Peter78 je skúsený bežec, je to tak ako napísal. Ja len pridám, že trailová obuv schválne nie je odtlmená preto, aby si cítil terén (nemá ani toľko stabilizačných prvkov ako cestná) a aj kvôli trakcii, ten rozdiel oproti cestným je v "zlých podmienkach" gigantický, taký, že sa závoďákom ani neoplatí v cestných bežať, ale závisí na podmienkach, keď je tvrdý a pomerne rovný podklad bez veľkých prevýšení, tak to nemusí byť až tak dôležité (oni to už vedia, čo si kedy majú dať), ja napr. používam do terénu Inov8 Rocklite 315, sú skvelé to mäkkého terénu a blata, dezén má tzv. samočistiacu schopnosť - nenalepí sa toho toľko, resp. odpadne - ako na cestnej BO, tiež ich používam na horské behy, dobre držia v teréne, teraz ich používam už výlučne, lebo som niekedy používal cestné a tak som sa na Lesnom behu v Lamači niekoľko krát zdrbal, že už nikdy viac. Majú už 850 km, rozbitú a polepenú zadnú časť, zodratý dezén na ***** ale ešte stále mi je ľúto ich vyradiť.
Divo (i ostatní),
mám jedny crossky na predaj, viď. inzerát: http://oblecenie.bazos.sk/inzerat/19220970/Crossove-bezecke-tenisky-New-Balace-MT610.php
Možno budem aj v Ľuborči na tom behu, ale skôr asi nie ako ano... troška komplikácia s dopravou.
Mne osobne sa behá výborne a aj veľa aj po asfalte v Mizuno Crusander (myslím že 5), Dva maratóny s časmi 3:31 a 3:21 som odbehol v Mizuno Waverider (myslím, že 14), s oboma som veľmi spokojný.
Tie crussandery sa dájú v TN kúpiť za cca 45€ v predajni triexpert.
Kamov - neviem či si to s kanadami myslel vážne alebo so srandy ale Zátopek (aj) v nich naozaj behával, na vojne, v čase osobného voľna. I cez zimu v snehu. Je o tom zmienka aj v knižke Born to Run (Stvorení pre Beh). Inak veľmi pútavá knižka z ktorej sa dá veľa dozvedieť o behu (a ultrabehu).
Niekto tu spomínal, že načo beh pre cyklistu... Nuž načo??? asi, že by sme pri bicyklovaní používali to isté srdce a tie isté pľúca? A samozrejme aj pre svaly je lepší beh než nebicyklovanie.
Istý čas som behával tiež väčšinou po lúkach alebo cez horu v normálnych teniskách, keď bolo mokro a blato obul som kanady a vtedy len začal ozajstný tréning na nespevnenom, šmykľavom povrchu a nalepeným blatom na podrážke Dalo sa na to časom zvyknúť no a v teniskách som potom akoby lietal
nechal som sa uniest behanim a na jazdenie som uplne zabudol. ale znova sa to otocilo. piatok 75 km, sobota 92 km, nedela 98 km, pondelok volno, utorok 100 km a dnes kino ale toto chcem povedat, po hodine sedenia v kine ma zacalo boliet prave koleno, v tom mieste kde ma boli po behani. uz som nevedel ako si mam nohu vystret. je to normalne? dosiel som domov a koleno neboli. zajtra idem znova do kina ale hodinku budem mat cas, tak si dam 12 km v parku. ja ten pohyb musim mat, inak by som sa zblaznil
do luborce pojdem ako divak, beh nemam natrenovany a uz vobec nie v takom tempe. ja beham rychlostou 12 km/h a to nie je dobre tempo na zavod
divo: pises tu o tom kolene skoro 20 rokov...vsak co nejdes k lekarovi na MRko
najlepsie sa na "vojne" v prijimaci behalo v onych "cinanoch",pekne pri -20C v teplacikoch,potom sa uz v kanadach na "vojne" nebehalo,potom na to nebol cas
mne pred plastikou hovoril doktor, ze keby som ho mal nahodou len natrhnuty alebo ciastocne roztrhnuty, tak je ho schopny nejak zmrstit a spevnit teplom...
mne pred plastikou hovoril doktor, ze keby som ho mal nahodou len natrhnuty alebo ciastocne roztrhnuty, tak je ho schopny nejak zmrstit a spevnit teplom...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mám jedny crossky na predaj, viď. inzerát:
http://oblecenie.bazos.sk/inzerat/19220970/Crossove-bezecke-tenisky-New-Balace-MT610.php
Možno budem aj v Ľuborči na tom behu, ale skôr asi nie ako ano... troška komplikácia s dopravou.
Mne osobne sa behá výborne a aj veľa aj po asfalte v Mizuno Crusander (myslím že 5), Dva maratóny s časmi 3:31 a 3:21 som odbehol v Mizuno Waverider (myslím, že 14), s oboma som veľmi spokojný.
Tie crussandery sa dájú v TN kúpiť za cca 45€ v predajni triexpert.
Kamov - neviem či si to s kanadami myslel vážne alebo so srandy ale Zátopek (aj) v nich naozaj behával, na vojne, v čase osobného voľna. I cez zimu v snehu. Je o tom zmienka aj v knižke Born to Run (Stvorení pre Beh). Inak veľmi pútavá knižka z ktorej sa dá veľa dozvedieť o behu (a ultrabehu).
Niekto tu spomínal, že načo beh pre cyklistu... Nuž načo??? asi, že by sme pri bicyklovaní používali to isté srdce a tie isté pľúca?
ja idem z TN, tak ak chceš zviesť, stačí včas povedať
do luborce pojdem ako divak, beh nemam natrenovany a uz vobec nie v takom tempe. ja beham rychlostou 12 km/h a to nie je dobre tempo na zavod
keby som sa tohto držal, tak by som nemohol štartovať na žiadnom MTB maratone a so mnou dalších 70% účastníkov
najlepsie sa na "vojne" v prijimaci behalo v onych "cinanoch",pekne pri -20C v teplacikoch,potom sa uz v kanadach na "vojne" nebehalo,potom na to nebol cas
cize casom aj plastika