Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ahoj, mám moku aj aeropress. každý robí inú kávu, to je treba ochutnať... k espressu bude asi bližšie moka, ale pri aeropresse máš väčšiu kontrolu nad celým procesom. ja používam oboje, ak chcem viac kávy tak aeropress, ak viac hustejšiu, tak moku. tiež je rozdiel v použitej káve, na aeropress mi viac chutí svetlo pražená káva, na moku tmavšie. mlynček napríklad Porlex Mini, malý, skladný, a z mojej skúsenosti melie rýchlejšie a viac konzistente ako Hario Skerton, čo stojí podobne.
Zobraziť komentár 24.09.2016 - 19:12:23
01
K prese je najblizsie moka aj ked vysledna chut je odlisna a chyba jej krema. Do moky si prazim trocha svetlejsie ako do paky , vyniknu viac ovocne chute. full city je u mna konecna.Kava ktora ma vysiu aciditu tak mi v moke viac vyhovuje ako v prese. Yreba hlavne poskusat a nebat sa experimentuvat. Aeropress sa chystam uz rok a akosi sa ktomu nemozem dokopat
Zobraziť komentár 24.09.2016 - 19:50:40
00
Nič nie je ako espresso... A už vôbec to nie je o "kreme" na vrchu. Espresso je extrakcia z kávových zŕn pripravovaná za prísne špecifických podmienok a technologickým postupom. A áno pretecena horúca voda cez kavovu drť má tiež chuť " kávy "...
Zobraziť komentár 24.09.2016 - 20:19:15
01
Mám rád presso - mám na to aj mašinu, ale nepodceňoval by som alternatívne prípravy kávy, nie je problém urobiť fakt dobrú kávu v koťogo, aeropresse, prekvapkávači, alebo urobiť ozajstný turecký turek, ak vieš ako na to, samozrejme tá káva je iná ako presso, ale určite je to káva.
Zobraziť komentár 24.09.2016 - 21:15:26
02
Nezdielam tvoj názor, a odpovedal som na otázku konštatovanie "čo je podobne..." A správne si to napísal. Sú to " alternatívne prípravy " kávy... To slovo " alternatívne " má svoje opodstatnenie. Osobne som pil aj pripravoval všetky tebou popisovane " alternatívy ", ale pre mňa je jednoznačný víťaz...

Na pochopenie problematiky prípravy kávy treba mať vedomosti... Ináč je to debata o ničom, a len tu budeme vysvetľovať do " súdneho dňa ". Je to trošku zložitejšie ako sa vám zdá.
Zobraziť komentár 24.09.2016 - 21:29:30
00
Kazda priprava ma nieco do seba. Aj ked uprednostnujem paku , tak alternativa je prijemnym spestrenim, kde vyniknu ine chute ako pri esprese.
Zobraziť komentár 25.09.2016 - 07:33:08
00
Ramon bratu nepochybujem o tvojich znalostiach a skusenostiach s pripravou kavy, no existuju iste hranice...kedy uz si kava vychutnava teba a nie ty kavu ;) a neviem ci si ju uz neprekrocil :) z vasne sa lahko stane posadnutost
Zobraziť komentár 25.09.2016 - 08:30:55
05
Najlepsia je zalievana, cukor mlieko mňam
Zobraziť komentár 25.09.2016 - 08:47:03
00
arrow_leftRamon1 napísal:
Je to trošku zložitejšie ako sa vám zdá.
... a co ak je to zlozitejsie aj ako sa to zda tebe, to si naozaj myslis, ze uz vies o kave vsetko?!
Zobraziť komentár 25.09.2016 - 09:32:19
00
Hack3r lepšie by som to sám nenapísal :)
Zobraziť komentár 25.09.2016 - 13:48:42
00
Ramona mam ako cloveka rad a vazim si ho...tak snad to bratku nebudes brat ze som sa do teba navazal ;-)
Zobraziť komentár 25.09.2016 - 13:57:23
00
A co kapsle? Jak jsou na tom s kvalitou?
Zobraziť komentár 25.09.2016 - 17:30:29
00
arrow_leftmart910 napísal:
A co kapsle? Jak jsou na tom s kvalitou?

doma mam dolce gusto a kava je chutovo aj vizualne rovnako perfektna ako v robote z 1000 euroveho automatu ktory melie tesne pred pripravou
Zobraziť komentár 25.09.2016 - 19:25:13
00
No aby ste si nemysleli ze som taký suchar, tak sa bez mučenia priznám , ze na dovolenku nosím kapslovy Cremesso a " prekladám " ho koťogom :lol: . Neznevazujem určite iné prípravy / tak som to nemyslel / ale espresso mne osobne chuti najviac . A samozrejne aj ta " práca " na jeho tvorení ...
Zobraziť komentár 25.09.2016 - 20:13:29
01
arrow_leftHack3r napísal:
Ramon bratu nepochybujem o tvojich znalostiach a skusenostiach s pripravou kavy, no existuju iste hranice...kedy uz si kava vychutnava teba a nie ty kavu ;) a neviem ci si ju uz neprekrocil :) z vasne sa lahko stane posadnutost

Trafil si klinec po hlavičke ... Niekedy ju pripravujem , len pre ten pocitu , ze vytlačim " to naj " ... Ale ako sa hovorí " cvik dela mistra " . Niekedy vylejem aj tri extrakcie kým nie som spokojný s dosiahnutým výsledok . No co už je to " von " , asi zo mna hovori ten vírus co som schytal od kolegyni v piatok , včera v inkubačnej dobe este dal 90 kilo a 1860 vyskovych na ceste , co ma dorazilo ... A od noci len vraciam a srackujem :lol: ... A bez jedinej kávičky .
Zobraziť komentár 25.09.2016 - 20:21:56
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up