Predpokladám, že štatistik by to neuznal, ale ja som len skeptik, takže to uznávam a budem experimentovať aj v tomto smere. ;)
01.04.2017 - 08:15:50
00
Keď to poviem zjednodušene, vyššia teplota vyťahuje z kávy horkosť (ktorej v svetlo pražených toľko nie je), nižšia teplota zase kyslosť (ktorej v tmavo pražených toľko nie je). Tmavo pražené sú citlivé ná zvýšenú teplotu (objavujú sa v chuti prepálené tóny z kávy), svetlo pražené naopak na nižšiu teplotu (viac acidity, ale takej nepríjemnej, octovej). Vhodnou teplotou sa dá nájsť balans podľa osobných preferencií.
01.04.2017 - 11:18:35
00
Dalsi typ na vybornu kavu v Po je Dublin caffe,beru od Gardelliho...
02.04.2017 - 07:43:35
00
Súhlas. Keď som tam naposledy bol, ešte tam robil Maťo Hudák, vicemajster sveta v Coffee in Good Spirits, od vtedy už nie, akosi to nemám po ruke. A kávovar doma :) .
02.04.2017 - 10:13:38
01
ale myslim aj na kupu kavy domov, maju aj kyslejsie druhy ako mas rad
02.04.2017 - 19:32:30
00
dostal som takuto srandu ,mate niekto vyskusane ? rady ?skusenosti ? tie pody ci radsej mletu kavu ale mam len rucny hario slim.....dik
https://www.pressicko.sk/handpresso/handpresso-wild-hybrid/
03.04.2017 - 08:06:59
00
O tom som ešte ani nepočul, a nejako si neviem predstavť ako to funguje :D
03.04.2017 - 12:00:13
00
zeby podobna "alchymia" ako fukanie kolies ? :)
03.04.2017 - 12:46:13
00
napumpujes na 16 bar ,otocis otvoris nalajes horucu vodu +sitko s kavou alebo kavovy pod zavries otocis a stlacis tlacidlo -pustis tlak do komory s vodou a kavou co ju pretlaci von do salky
How To make good espresso with crema using Handpresso Wild Hybrid thumb_up0thumb_down
03.04.2017 - 18:46:57
00
No, na espresso to nevyzera, ale ako filtrovana kava - ktovie? Co sa mi vsak vo videu pacilo, ze pouzili svetlo prazenu...
03.04.2017 - 20:34:01
00
tiež to veľmi nevidím na espresso, ale moźno keď sa nájde nejaký expert na to tak prečo nie :)
06.04.2017 - 13:23:47
00
Hmmm... ako to že sa to ešte nepodobá na takú kávu ako vo videách :@

Prílohy:

IMG_1071-1280.jpg
IMG_1071-1280.jpg 215.53 KiB 1 thumb_up0thumb_down

06.04.2017 - 17:03:21
00
Na instantnu sa to podoba ;-) Malo to byt espresso?
Napis aku kavu si pouzil, kolko (hmotnost), aky je objem/vaha vysledneho produktu, na akom stroji si to mlel a na akom pretlacil.
Mozno potom budeme vediet poradit :-)
06.04.2017 - 20:07:34
00
Káva nejaká štandardná v cene +- 10eur/kg, cca. 9-10g pomleté aj extrahované na Lelit PL042, teplota 96°C. Nová mašinka tak laborujem, no mal som celkom rýchle dni tak som chcel "výsledky ihneď" no zatiaľ mi to vychodí tak, že podstatné pre cremu je hrúbka mletia, teplota pre chuť a samozrejme pri jemne namletej káve ju akurát tak spálim keďže cez páku pretečie minimum vody a "produkt" môže ísť tak rovno do drezu.
06.04.2017 - 23:23:33
00
kiri napísal:
Káva nejaká štandardná v cene +- 10eur/kg, cca. 9-10g pomleté aj extrahované na Lelit PL042, teplota 96°C. Nová mašinka tak laborujem, no mal som celkom rýchle dni tak som chcel "výsledky ihneď" no zatiaľ mi to vychodí tak, že podstatné pre cremu je hrúbka mletia, teplota pre chuť a samozrejme pri jemne namletej káve ju akurát tak spálim keďže cez páku pretečie minimum vody a "produkt" môže ísť tak rovno do drezu.

tak asi bude problem v surovine. jednak v cerstvosti by mohol byt a aj v tom, ze cena za standardnu kavu je 25-30€/kg (6-7€ za 1/4kg).
06.04.2017 - 23:33:26
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up