poistku, kedze pandemia=vis major, ( a predstavitelia poistovni na priamu otazku v zivom vysielani dali vyhybavu neodpoved).
Ukazkovu neschopnost, absenciu logiky, zavadzanie a umlciavanie "field personnel" moderatorom si mozete pozriet kazdy vecer v relacii "Ter Zaake"v belgickej statnej televizii,odporucam pozriet si par dni po sebe, aby boli jasne suvislosti.

Mam osobne dovody zaujimat sa o situaciu v Belgicku, a spravy mam denne z prvej ruky, okrem spomenutej relacie.
14.04.2020 - 22:05:57
01
Srsen napísal:
Novinár chce hlavne predať, postupnosť kvality podania informácie popísal tuleň, čo si na tom nepochopil ?


Pre lepšie pochopenie - už starý vtip :)
Róbert Fico sa sťažuje svojmu poradcovi:

Už naozaj neviem, čo mam urobiť, aby ma domáca tlač stále nenapadala. Čokoľvek urobím je na nič. Keď niekde uvoľním financie, píšu, že moc rozhadzujem. Keď nič nedám, vraj som sebec…

Poradca: Musíte urobiť nejaký zázrak.

Fico: Zázrak? Aký zázrak??

Poradca: Naučte sa trebárs chodiť po vode.

Róbert Fico usilovne trénuje, až jedného dna vie skutočné chodiť po vode. Svoje schopnosti chce jedného dna oficiálne predviesť na hladine Dunaja. Celu akciu samozrejme sledujú novinári z celého sveta. Fico teda Prejde po hladine Dunaja na druhu stranu, a na druhy deň svetová tlač píše na titulkách:

New York Times: Róbert Fico walks on the water!!!

Daily News: Slovak prime minister walked through the Dunaj river!!!

Novy Čas: Škandalózne odhalenie! FICO NEVIE PLÁVAŤ!!!
14.04.2020 - 22:22:52
020
Matejos napísal:
Neuveríš, ale áno. A ty si počul už o pojme "ilustračné video"? Hoplá, nejaký bug zrejme...


Neviem či to profesionáli volajú zrovna „ilustračné video“, ale tu to skôr ako na zákerné falšovanie skutočnosti vidím na obyčajnú blbosť či lenivosť editora (možno aj oboje súčasne, zvlášť keď preťaženú JIS momentálne v USA rozhodne netreba extra hľadať) a urputnú snahu dostať sa o 2-3 triedy nižšie na stupnici dôveryhodnosti - viď https://www.snopes.com/fact-check/cbs-news-italian-hospital/ ...
14.04.2020 - 22:53:48
00
Ten pojem Vyspele som zabudol dat do uvodzoviek. Samozrejme, ze Belgicko je uplne ze zle. A rovnako Svedi. Uplne sa zblaznili a klamu sami seba.
Ja som na BE zainteresovany iba pracovne. Ked to padne budem si hladat novu robotu - ale mrtvi na tom budu horsie.
14.04.2020 - 23:01:07
00
Matejos napísal:
Vidím, že si to už preveroval. Ja tiež, lebo to mám vo zvyku.

Hej naozaj? Lebo iba asi deň dozadu si tu kámo zavesil video o tom, ako je koronavirus výmyslom, kde ide za farmaceuticku očkavaciu lobby idu v záprahu spolu Bill Gates s Hillary Clinton. Od typka, čo tvrdí že korona sa da liečiť inhalovanim horúceho vzduchu z fenu. A typek vo videu o korone spomenul iba ako off topic, alebo možno teaser na ďalšie pokračovania, že skleníkové plyny vôbec nespôsobujú klimatické zmeny 🙂.
14.04.2020 - 23:02:11
01
triki napísal:
je úplne jasné,že bary a krčmy v auparku ekonomike určite nepomôžu rovnako ani sulíkove autosalóny.


a ty si vobec uvedomujes, kolko ludi robi v tych servisoch, predajniach, sluzbach (ci uz je to to holicstvo/ kadernictvo, krajcirstvo atd...)???
Matovic moze tliachat, ze je to iba 2% HDP, ide o to kolko tisicov ludi to je, co uz x tyzdnov nemaju prijem, aby platili najmy, uvery ci jedlo?

