Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Je normálne sa za niekoho zavesiť. Skôr beriem za povinnosť ak si všimnem, že sa za mňa niekto zavesil, aby som začal ukazovať, pretože je to nepísané pravidlo = kto je na špici ukazuje (prekážky, jazdu zo sedla a podobne, aby tí za ním vedeli o tom, čo nevidia). Inak môže dôjsť ku zbytočnej kolízii. Napríklad pôjdem zo sedla a on o tom nebude vedieť a môžem mu tým vraziť koleso do jeho predného a môže spadnúť...

LOOOL, takze ja som este zodpovedny za niekoho, co sa na mna navesi. No potes koste .. a co takto ho este ponuknut tycinkou, iontakom, ofukat mu kolienko, to by si nechcel ? :)
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 20:26:47
02
tiez s tym celkom nesuhlasim, co pisal Lord, ale to co pisal je pohlad ziletkara. My mtbeckari to vidime trochu inak.
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 20:29:27
00
Je to slušnosť. Ako cesťák to považujem za bežné. Neukazovať zase za sebecké. Načo sa pýtať, či môžem ísť v háku, alebo sebecky čakať, že sa ma to opýta?

Zo skúsenosti, kto sa ma chytil do háku sa zväčša poďakoval alebo si chcel zapretekať. Zväčša sa opýta kam idem alebo ak odbočuje inde tak sa poďakuje.

Takže nechápem, čo touto témou sledujete. Kto je väčší sebec? :D
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 20:32:43
011
Srandovná téma. Ešte z tréningov z 90tych rokov... som sa naučil, že:

Je normálne sa za niekoho zavesiť. Skôr beriem za povinnosť ak si všimnem, že sa za mňa niekto zavesil, aby som začal ukazovať, pretože je to nepísané pravidlo = kto je na špici ukazuje (prekážky, jazdu zo sedla a podobne, aby tí za ním vedeli o tom, čo nevidia). Inak môže dôjsť ku zbytočnej kolízii. Napríklad pôjdem zo sedla a on o tom nebude vedieť a môžem mu tým vraziť koleso do jeho predného a môže spadnúť... Spravím myšičku okolo kameňa a on do neho napáli... A tak ďalej.

To co si sa naucil, neplati nahodou len pre skupinky cyklistov, ktore sa poznaju a dohodli sa, ze pojdu v baliku? Lebo inak mi pride divne, ze ak sa za mna niekto zavesi proti mojej voli, nielen ze to mam tolerovat,ale este k tomu mam mu by povinny robit navigatora..
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 20:37:23
01
Uz to pochopte, považuje to za slušnosť...tá je dobrovoľná, nie povinná...
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 20:41:35
02
To co si sa naucil, neplati nahodou len pre skupinky cyklistov, ktore sa poznaju a dohodli sa, ze pojdu v baliku? Lebo inak mi pride divne, ze ak sa za mna niekto zavesi proti mojej voli, nielen ze to mam tolerovat,ale este k tomu mam mu by povinny robit navigatora..

Prečo mu to nepovieš, že si to neželáš? :D Nikto ti myšlienky nečíta. Jazda v háku ti nič nevezme a ten druhý len využije časť energie, ktorej si sa už vzdal dobrovoľne nasilu z hľadiska fyziky.

Nikde nieje napísané, že sa po pár km s týmto človekom nezoznámiš a môžeš získať fajn parťáka. Prečo byť okamžite arogantný len preto, že ťa dobehne? ;-) Dnešnému svetu nejak nerozumiem. "Já já já jenom já..."
Mimochodom nikdy nevieš kedy sa tebe jazda v háku zíde za neznámym cyklistom ak budeš KO ;-)
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 20:48:13
08
kto do tejto temy neprispel nie je cyklista :D

Nie vzdy mam naladu na spolocnost ale este nikdy som nikoho neposlal do kelu a vzdy ukazujem, Ukazovat prisavnikom je u mna skratka zvyk.
Tu bude asi naozaj velky rozdiel v tom ze niektory tu pritomny su zvyknuty jazdit aj vo velkych balikoch a treningovych skupinach a niektory nie.
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 20:54:52
00
kto do tejto temy neprispel nie je cyklista :D

:D :y:
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 20:57:02
00
Prečo mu to nepovieš, že si to neželáš? :D Nikto ti myšlienky nečíta. Jazda v háku ti nič nevezme a ten druhý len využije časť energie, ktorej si sa už vzdal dobrovoľne nasilu z hľadiska fyziky.

