netreba sa podla mna toho bat...je to urcite neprijemne, samozrejme ... ja sam som mal 40tky teploty a zimnicu ale treba sa zverit do opatery nie "babce kořenárce" ale chirurgom. je to na "chulostivom" mieste, kde hojenie moze byt komplikovanejsie ale potom už by sa to vratit nemalo. ja som 6r po operacii - 4 dni som bol v nemocnici (predtým mi to tiez asi 2x na ambulancii rezali a čistili...) Akurat co sa nezmenilo je to, že po dlhsom sedeni (presun autom na letisko + let do destinacie + transfer na hotel a pod.) ma inkriminovane miesto pobolieva od odtlačenia.
17.01.2023 - 09:40:32
00
Po tom ako ti na ambulancii rezali a cistili si šiel nasledne na operáciu preto lebo sa Ti to vrátilo alebo Ti bolo odporučené to otvoriť operaciou znovu a vyčistiť to celé?
17.01.2023 - 12:20:40
00
Caute, trochu zabijam cas popri zotavovani sa po "vyrezani" tejto oštary. Poviem vam moj pribeh ktory ma zatial velky otaznik na konci. Momentalne som 10den po operaci, kompletneho vyrezania, rana je otvorena nezasita cca 3x5cm, hlboka v jednom mieste az po trtol kost cca 4-5 cm hlboka(15rokov som sinus ignoroval resp nazival som snim po 2 nepodarenych narezaniach a cisteniach) kazdy druhy den mam prevezy davam Exufiber priamo na rany. (po prvy krat mam pocit ze zdravotnicto za nieco stoji, to kritie je dost drahe ale nedoplacal som :) ) operacia priebiehala v pohode dokonca aj nemocnica bola fajn, az na to jedlo. Uz len dufat ze sa to co najrychlejsie zahoji a budem moct vyrazit na bike. Dagger dakujem za tvoje updaety po rokoch ktore mi dodali trochu viac odvahy ist na operaciu. Vklude sa pytajte ak by vas nieco zaujimalo.
09.03.2024 - 20:37:28
00
Synovec 16 ročný, prvy pokus BB po pol roku sa to vratilo,druhy pokus v BA nejaky starší lekár, metoda nejakych gumiciek ktore umiestnil do rany a po tyzni ich vytahoval,ze to bolo bolestivé.Chlapec hra futbal ,dosť ho to obmedzovalo. Teraz uz skoro rok ma pokoj.
09.03.2024 - 21:07:52
00
kadlo_mk napísal:
Po tom ako ti na ambulancii rezali a cistili si šiel nasledne na operáciu preto lebo sa Ti to vrátilo alebo Ti bolo odporučené to otvoriť operaciou znovu a vyčistiť to celé?

nevratilo, bolo mi to odporucene a vobec som nerozmyslal a okamzite som sa bol objednat na operaciu. samotnej operacie som sa nebal, lebo jednu "tazku" po nehode som uz mal za sebou, kde som bol 11 mesiacov PN a tato bola "len" lokalne znecitlivena.

ja som od detstva naviazany na šport a pohyb (bol som sportovec) a aj neskor som mal svoj volny cas husto vyplneny nejakou pohybovou aktivitou. prepadol som vtedy kajakingu na divokej vode a nechcel som aby ma kdesi na Soči, Salze v kempe chytil zase zapal, hnisavy vytok alebo zimnice. Ale samozrejme je aj plno inych aktivit, kde by mi to vadilo. popri bajkovani sa venujem aj bežkovaniu v zime i v lete, chodil som hravat florbal a aj hokej. pravidelne chodim plavat a do sauny a s otvorenou ranou z ktorej vyteka krv a hnis by to nešlo.

este 18 mesiacov po operaci som spominal, ze miesto je citlive na posobenie tlaku. to samozrejme stale plati ale uz to nie je take ako predtym...napr. minuly mesiac som letel do rima, predtym sedel 2hod v aute a ani som nevedel, že som cca 5 hodin presedel.
11.03.2024 - 12:25:23
00
keyboard_arrow_up