No a ten jeho posledny post na FB, no dakujem velmi pekne.
Takymto stylom uz prekonava Kapitana aj Roberta.
15.04.2020 - 00:01:58
02
niektore obchody maju vyznam niektore velmi nie. napr take kadernictvo, isiel by si tam aby ti kadernicka behala rukami po hlave? a na druhej strane, keby si mal kadernictvo otvoril by si ho a riskoval by si nakazenie s kazdym zakaznikom? nehovoriac o tom ze potom nakazis xy dalsich kym zistis ze si nakazeny (ak vobec). teraz ti ludia dostanu aspon daku nahradu mzdy. ale ked ich otvoria tak ak sa nemylim uz nedostanu nic a budu si musiet zarobit. a ked ti pride do kadernictva 5 ludi za den lebo sa boja, tak asi velmi nezarobis...

a stale plati ze ak tych par tyzdnov polozi niekoho na kolena, tak nie virus je na chybe, ale to ze niekde vo svojom osobnom rozpocte spravil chybu
15.04.2020 - 02:15:05
00
martinkluckask napísal:
Sms prisla aj mne a to som sviatky stravil celkom aktivne, samozrejme osamote a v ramci okresu :)



Tiez mi prisla smska :) a to som cele sviatky pobehoval autom GA-TT-SV-BA :tmi:

Aj jednu kontrolu som si uzil :D
15.04.2020 - 06:15:51
00
Kaper napísal:
A my tu budeme poschovani jak krtkovia do 2024,kym zmätko nepojde do pixe.

problém s uvoľňovaním obmedzení je asi taký, že sa musí robiť s ohľadom na "lowest common denominator", inak povedané, aby to pochopil úplne každý. Lebo v opačnom prípade "hurá, obmedzenia sú zrušené, môžme zasa robiť čo chceme" hrozí druhá vlna a sedeli sme mesiac doma zbytočne. Samozrejme, kedy boli všetci rozumní a správali sa podľa toho, tak sa môžu obmedzenia zrušiť. Len v takom prípade by sa nemuseli ani zavádzať...
15.04.2020 - 06:20:07
02
Coronavirus Cases:
2,000,065
15.04.2020 - 07:23:49
01
bedo napísal:
problém s uvoľňovaním obmedzení je asi taký, že sa musí robiť s ohľadom na "lowest common denominator", inak povedané, aby to pochopil úplne každý. Lebo v opačnom prípade "hurá, obmedzenia sú zrušené, môžme zasa robiť čo chceme" hrozí druhá vlna a sedeli sme mesiac doma zbytočne. Samozrejme, kedy boli všetci rozumní a správali sa podľa toho, tak sa môžu obmedzenia zrušiť. Len v takom prípade by sa nemuseli ani zavádzať...

Ono ani nie druhá vlna, ale druhá fáza nákazy, ktorá u nás zatiaľ nebola a nikto nevie, kde je tá hranica. Bol k tomu zaujímavý článok od fyzikov v denníkn. Ak má niekto predplatné, tak sa to dá celé prečítať. Tu len úryvok:
https://dennikn.sk/1847055/nefarmakologicke-opatrenia-su-bicom-na-novy-koronavirus/


Prvou fázou šírenia je vznik jednotlivých prípadov náhodne v čase a priestore v závislosti od hustoty obyvateľstva a jeho sociálnych interakcií. Je to fáza vzdialená od hraničného prahu epidémie a označuje sa ako PTP (z angl. pre-threshold phase).

Druhá fáza sa začína v blízkosti kritického hraničného prahu epidémie a je označovaná ako NTP (z angl. near-threshold phase). Charakterizuje ju výbušný rast prípadov s prírastkami proporčnými k celkovému stavu infikovaných.

Počet prípadov sa zdvojnásobuje každých dva až päť dní, čo je exponenciálny rast. Výsledkom sú veľké množstvá nových infekcií v krátkom čase. Táto fáza trvá 20 až 30 dní, ale ak sa opatrenia na potlačenie rastu prípadov neprijmú alebo sa prijmú neskoro, jej trvanie sa ešte predlžuje.

Tretia fáza je pomalý rast a saturácia, v ktorej čas zdvojnásobenia prípadov postupne narastá na niekoľko desiatok dní, kým sa rast nových prípadov asymptoticky zastaví.

Priebeh tejto fázy je už zvyčajne významne ovplyvnený nevyhnutnými urgentnými opatreniami, ktoré sú reakciou krajín na kritickú situáciu, ktorá vznikla v priebehu druhej fázy.
15.04.2020 - 08:05:51
01
keyboard_arrow_up