Nikde nieje napísané, že sa po pár km s týmto človekom nezoznámiš a môžeš získať fajn parťáka. Prečo byť okamžite arogantný len preto, že ťa dobehne? ;-) Dnešnému svetu nejak nerozumiem. "Já já já jenom já..."
Mimochodom nikdy nevieš kedy sa tebe jazda v háku zíde za neznámym cyklistom ak budeš KO ;-)

Zvycajne to funguje naopak. Ked niekto nieco chce, musi otvorit usta a poziadat/poprosit o to. Uplne ine je ked vidis turistu s mapou, alebo dochodcu v autobuse. V prvom pripade vidis, ze dany clovek nieco hlada a pomoc by mu mozno padla vhod, a v pripade druhom uz automaticky ponukame dochodcovi miesto na sadnutie, lebo vsetci vieme aki su ludia vetchi vo vysokom veku.

Ako uz bolo pisane v predchadzajucich prispevkoch, jazda v haku pri nevedomosti prveho cyklistu predstavuje riziko nehody, preto iniciativa ( rozumej slusne sa opytat, ci sa moze zavesit) musi prichadzat od toho, kto sa chce zavesit.
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 21:03:03
00
Kua riesite keketiny:
sobotnajsi vyjazd: a dobehol ma nejaky typek,pozeram ze cooooo?ze ci moze ist so mnou v haku apod.
ked sa dokaze za mnou ozvat aj clovek,ktory fetoval 15 rokov pervitin apod veci,tak to moze dokazat hocikto: pred tym clovek som smekol klobuk,ako ho cyklistika zachranila: spoznal som dalsieho cyklistu na sobotnom vyjazde aj s johny-R
zazitok na cely den jak sa patri :D
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 21:06:34
00
... za hákovanie sú dve minúty. A je úplne jedno, či sa predtým opýtaš, či môžeš hákovať alebo nie.
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 21:28:14
039
Ja osobne to nikdy nerobím a vadí mi to ak to niekto skúša na mňa. V minulosti som sa občas pridal (alebo sa ku mne pridali) cyklisti ktorých som pravidelne stretával pri svojich cestných výjazdoch, ale na jazdu vo dvojici alebo v skupinke som si nikdy nezvykol :shake: .
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 21:35:27
00
Boha Laco, ty vždy niečo za.ebeš :rofl: :rofl: :D
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 21:35:40
02
Obcas sa na MTB vesam na cestakov ktori ma obehnu. Doteraz boli len traja!!! Ktori sa mi pri predbiehani pozdravili alebo odzdravili. Z toho mam vzdy taky pocit, ze ani len nemaju zaujem so mnou komunikovat. A zatial bol len jediny ktory mi po zaveseni sa zdrhol. Na druhej strane ked sa uz cestak zavesi za mna (aj taki uz boli, tiez velmi nechapem :D) sa snazim hlavne nebrzdit. Viem si predstavit ako to dopadne, ked ja s kotucovkami co len pribrzdim.
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 21:43:40
00
No, ono pozor .. cestak slabe brzdy nema, ma uzke gumy, takze efekt je znacny, kludne ho postavis na predne. Naviac cestaci maju oci na stopkach :lol: ... za mna sa uz sem tam niekedy cestak zavesil, zvacsa nejaky zufalec, solidny performer nepotrebuje ist slimacim tempom mtb stroja. Na hradzi v BA smerom od Cunova sa nepohodlnych prisavnikov da zbavit na tom jednom malickom stupani :D
Zobraziť komentár 28.07.2015 - 22:10:45
00
keyboard_arrow_up