Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Dám šilt na klobúku do zadu a je to vyriešené. Prípadne občas nalejem vodu z bidona na hlavu a ochladím ju. To batôžkári nemôžu...
Kde nič nie je, tam nič nebolí. Z toho vyplýva, že nebolí len prázdna hlava.
No a zase som sa poučil. Doteraz som si myslel, že z dehydratácie bolí hlava. Niektorí však z bolenia hlavy sú dehydrovaní... (dehydratácia =
bolesť hlavy vs. bolesť hlavy = dehydratácia).
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 22:21:10
00
hlava moze boliet s vela veci-treba sledovat podmienky a okolnosti a nielen hlucho slepo slapat,ale najcastejsie to je upal-nedostatok tekutin,vietor ta moze prefuknut,rozne polohy to ani neriesim,to by si asi citil vo svaloch alebo posede,ze cosi nieje v poriadku...:wink:
Inac BELINDA14 ide ti :D
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 22:27:28
00
inac warzone :idea: teba tusim podla okolnosti hlava asi ani neboli ides na to rozumom :idea:
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 22:36:42
00
diky,vazne ma hlava nebolieva chvalabohu(klopem po stole),ale pitny rezim je zaklad-myslim teraz mineralku :) ,prievanom sa vyhybam a na biku stale satka :twisted: no a teraz len pockat kto sa do tej mojej dokonalosti obuje :D
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 22:44:49
00
mam podobne stavy, ale nie na bicykli, skor po opici, ako tu uz niekto povedal, ale je to kvoli dehydratacii, to je pravda
inak vzdy nam hovorili, ze pri vykone staci pit vodu, ze ak ma niekto kvalitnu stravu, mineralov ma dost, ze iontove napoje su reklama a komercia, inak sa priklanam k priatelke belinde, ze treba sa napit pred turou (ci ako to nazvat) a potom pit priebezne
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 22:59:18
10
iontove napoje su fajn na doplnenie mineralov a energie pocas namahy...a este ta cista zbrnda aspon nejak chuti...
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 23:11:58
00
Hlava moze boliet z neprirodzenej polohy. Mozno na horakoch nie, ale na cestaku, kedy sa snazi jazdec zaujat polohu, pri ktorej ma co najmensi odpor a sem-tam pozriet pred seba, je to namaha na krcne stavce. Tak je zarobene na bolest hlavy. A plus "palenie" slniecka do zatylia. Nech napisu cestaci. Tiez som si vytrpel svoje.

no ja jazdim na cestaku a toto je pravda ze to je z tej neprirodzenej polohy mna bolievala hlava asi tak po 4 hodinach na biku ale vela robi staly prisun tekutin.
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 23:26:55
00
ono, nechcem polemizovat zbytocne, vacsinou tie rychle doplnania mineralov pocujem len z reklamy, nie od seriozneho odbornika, vraj velmi jednoduche a ucinen je pit vodu s hroznovym cukrom (glukozou) a aby to malo chut, tak aj s citronom, ale tyka sa to ineho sportu, metabolizmus mineralov neovladam, takze tlmocim len co som pocul
Zobraziť komentár 05.06.2007 - 23:30:03
00
ono, nechcem polemizovat zbytocne, vacsinou tie rychle doplnania mineralov pocujem len z reklamy, nie od seriozneho odbornika, vraj velmi jednoduche a ucinen je pit vodu s hroznovym cukrom (glukozou) a aby to malo chut, tak aj s citronom, ale tyka sa to ineho sportu, metabolizmus mineralov neovladam, takze tlmocim len co som pocul

no mne pomaha hlavne kofola a moze byt aj kofola citrus ale vazne pocul som aj o tom hroznovom cukre ale hlavne pred jazdou ze treba prisun glukozy.
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 08:12:02
00
Ono by bolo asi dobre uvedomiť si, že naše telo absolútne nezaujíma, čo nám chutí. Zaujíma ho jedine to, ako prežiť, s čo najmenšími škodami to, čo od neho chceme. Čiže, kofola je v poriadku, ale len preto, že nám chutí a je nealkoholická. Čo sa týka náhrady straty minerálnych látok to až taký významný nápoj nie je. Dokonca vysoký obsah cukrov je občas kontraproduktívny, takisto fakt, že ide o sýtený nápoj. Stratu minerálnych solí nenahradíš a pri dlhom a náročnom výjazde na to môže cyklista škaredo doplatiť. Aj tou bolesťou hlavy, hoci tá môže mať viac príčin. Ale na to máme neurológov. O reklamách si tiež myslím svoje, ale vyvážený iontový nápoj je nenahraditeľný. Má vplyv na výkon, aj regeneráciu. Mimochodom, spomínané pivo je veľmi vyvážený nápoj, trochu na škodu je obsah alkoholu. Po výjazde, žiadny problém.
Čo sa týka tej zaznávanej kávy / písala Belinda / . Káva je síce silne močopudná, ale to pri námahe opäť nie je na škodu, lebo pracujú obličky. Okrem toho kofeín je významný / povolený / stimulant. Ak máš popri káve dostatok iných tekutín, nemôže byť problém.
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 08:51:06
00
myslim, ze kofein je povoleny len do urcitej miery, ktora sa rovna niekolkym, neviem, ci nie az desiatkam vypitych kav
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 09:00:20
00
A pritom obsah kofeinu v kave je 2-3 %, pricom v caji je ho az 5 % :-) . Tak si vyberte.
Robert na hrad (zajtra budeme pit Robertovia, ze :-) ).
No a este by som upozornil na umele sladidla v sladkych napojoch (oni su asi vo vsetkych), tie tiez neovplyvnuju hospodarenie s vodou zrovna spravnym smerom.
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 09:21:23
00
Giro, to vieš, že si štrngneme.
Napriek temer abstinencii to zajtra vidím na pohár Chianti. No, možno dva.... :D
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 09:27:55
00
haloooo, hadam by ste nestrngali bezo mna :)
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 09:30:12
00
Snad mi odpustite, ze som to dal sem a nie do vtipov: Na bolest hlavy je najlepsia hormonalna antikoncepcia povedala mamicka pubertacky. Odkedy jej davam antikoncepcne pilulky neboli ma hlava. :)
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 13:23:51
00
keyboard_arrow_up